Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΧΕ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/ 
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει την αναβολή των 5 από τους 6 αγώνες (εκτός της αναμέτρησης ΑΕΚ- ΧΑΝΘ) της 1ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, λόγω αποχής των διαιτητών. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό στην δεδομένη χρονική στιγμή που υπάρχει θετική εξέλιξη στο θέμα της τηλεοπτικής προβολής του αθλήματος.
Η ΟΧΕ κατανοεί πλήρως τα προβλήματα των διαιτητών και τα αιτήματα τους, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν βάση και είναι δίκαια.
Ωστόσο οι οφειλές προς τους διαιτητές (και στα σωματεία) προήλθαν καταρχήν από την ελλιπή καταβολή των χρημάτων του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του 2011 (μείον 450.000 ευρώ) και από την περαιτέρω μείωση (κατά 164.000 ευρώ) του προϋπολογισμού του 2012 από την Πολιτεία.
Η ΟΧΕ στα μέτρα των δυνατοτήτων της έκανε μία πρόταση στους διαιτητές, η οποία αν μη τι άλλο θα είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή των αγώνων, χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση από τους ίδιους.
Αυτή αφορούσε την καταβολή των εξόδων μετακίνησης διαιτητών/ παρατηρητών προκαταβολικά μέχρι να υπάρξει η δυνατότητα να καταβληθεί μέρος των οφειλομένων, ενώ υπήρξε δέσμευση να τροποποιηθούν τα σχετικά άρθρα των προκηρύξεων που αφορούν τις κυρώσεις σε περίπτωση μη καταβολής των αμοιβών των διαιτητών από τα σωματεία. Η μετατροπή τους δηλαδή από χρηματικό πρόστιμο σε κλείσιμο του φύλλου αγώνος εις βάρος του γηπεδούχου σωματείου.
Δυστυχώς όμως η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των διαιτητών με το γνωστό αποτέλεσμα.
Παρ' όλη την καλή μας θέληση, δυστυχώς, στην παρούσα φάση δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αντιπροτείνουμε κάτι άλλο.
Καλούμε λοιπόν τους διαιτητές να επανεξετάσουν το θέμα, να σκεφτούν και τα σωματεία τα οποία από φέτος θα έχουν πρόσθετη επιβάρυνση και αφού λάβουν υπόψη όλα τα δεδομένα, να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους προς όφελος του αθλήματος αφού, εκ των πραγμάτων, η συνέχιση της αποχής τους δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο, ούτε σε αυτούς, αλλά ούτε και στο άθλημα που όλοι στηρίζουμε και αγαπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου