Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Νέο όνομα, νέα εποχή, νέα διοίκηση»

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Ολοκληρώθηκε η άκρως ενδιαφέρουσα εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Ορμής Λουξ κατά την επιστροφή της ομάδας από το Λουξεμβούργο. Ο ισχυρός άνδρας της Πατρινής ομάδας αναφέρθηκε στις εμφανίσεις κόντρα στην Ντουντελάντζ για το EHF Cup, τους προβληματισμούς που υπάρχουν για την αγωνιστική εικόνα, την πιθανή παραμονή της Στάνκοβιτς, για τις μελλοντικές κινήσεις του σωματείου, όπως τη νέα ονομασία, τη νέα φιλοσοφία και την ανανέωση της διοίκησης στις επερχόμενες εκλογές.
Πιο αναλυτικά:
«Υπάρχει προβληματισμός για τις ξένες, πιθανή παραμονή Στάνκοβιτς»
Για τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της ομάδας στο Ντουντελάντζ: «Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Δεν περίμενα με τίποτα αυτό το αποτέλεσμα. Στα φιλικά παιχνίδια με την Σάμπατς η ομάδα είχε καλή απόδοση, φάνηκε ότι ήμασταν σε καλό δρόμο και ότι τα καινούργια κορίτσια είχαν δέσει μεταξύ τους. Το άσχημο για μένα είναι η απόδοση της ομάδας και με προβλημάτισε περισσότερο από το αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό».
Για την απόδοση των ξένων αθλητριών Μίρκιτς και Ιβάνοβιτς:
«Υπάρχει έντονος προβληματισμός όσον αφορά την απόδοση τους. Όλες οι ομάδες που διαθέτουν ξένες αθλήτριες περιμένουν πολλά. Είναι επαγγελματίες και κάνουν την διαφορά. Αντίθετα περισσότερο προσπάθησε η 38χρονη Έλενα Στάνκοβιτς σε σχέση με τις νεαρές (22 και 19 χρονών) ξένες της ομάδας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη. Στα παιχνίδια με την Σάμπατς είχαν πολύ καλή εικόνα. Θα το συζητήσουμε μαζί τους άμεσα και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε. Βέβαια αυτή την χρονική στιγμή είναι δύσκολες οι όποιες αλλαγές. Το πρωτάθλημα αρχίζει σε λίγες ημέρες, ενώ έχουν ήδη πληρωθεί πολλά χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αφού πρόκειται για εν ενεργεία διεθνείς αθλήτριες. Πάντως είναι μια πολύ σοβαρή σκέψη να μείνει η Στάνκοβιτς στην ομάδα και να βοηθήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρετε και από το παρελθόν ότι γενικά είμαι ανήσυχος και τολμώ να κάνω αλλαγές για το καλό της ομάδας με οποιοιδήποτε κόστος. Όλα είναι ανοιχτά, σε κάθε περίπτωση η ομάδα δεν πρόκειται να μείνει εκτεθειμένη».
«Θέλαμε να επενδύσουμε στις νεάνιδες»
Για το αν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Τάνια Πένεφ, απάντησε: «Η Τάνια είναι άνθρωπος που προέρχεται από την ομάδα. Θα συζητήσουμε μαζί της σήμερα και θα δούμε τι θα κάνουμε. Σίγουρα όμως οι γυναίκες και πόσο μάλλον οι νεαρές αθλήτριες είναι δύσκολη περίπτωση και η διαχείρισή τους δεν είναι εύκολη για κανένα προπονητή».
Για τον λόγο που η ομάδα άλλαξε τόσο πολύ από πέρσι που είχε μια πετυχημένη σεζόν, είπε: «Δεν είχαμε ποιοτικές αθλήτριες πέρσι, υπήρχε ένας καλός και ακριβός προπονητής (Τζούρκοβιτς) που κατάφερε αμυντικά να λειτουργήσει την ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Υπήρχαν λίγες μεμονωμένες αθλήτριες που έπαιρναν το βάρος της επίθεσης και για αυτό είχαμε πολύ χαμηλό μ.ο. επίτευξης τερμάτων σαν ομάδα. Είναι γεγονός ότι με την μεγάλη πλειοψηφία των αθλητριών δεν επιθυμούσαμε την συνέχιση της συνεργασίας με εξαίρεση την Μούρνου, η οποία αποχώρησε για οικογενειακούς λόγους. Ωστόσο αντικαταστάθηκε από μια εξίσου πολύ καλή Ελληνίδα και διεθνή παίκτρια, την Μαρία Χατζηπαρασίδου. Είχαμε στις τάξεις μας κορίτσια που κέρδισαν το 3ο Πανελλήνιο μετάλλιο στην τελική φάση Νεανίδων και θέλαμε να επενδύσουμε σε αυτά. Έχω εμπιστοσύνη στα κορίτσια της Ορμής. Είναι αγχωμένα και το βάρος της φανέλας που έχει κατακτήσει 10 τίτλους (6 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα) είναι μεγάλο. Πρέπει να υπάρξει πίστωση χρόνου και περισσότερη δουλειά».
«Έχω δικαιωθεί για τις επιλογές μου»
Σας έχουν κατηγορήσει ότι είστε «προπονητοφάγος». Τι απαντάτε:
«Είμαι από τους ελάχιστους Προέδρους που δεν διαθέτει δικά του χρήματα για την ομάδα, αλλά διαχειρίζεται χρήματα μεγάλων εταιρειών. Άρα έχω πολύ μεγάλη ευθύνη. Θα χωρίσω τις προπονητικές περιόδους στην προ Κρανάκη και μετά Κρανάκη εποχή. Πριν, δεν γνώριζα πολλά για το άθλημα. Ο Κρανάκης έβαλε τις βάσεις για τον Σύλλογο, αλλά κα για να μάθω και εγώ πράγματα για το χάντμπολ. Η συνεργασία μαζί του ήταν δύσκολο να συνεχιστεί για πολλούς λόγους. Στην ομάδα έχουν έρθει πολύ καλοί προπονητές. Υπήρχε προπονητής, ο Ζλάτκο Πετρινίγεβιτς, ο οποίος έφερε 5 τίτλους στην ομάδα και έφυγε για άλλους λόγους και όχι αγωνιστικούς. Ο καλύτερος προπονητής μετά τον Κρανάκη που πέρασε ήταν ο Σλοβένος Ιβαν Τσοπ. Την δουλειά του παραδέχθηκαν όλοι, αλλά ήταν πολύ ακριβός. Ο Δανός Γέπεσεν που ξεκίνησε φέτος είχε καλά στοιχεία, αλλά ήταν επίσης εξωαγωνιστικοί οι λόγοι της αποχώρησης. Η αλήθεια είναι ότι έχω την φήμη του «προπονητοφάγου», αλλά έχω και μεγάλη ευθύνη και επίσης το σημαντικό είναι ότι εκ του αποτελέσματος έχω δικαιωθεί για όλες τις επιλογές μου σε όλες τις περιπτώσεις. Οι απαιτήσεις στον Σύλλογο είναι πολλές. Ακόμα και στην μείωση του δικού μας μπάτζετ, πάντα θα έχουμε μεγαλύτερο από κάθε ελληνική γυναικεία ομάδα. Το άθλημα έχει εξελιχθεί και κάποιοι προπονητές δεν μπορούν να το ακολουθήσουν. Επίσης οι συνθήκες για το χάντμπολ στην Πάτρα δεν είναι καθόλου εύκολες. Για αυτό τον λόγο και έχουμε προσπαθήσει με διάφορους επικοινωνιακούς τρόπους να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει κάνει φιλανθρωπικά τουρνουά, Gala, ημερολόγια και γενικότερα επικοινωνιακές δράσεις. Το «Κουκούλι» είναι ανοιχτό από δικές μου κινήσεις. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να ασχολείσαι με το χάντμπολ στην Πάτρα. Και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την σημερινή διοίκηση του ΠΕΑΚ για την προσπάθεια και την δημιουργία του όμορφου γηπέδου όπως είναι σήμερα το «Κουκούλι».
«Κυρίαρχο σημείο η Πάτρα στο νέο όνομα»
Για τις αλλαγές στο όνομα και την διοίκηση: «Μπαίνουμε σε μια καινούργια εποχή. Τέλος του μήνα θα υπάρξει γενική καταστατική συνέλευση, που κύριο θέμα θα έχει την αλλαγή ονομασίας. Στο νέο όνομα θα τονίζετε η Πάτρα, αυτό θα είναι το κυρίαρχο σημείο. Επιβάλλεται να μπούμε σε μια νέα εποχή. Έπειτα θα γίνουν εκλογές, θα υπάρχουν νέα πρόσωπα και το Δ.Σ. θα είναι αρκετά ανανεωμένο».
«Είμαστε από τα φαβορί για τους τίτλους»
Για το νέο πρωτάθλημα και τις ακαδημίες: «Σαφέστατα είμαστε μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Έχει γίνει προσπάθεια για την δημιουργία ανδρικής ομάδας, ήδη υπάρχουν 25 άτομα στο Παμπαιδικό τμήμα και θέλουμε να συμμετέχουμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ θα προσπαθήσουμε του χρόνου να πάρουμε μέρος στο Partile Cup και στο Τέραμο, που είναι από τα κορυφαία αναπτυξιακά τουρνουά. Σε αυτό το κομμάτι θα περίμενα η Ομοσπονδία να είναι περισσότερο δημιουργική. Υπάρχουν κινήσεις που δεν έχουν μεγάλο κόστος. Μιλάω περισσότερο οργανωτικά και ξέρω ότι οι άνθρωποι της ΟΧΕ έχουν την δυνατότητα, όσον αφορά την τεχνογνωσία να το κάνουν. Υπάρχει υλικό σε αγόρια και κορίτσια, να γίνουν καμπ σε συνεργασία με τις ξένες ομοσπονδίες και να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά εμπειρία».
«Υπάρχουμε λόγω των χορηγών»
Αναφορικά με τα οικονομικά και την ο Πρόεδρος της Ορμής τόνισε: «Είχα μία προσωπική συνάντηση με τον κ. Ανδριανό, λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε Υφυπουργός Αθλητισμού και μου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε τα 340.000 ευρώ που οφείλονται από την ΓΓΑ για τα Ευρωπαϊκά ταξίδια και όπως φαίνεται δεν υπάρχει η βούληση της ΓΓΑ να δοθούν ούτε τα οδοιπορικά των εγχώριων μετακινήσεων μέσω των Ομοσπονδιών.
Άρα και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε χορηγίες για να βγουν τα πρωταθλήματα, όπως και τα σωματεία από την πλευρά τους βασίζονται σε χορηγίες και υποστηρικτές πλέον.
Αυτή η ομάδα υπάρχει διότι υπάρχουν οι χορηγοί, πρώτα απ' όλα η βιομηχανία Λουξ, η νέα μεγάλη δύναμη Coffee Ιsland, η εταιρεία καυσίμων Κολοκυθάς, η εταιρεία Grand Μυλωνάς με τον επικεφαλή Ηλία Μυλωνά, οποίος στήριξε τις προσπάθειες της ομάδας από κοντά στο Λουξεμβούργο και άλλους υποστηρικτές που βοηθάνε τον Σύλλογο. Σε κάποια ζητήματα όπως π.χ. τηλεοπτικά, μάρκετινγκ, θα έπρεπε να δημιουργηθεί λίγκα των ομάδων, αρχικά σε επίπεδο ανδρών. Υπήρξε μια συζήτηση στην διάρκεια της κλήρωσης στο Μουσείο Ακρόπολης, αλλά είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και θέλει την συστράτευση όλων των Σωματείων. Πάντως η μετάδοση αγώνων live streaming, ειδικά για την Α1 Γυναικών είναι μια ώθηση για την προβολή του αθλήματος. Είναι μία λύση που δεν στοιχίζει. Θα μπορούσαμε να έχουμε επιλέξει σε συνεργασία με την ΟΧΕ αυτή την κάλυψη μέσω internet. Η ομάδα μου ήδη έχει προβεί σε μια τέτοιου είδους συνεργασία από την περσινή περίοδο και θα κάνει και φέτος τέτοιες μεταδόσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου