Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΑΕΚ- ΧΑΝΘ

Πηγή: http://www.handball.org.gr
Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών γίνεται φέτος 34 ετών και φιλοδοξεί να χαρίσει ακόμα μεγαλύτερο σασπένς στους φιλάθλους, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία δέκα χρόνια, όπου και έχουν αναδειχθεί 7 διαφορετικοί πρωταθλητές Ελλάδος! Δικαιωματικά λοιπόν συγκαταλέγεται στα πιο ανταγωνιστικά του ελληνικού αθλητισμού, αφού με αυτή την προϊστορία κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά την κατάληξη της φετινής... κούρσας του τίτλου.
Η παρουσία του Κυπελλούχου Ευρώπης Διομήδη Άργους, πιο δυνατού και ενισχυμένου σε σχέση με πέρσι, η ανανεωμένη ΑΕΚ με τους «λεγεωνάριους» Αλβανό και Μπαλωμένο να επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσφέροντας ξεχωριστή αίγλη, ο Κυπελλούχος Ελλάδος ΠΑΟΚ, ο Δούκας με καινούργια φιλοσοφία, η ΧΑΝΘ με μεταγραφές... τετράδας, η περιφέρεια (Αερωπός Έδεσσας, Φίλιππος Βέροιας, ΓΑΣ Κιλκίς), οι πάντα υπολογίσιμοι Άρης Νίκαιας και Πανελλήνιος και οι νεοφώτιστοι Φοίβος Συκεών και Ποσειδώνας Λουτρακίου, συνθέτουν το σκηνικό του φετινού πρωταθλήματος.
Η αυλαία ανοίγει αύριο με την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη ΧΑΝΘ, παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας από τον ΟΤΕ TV, εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία της ΟΧΕ με το συνδρομητικό κανάλι. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Βύρωνα με διαιτητές τους κ.κ. Καραπάνο και Χρόνη. Ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων από πέρσι.
Τα πρόσωπα της αναμέτρησης πολλά. Γιώργος Βακάλης, Αντώνης Κόντης, Ευριπίδης Ναουμίδης. Οι δύο πρώτοι έκαναν το καλοκαίρι που μας πέρασε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη και ο νεαρός πλέι μέικερ το αντίστροφο. Από αυτούς βέβαια μόνο ο Κόντης αναμένεται να αγωνιστεί, αφού ο Βακάλης θα μείνει Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους και ο Ναουμίδης είναι τραυματίας. Η ΧΑΝΘ όμως έχει και άλλες τρεις σοβαρές απουσίες των Κοκτσίδη, Κεσίδη και Παντελίδη.
Η ΑΕΚ που προέρχεται από τον σκληρό αποκλεισμό από το EHF cup κόντρα στον Διομήδη Άργους, θέλει να γλυκάνει τις πληγές της και να αρχίσει με το δεξί το πρωτάθλημα, που έτσι και αλλιώς είναι βασική της προτεραιότητα. Η ΧΑΝΘ από την άλλη πλευρά γνωρίζει πως μόνο με αξιοπρεπή παιχνίδια κόντρα στις κραταιές δυνάμεις της Α1 Ανδρών θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα προφίλ, ικανό να καλύψει τις προσδοκίες της, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από την 6η περσινή θέση.
«Είναι σαφές πως πρόκειται για άλλη διοργάνωση και για άλλο στόχο. Μας έκανε καλό ο αποκλεισμός σε ένα σημείο, αφού καταλάβαμε κάποια στοιχεία στην πραγματική τους διάσταση. Τη ΧΑΝΘ τη γνωρίζουμε. Έχει δυνατές μονάδες. Στην έδρα μας όμως έχουμε το πλεονέκτημα
Σίγουρα ένα τηλεοπτικό ματς έχει επιπλέον κίνητρο πέραν από τους δύο βαθμούς», σχολίασε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου