Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΕΚ: Κι επίσημα Καρυπίδης - Δηλώσεις Αρβανίτη - Σε τουρνουά στην Ελβετία

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σάββας Καρυπίδης. Ο διεθνής αθλητής ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ και επίσημα, ενώ και ο ίδιος το επιβεβαίωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook με τη φράση "Επόμενος σταθμός ΑΕΚ". Ο Καρυπίδης θα επιστρέψει στην Αθήνα από τις καλοκαιρινές του διακοπές, και θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο της Κηφισιάς, όπου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η »πρώτη» της Ένωσης, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου. .
Αρβανίτης: «Ο Καρυπίδης θα δίνει ανάσες και στην θέση του Αλβανού»
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για το φετινό ρόστερ της ομάδας χάντμπολ, για την μεταγραφή του Σάββα Καρυπίδη, τονίζοντας πως μια ομάδα που έχει ευρωπαϊκούς στόχους, πρέπει να έχει δυο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. «Θεωρητικά έχουμε το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Είναι η καλύτερη ομάδα με τους κορυφαίους έλληνες παίκτες και δυο πολύ δυνατούς ξένους. Είμαστε σίγουρα το φαβορί στην Ελλάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Από κει και πέρα θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Με αυτό το σκεπτικό «χτίζεται» η ομάδα για να μπορεί να ξεκινήσει μια πορεία στην Ευρώπη και από φέτος θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».
«Ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις»
Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στην μεταγραφή του Σάββα Καρυπίδη. Ο αρχηγός της Εθνικής θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό καθώς αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Χριστόφορο Μπακαούκα με τον προπονητή της ΑΕΚ, να τονίζει πως μια ομάδα που στοχεύει σε μια ευρωπαϊκή διάκριση, πρέπει να έχει ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Παράλληλα τόνισε πως στο χάντμπολ υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται αλλαγές σε όλη την διάρκεια του αγώνα: «Είναι μια σημαντική μεταγραφή που μας ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο. Κατ’ αρχάς στο χάντμπολ έχεις την άνεση να κάνεις αλλαγές συνεχώς. Κανονικά σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και επιδιώκει μια πορεία στην Ευρώπη, πρέπει όλες οι θέσεις να είναι σαν κι αυτές. Μπακαούκας και Καρυπίδης, Καφφάτος και Τσιλιμπάρης. Ισάξιοι αθλητές για όλες τις θέσεις. Από κει και πέρα ο Καρυπίδης θα μας καλύψει και το κενό του Αλβανού, για να παίρνει κάποιες «ανάσες. Αυτή την στιγμή θεωρώ ότι είμαστε πλήρης, ενδεχομένως να χρειαζόμασταν κάποιον παίκτη πίσω από τον Γεωργιάδη αλλά θα το καλύψουμε εκ των έσω. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Στόχος είναι να δουλέψουμε σωστά και από κει και πέρα είναι δικό μου θέμα που θα χωρέσουν όλοι».
Τουρνουά στην Ελβετία η ΑΕΚ στις 24-25 Αυγούστου
Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ έχει ένα μήνα για να δουλέψει και να προετοιμαστεί για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ένωση» αντιμετωπίζει στις 31 Αυγούστου την Ντιναμό Μινσκ στο Πρεσόφ και ο Γιάννης Αρβανίτης θέλει το διάστημα που έχει στην διάθεση του να δουλέψει εντατικά έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Το διάστημα της προετοιμασίας η «Ένωση» θα δώσει δυνατά φιλικά ενώ ο κ. Αρβανίτης έχει προγραμματίσει από τώρα την συμμετοχή της ΑΕΚ σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά στην Ελβετία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ένα Σαββατοκύριακο πριν αναχωρήσει η ομάδα για το Πρεσόφ. Συγκεκριμένα η «Ένωση» θα βρεθεί στην Ελβετία το διήμερο 24-25 Αυγούστου όπου θα έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες, σε ένα τουρνουά που θα αποτελέσει ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο τουρνουά στην Ελβετία συμμετέχουν οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει σε ποιόν όμιλο θα συμμετάσχει η ΑΕΚ και ποιους αντιπάλους θα αντιμετωπίσει, μια εβδομάδα πριν την Ντιναμό Μινσκ. Από κει και πέρα, όλα είναι έτοιμα για την πρώτη προπόνηση, στην οποία αναμένεται να δώσουν το παρών όλοι οι παίκτες στις 29 Ιουλίου στο Ζηρίνειο. Όσον αφορά τους δυο ξένους αναμένονται στην Αθήνα το προσεχές Σαββατοκύριακο προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου