Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μαθαίνουν χάντμπολ από τους κορυφαίους στην Ορμή Λουξ

Πηγή: http://www.thebest.gr
Οι μικροί γνωρίζουν τα μυστικά τους αθλήματος από τους Τζέπεσε, Ιατρούδη, Δημητρούλια και Καρακίτσο
 
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το καμπ της Ορμής Λουξ. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες προπονήθηκαν υπό των οδηγιών των Δανού Σόρεν Τζέπεσε, Παναγιώτης Ιατρούδη, Δημήτρη Δημητρούλια και Τάκη Καρακίτσου, ενώ κανονισμούς του αθλήματος δίδαξε ο delegate Κωνσταντίνος Γαβριήλ.
Με την έναρξη του καμπ που διοργάνωσε η Ορμή-Λουξ, καλεσμένος ήταν ο Σόρεν Τζέπεσεν, ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης της Δανίας, όπου έμεινε ικανοποιημένος από το αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Ο Δανός προπονητής δίδαξε τις δυο πρώτες μέρες 25 και 26 Ιουνίου , τα μυστικά του αθλήματος.
Στα μίνι αγόρια και κορίτσια ξεκινώντας από την αρχή δίδαξε πρωτοποριακές ασκήσεις όσον αφορά την λαβή, την υποδοχή, την πάσα και το σουτ. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες έμειναν πολύ ευχαριστημένοι μαζί του και ήθελαν να μείνει περισσότερες μέρες να τους προπονήσει. Σίγουρα στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία αυτή.
Στις παγκορασίδες και κορασίδες το ασκησιολόγιο ήταν τελείως διαφορετικό και υψηλότερου επιπέδου. Με αναγνωριστικές ασκήσεις, για να καταλάβει που κυμαίνονται οι αθλήτριες, ο Σόρεν Τζέπεσεν δούλεψε τακτική επίθεσης και συγκεκριμένα τακτική τμήματος. Έμεινε ευχαριστημένος και ανυπομονεί να δουλέψει με τις αθλήτριες ξανά, αφού σ’ αυτές τις ηλικίες ο Δανός προπονητής έχει χρόνια εμπειρία και πολλές επιτυχίες.
Μια μέρα πριν το κλείσιμο της πρώτης εβδομάδας συμμετείχε στο καμπ ο πατρινός προπονητής Τάκης Καρακίτσος, όπου δίδαξε με το μοναδικό του τρόπο τα προσόντα που πρέπει να έχει ένα καλό πλέι μέικερ και τις συνεργασίες του με διάφορους παίκτες όπως το πίβοτ.
Την τελευταία μέρα οι αθλητές και αθλήτριες του καμπ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους κανονισμούς του χάντμπολ, από τον ειδικό στο είδος του, τον delegate-καθηγητή διαιτησίας Κων/νο Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ έλυσε όλες τις απορίες των αθλητών-τριών, έμεινε ευχαριστημένος με τις ερωτήσεις τους, καθώς γνωρίζουν ότι η διαιτησία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο χάντμπολ.
Δεύτερη εβδομάδα στο καμπ και την αρχή έκανε ο υπεύθυνος ανάπτυξης της ομοσπονδίας και προπονητής Εθνικής παίδων, Παναγιώτης Ιατρούδης. Δίδαξε 2 και 3 Ιουλίου το σύγχρονο χάντμπολ με πολύ πάθος. Στα μίνι αγόρια και κορίτσια με πλούσιο ασκησιολόγιο δίδαξε τα βασικά του χάντμπολ με την μορφή παιχνιδιού και αυτό τον έκανε πολύ αγαπητό στους μικρούς αθλητές-τριες. Αξιόλογες και πολύ σημαντικές ήταν οι συμβουλές του στην τακτική τμήματος σε άμυνα και επίθεση καθώς και η τεχνική που έδειξε στους τερματοφύλακες και πως πρέπει να αντεπεξέρχονται σε πάσες αιφνιδιασμού. Στις παγκορασίδες – κορασίδες δούλεψε ατομική τακτική επίθεσης (μπρος-πίσω κίνηση, διείσδυση, ξεμαρκάρισμα) και τακτική τμήματος όπου εντυπωσίασε με το ασκησιολόγιό του.
Στόχος του, εκτός από το να διδάξει στους αθλητές-τριες, ήταν να συζητήσει ή να βοηθήσει τις προπονήτριες όπου αυτές τον χρειάζονται.
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου άλλο ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού χάντμπολ βρέθηκε στην πόλη μας. Δεν είναι άλλος από τον προπονητή του Διομήδη Άργους Δημήτρη Δημητρούλια.
 
Στα μίνι αγόρια και κορίτσια δίδαξε ομαδική τακτική και συγκεκριμένα τα μυστικά του αιφνιδιασμού, όπου είναι από τις αγαπημένες του προπονήσεις όπως εκμυστηρεύτηκε στις προπονήτριες. Σε κάθε άσκηση η παρέμβολή του ήταν σημαντική, απ’ το πώς πρέπει να τρέχει ένας αθλητής, πώς να τοποθετεί το σώμα του σε σχέση με τον τερματοφύλακα ή τον συμπαίκτη του, πώς να αποφεύγει τον αντίπαλο χωρίς μπάλα και ποια η συμπεριφορά του απέναντι στον αντίπαλο χωρίς μπάλα και έπειτα με μπάλα.
Στις παγκορασίδες – κορασίδες δίδαξε τι πρέπει να προσέχουν οι αθλήτριες στην άμυνα. Ξεκίνησε με ατομική τακτική (χώροι ευθύνης, συμπεριφορά στην αμυντική διάταξη) και κατέληξε στην τακτική τμήματος όπου το ασκησιολογιό του περιείχε μοίρασμα παικτών, αλληλοκάλυψη, παραλαβή-παράδοση, αλλαγή παικτών στην άμυνα, γλίστρημα, κλείσιμο διαδρόμων.
Μεγάλη εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους με πόση λεπτομέρεια διόρθωνε τις αθλήτριες αλλά και πόσο πολύ τις εμψύχωνε ώστε ν’ αποφύγουν λάθος κινήσεις.
Το καμπ συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου και αναμένονται κι άλλοι καλεσμένοι, όπως παίκτες της Εθνικής ομάδας καθώς και τοπικοί προπονητές και αθλητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές και αθλήτριες φεύγουν από το γήπεδο με πάρα πολλές εμπειρίες και γνώσεις. Στο τέλος κάθε εβδομάδας μοιράζονται στα παιδιά φωτοτυπικό υλικό με όσα έχουν διδαχθεί, κάτι που τα χαροποιεί γιατί έτσι φτιάχνουν το προσωπικό τους αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου