Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Α1 Ανδρών 4η αγωνιστική: Τα βλέμματα σε Κατερίνη και Βύρωνα

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
Τέσσερις δυνατές αναμετρήσεις με δύο σημαντικά ντέρμπι με φόντο την παραμονή, αναμένονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην 4η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Τα «βλέμματα» δίχως αμφιβολία είναι στραμμένα στην Κατερίνη και τον Βύρωνα για τα παιχνίδια Αρχέλαος Κατερίνης- Αερωπός Έδεσσας, αλλά και Αναγέννηση Βύρωνα- ΧΑΝΘ, τα οποία προβλέπονται αμφίρροπα ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες που έχουν ως πρώτο στόχο την παραμονή.
Στο κλειστό της Κατερίνης ο Αρχέλαος υποδέχεται τον Αερωπό και δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες μετά από τρεις ήττες στο πρωτάθλημα. Ο Νίκος Βουτσάς επιστρέφει για την ομάδα του Γιώργου Καραδήμου που καλείται να αποδείξει ότι προσαρμόστηκε στην μεγάλη κατηγορία, μιας και μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις της είναι μέτριες.
Ο Αρχέλαος καλείται να δείξει διάρκεια στο αυριανό ματς, αφού κόντρα σε Φοίβο και Ποσειδώνα, ουσιαστικά έχασε την διαφορά με το σκορ από νωρίς.
Στην αντίπερα όχθη για τον Αερωπό όλα κυλούσαν καλά μέχρι την εντός έδρας ήττα από τον Φοίβο Συκεών, η οποία ήταν εκτός προγράμματος και τον έβαλε σε περιπέτειες. Η ομάδα των «καταρρακτών» θα έχει πολύ δύσκολο έργο και στην πρώτη του ουσιαστικά έξοδο από την Έδεσσα (η πρώτη ήταν κόντρα στην πολύ ισχυρή ΑΕΚ), καλείται να αποδείξει τις δυνατότητες του μακριά από την δυνατή του έδρα.
«Είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Περιμένω από την ομάδα μου αύριο να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ο Βουτσάς επέστρεψε, αλλά έχουμε μικροτραυματισμούς», σχολίασε ο προπονητής του Αρχελάου Γιώργος Καραδήμος.
Ο προπονητής του Αερωπού Έδεσσας Γιάννης Πηλαλίδης: «Είναι ένα ματς αρκετά σημαντικό. Η ομάδα διαχρονικά στα εκτός έδρας ματς δεν έχει καλή παράδοση και καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε αυτό. Σίγουρα πηγαίνουμε για την νίκη και πιστεύω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας θα είμαστε πολύ κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το μοναδικό πράγμα που με ανησυχεί στο αυριανό είναι η εμπειρία των παικτών του Αρχελάου».

Τα... βλέμματα στον Βύρωνα
Πολύ σημαντικό ματς θα διεξαχθεί την Κυριακή στον Βύρωνα με την Αναγέννηση να υποδέχεται την ΧΑΝΘ. Οι γηπεδούχοι –που ψάχνουν τους πρώτους πόντους στη σεζόν- θα είναι αυτοί την φορά και τυπικά και ουσιαστικά, αφού έστω και την τελευταία στιγμή ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΚΓ Βύρωνα και όχι στο Δαϊς.
«Επιτέλους θα παίξουμε στην έδρα μας και αυτό θα βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα. Η ομάδα από σε αγώνα βρίσκει τα πατήματα της στην Α1 Ανδρών. Τα παιχνίδια με Διομήδη και ΠΑΟΚ μας έκαναν καλό, αφού έδωσαν στους αθλητές να καταλάβουν τις δυσκολίες της κατηγορίες, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο», τόνισε ο προπονητής της Αναγέννησης Παναγιώτης Ιατρούδης.
Από την άλλη πλευρά η ΧΑΝΘ έχει ήδη δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα και θα κυνηγήσει την πρώτη νίκη της εκτός έδρας.

Για το «4 στα 4» ΑΕΚ και Ποσειδώνας
Με τον αέρα του φαβορί η ΑΕΚ φιλοξενεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων τον ΓΑΣ Κιλκίς με στόχο την 4η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Η «Ένωση» δεν θα έχει στην διάθεση της τον τραυματία Σάββα Καρυπίδη, αλλά και τον Φάνη Τσαούση, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του από την εγχείριση στους χιαστούς. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έχει υπέρ της και την παράδοση, αφού στις 9 αναμετρήσεις που ήταν γηπεδούχος, μετράει 6 νίκες έναντι 2 του ΓΑΣΚ, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα ο «δικέφαλος» είναι αήττητος σε 5 ματς (4 νίκες-1 ισοπαλία).
Τον ίδιο στόχο με την ΑΕΚ έχει και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου, η ευχάριστη έκπληξη της έναρξης της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού θέλει να κάνει το «4 στα 4», επικρατώντας του Φιλίππου Βέροιας. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκάθαρα διαφορετικές βλέψεις για την φετινή σεζόν, αφού οι γηπεδούχοι φαίνεται ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, ενώ οι Βεροιώτες θα παλέψουν για την παραμονή. Μάλιστα η ομάδα του Κύρου Σαράφη ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο το πρόγραμμα που είχε ήταν αρκετά δύσκολο με μόλις ένα ματς εντός έδρας και αυτό κόντρα στον δυνατό ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα:
Σαββάτο 19/10/2013
Άνω Λιοσίων 18:00, ΑΕΚ- ΓΑΣ Κιλκίς (Κολλάρος- Τσακανίκας, Παπαματθαίου)
ΔΑΚ Κατερίνης 18:00, Αρχέλαος Κατερίνης- Αερωπός Έδεσσας (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Ζέρβας)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδώνας Λουτρακίου- Φίλιππος Βέροιας (Τσάκωνας- Χασκής, Κυριακούλιας)
Κυριακή 20/10/2013
Βύρωνα 14:00, Αναγέννηση Βύρωνα- ΧΑΝΘ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κορρές)
Τετάρτη 23/10/2013
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Διομήδης Άργους (Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Βλάχος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου