Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Α1 γυναικών: Ευκαιρία ή παρωδία;

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Φαίνεται τελικά ότι αυτό που λίγο ή πολύ ήταν γνωστό ότι θα συμβεί στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, συνέβη τρεις ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αφού αναμένεται ότι σήμερα θα ανακοινωθεί κι επίσημα η αποχώρηση των συλλόγων ΑΣΘ Πρωτοπόροι και ΕΑΧ Χανιά, από το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Σύμφωνα με πληροφορίες τις κενές θέσεις θα κληθούν να λάβουν ο Μακεδονικός και ο Κένταυρος Αγριάς, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά με τους αγώνες όσων ομάδων έχουν απομείνει, ενώ σε διάστημα 15 ημερών θα ξεκινήσει η πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα.
Ανεξαρτήτως λόγων που οδήγησε τις δυο ομάδες να αποχωρήσουν, οι οποίες άγνωστο γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών και το γυναικείο χάντμπολ εν γένει. Οι ομάδες που θα κληθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις, έτσι όπως θα ενταχθούν, νομοτελειακά θα αποτελέσουν σάκο του μποξ, αφού ούτε έκαναν την ανάλογη προετοιμασία, ενώ ούτε μπορούν να ενισχυθούν αφού η παράταση που θα δοθεί για τις μεταγραφές είναι στην ουσία μόνο για αλλοδαπές αθλήτριες ή για Ελληνίδες που έχουν μείνει ελεύθερες 45 μέρες μετά το πέρας των αποδεσμεύσεων.Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από τα αποτελέσματα των Ελληνικών συλλόγων στις διοργανώσεις της EHF. Οι ομάδες μας αποκλείστηκαν από ομάδες του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας, γεγονότα που καταδεικνύουν ότι οι ομάδες μας είναι αδύναμες και αν μη τι άλλο χρειάζονται τουλάχιστον ένα δυνατό πρωτάθλημα, που θα βοηθήσει και τις Εθνικές μας ομάδες.
Σαφώς η παρουσία είτε των ομάδων που αποχώρησαν, είτε αυτών που θα τις αντικαταστήσουν, δεν δυναμώνει το πρωτάθλημα, αλλά δημιουργεί αυτομάτως μια προϋπόθεση για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Γι αυτό λοιπόν ας μην αντικατασταθούν οι ομάδες που αποχώρησαν. Ας γίνει ένα πρωτάθλημα με έξι ομάδες σε 3 γύρους κανονική διάρκεια και να μην υποβιβαστεί κανείς. Ένα πρωτάθλημα με γεμάτα γήπεδα, αφού οι πέντε από τις έξι ομάδες ομάδες που παραμένουν, μπορούν να συναγωνιστούν η μια την άλλη, ενώ στην ουσία θα παίξουν μόνο έναν αγώνα παραπάνω (15 αγώνες), σε αντίθεση με τους 14 αγώνες σε πρωτάθλημα οχτώ ομάδων.   
Η έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και η συνέχιση του για 15 ημέρες με μόνο δυο αγώνες δεν είναι αναγκαία. Μια αναβολή προκειμένου το πρωτάθλημα να μην γίνει λάστιχο με εμβόλιμες αγωνιστικές και κυρίως για να γίνουν οι κατάλληλες διεργασίες ΟΧΕ - σωματείων για το καλύτερο αποτέλεσμα (σύστημα, ώρες, Live streaming κλπ), φαντάζει αναγκαία. Ο χρόνος θα δείξει τι πρωτάθλημα θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου