Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΤΩΧΕΥΣΕ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Σοκ στο Παγκόσμιο Χάντμπολ έχει προκαλέσει η είδηση της διάλυσης της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σήμερα με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομάδας ο Πρόεδρος Ντομίνγκο Ντίαζ Ντε Μέρα Λοθάνο ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του τμήματος και την αποχώρηση του από την Ισπανική Λίγκα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι αθλητές όπως οι Κροάτες Ιβάνο Μπάλιτς, Γιάκοφ Γκογιούν, ο Σουηδός Γιόνας Κάλμαν, οι Ισπανοί Αγκουιναγκάλντε, Κανέγιας, Χομπράντος και όλοι οι άλλοι μένουν ελεύθεροι και βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας. Τον ίδιο δρόμο φυσικά θα πάρει και ο προπονητής Ταλαντ Ντουσεμπάεφ.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης επανίδρυσε το τμήμα χάντμπολ το 2011 (το οποίο δημιουργήθηκε το 1950 και είχε μεγάλες επιτυχίες μέχρι το 1994 που διαλύθηκε για πρώτη φορά) όταν ουσιαστικά απορρόφησε την Θιουδάδ Ρεάλ. Τα δύο αυτά χρόνια αγωνίστηκε στο Παλάσιο Βισταλέγκρε της Μαδρίτης και πρόλαβε να κατακτήσει δύο Κύπελλα Ισπανίας, ένα Σούπερ Κύπελλο, ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συλλόγων, ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος αναφέρει ως αίτιο της διάλυσης της σφοδρή οικονομική κρίση που πλήττει την Ισπανία που έχει κατά συνέπεια την έλλειψη χορηγιών και υλικοτεχνικής υποστήριξης από δημόσιους οργανισμούς. Ταυτόχρονα οι επενδυτές και μέτοχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τις απαραίτητες οικονομικές εισφορές για την ομάδα και όλα αυτά έκαναν αδύνατη την επιβίωση της.
Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα αποφασίσει ποια ομάδα θα πάρει την θέση της Ατλέτικο στον 2ο όμιλο, αφού η κλήρωση έχει ήδη διεξαχθεί. Δεν αποκλείεται σε περίπτωση που η κενή θέση προκύψει από τα προκριματικά να επωφεληθεί η ΑΕΚ (αν προωθηθεί η Μινσκ ή προκριθούν δύο ομάδες από τον συγκεκριμένο όμιλο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου