Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκού επιπέδου παιχνίδι στο Άργος. Μεγάλη νικήτρια η ΑΕΚ με 25:27

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πήρε η ΑΕΚ, μόλις από την 3η αγωνιστική με την μεγάλη νίκη της με 27-25 επί του Διομήδη Άργους. Η «Ένωση» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξη Αλβανό που σημείωσε 8 τέρματα από την περιφέρεια, «απέδρασε» από την δύσκολη έδρα του βασικού της διεκδικητή για τον τίτλο.
Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και κατάφερε να περάσει μπροστά 5-8 στο 13' με τον Γρηγόρη Σανίκη να δίνει λύσεις από την περιφέρεια και γενικά την επιθετική της γραμμή να βρίσκει διαδρόμους στην άμυνα του Διομήδη. Ο Διομήδης αντέδρασε και με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατόρθωσε να ψαλιδίσει την διαφορά και αρχικά να ισοφαρίσει 9-9 (22:23) με τον Μάλλιο, ενώ ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (10-9). Η άμυνα της ομάδας του Δημήτρη Δημητρούλια έγινε ακόμα πιο επιθετική (4-2 με τους Ζαραβίνα, Σαμαρά), εγκλωβίζοντας επιθετικά την ΑΕΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί 12-10 με τον πολύ καλό Δεληγιάννη στο 28:21, κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 7-2 σε 15 λεπτά. Οι «Λύκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όταν ο Σαμαράς έγραψε στην κόντρα το 16-13 (33:21).Η νταμπλούχοι Ελλάδας ωστόσο με δικό τους σερί 4-0 έφεραν τα πάνω κάτω και πέρασαν μπροστά με 16-17 στο 37:40 με τον Αλέξη Αλβανό να «εκτελεί» από την περιφέρεια δύο φορές. Το παιχνίδι για τα επόμενα 10 λεπτά πήγε γκολ- γκολ, ωστόσο ο Διομήδης με τον Γιώργο Ζαραβίνα να βρίσκει δίχτυα απανωτές φορές προηγήθηκε σε κρίσιμο σημείο με 22-20 (48:00) με τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι ελέγχουν το ματς.
Εκεί όμως ένα καταστροφικό τετράλεπτο μέχρι το 52:00 ήταν αρκετό για τους ποιοτικούς παίκτες της ΑΕΚ να «καθαρίσουν» το ματς με σερί 6-0. Ο Αλέξης Αλβανός πέτυχε 3 γκολ- σήμα κατατεθέν της αξίας του, ενώ ο Κώστας Τσιλιμπάρης κάτω από τα δοκάρια σταμάτησε αρκετές φορές τους παίκτες του Διομήδη. Το 22-26 στο 53:23, έδωσε άλλη ψυχολογία στην ΑΕΚ που κατάφερε τελικά να κρατήσει μέχρι το φινάλε το προβάδισμα, παίρνοντας την νίκη με 25-27.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 25-27
Τα 5λεπτα: 1-2, 5-5, 5-8, 7-9, 10-9, 13-11 (ημχ.), 16-15, 17-17, 19-18, 22-22, 23-27, 25-27
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 4, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 2, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 5, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 3, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 3, Κεδέρης, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 1.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας 5, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 1, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαΐδης, Τσακνής, Σανίκης 3, Αλβανός 8, Καρυπίδης, Παπαδιονυσίου 1, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ
Διαιτητές: Βήτας - Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 8-3, πέναλτι: 3/4-3/4.
«Ευρωπαϊκή κλάση η ΑΕΚ»
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δεν έκρυψε την πικρία του μετά το τέλος του ματς για το γεγονός ότι η ομάδα του παρά την καλή της απόδοση δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα: «Βάσει της συνολικής μας εικόνας δικαιούμασταν να πάρουμε την νίκη. Κάναμε όμως ένα πολύ κακό δίλεπτο και ο αντίπαλος που είναι ευρωπαϊκής κλάσης το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τους παίκτες μου για την μαχητικότητα που επέδειξαν. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο για την νίκη».
Σε ερώτηση για τις πολλές αποβολές του Διομήδη και τις διαμαρτυρίες από τον πάγκο απάντησε: «Ζούμε στον αστερισμό της ΑΕΚ και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να κάνουμε υπομονή».
Ο δεξιός εξτρέμ των «λύκων» Νίκος Σαμαράς είπε: «Τέτοια ντέρμπι κρίνονται πάντα σε λεπτομέρειες. Ήταν σημαντικό για την ΑΕΚ ότι είχε περισσότερες επιλογές από τον πάγκο».
«Τα ντέρμπι κρίνονται στο τέλος»
Από την πλευρά της ΑΕΚ ο τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης στάθηκε στο καθαρό μυαλό της ομάδας του στα κρίσιμα σημεία. «Στο διάστημα 50-55 δείξαμε μεγάλη πειθαρχία και ωριμότητα και καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά την οποία κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Τα ντέρμπι πάντα κρίνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό το γνωρίζουμε. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αποκτήσαμε προβάδισμα για την πρώτη θέση, αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και κρίνεται όπως συνήθως κάπου στον Μάιο».
Ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» Κώστας Τσιλιμπάρης επεσήμανε: «Ήταν το πρώτο ντέρμπι και υπήρχε ένταση και πίεση. Πιστεύω στην πορεία οι ομάδες θα βελτιωθούν και θα δείξουν την πραγματική τους δυναμικότητα. Εμείς κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. Ομολογώ ότι ο αντίπαλος ήταν πολύ μαχητικός και ανταγωνιστικός και μαζί με άλλες ομάδες θα συνθέσουν μια ωραία διαδρομή στο φετινό πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου