Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΟ… ΔΕΞΙ Η ΑΕΚ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
Στο εναρκτήριο ματς του 34ου πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών η ΑΕΚ επικράτησε της ΧΑΝΘ με 26-20 στο κλειστό του Βύρωνα σε ένα παιχνίδι που εγκαινιάστηκε η συνεργασία της ΟΧΕ με τον OTE TV για τις απευθείες μεταδώσεις του αθλήματος.
Για άλλο ένα ματς η «Ένωση» παρουσίασε κακό πρόσωπο με πολλά προβλήματα στην επίθεση, πετυχαίνοντας μέχρι το 45' μόλις 17 τέρματα, αλλά πήρε τη νίκη λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας.
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γεωργιάδης με 9 γκολ και ο Δημήτρης Καφφάτος με 11/24 επεμβάσεις.
Η ΧΑΝΘ ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε 4-3 με τους Τάτση και Ανανιάδη να βρίσκουν δίχτυα από δύο φορές ο καθένας. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και με ένα σερί 4-0 πέρασε μπροστά 7-4 στο 11'. Στην συνέχεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατόρθωσε να παραμείνει κοντά στο σκορ και το κατάφερε μέχρι το 27', όταν και η διαφορά ήταν στα δύο γκολ (10-8). Κάπου εκεί ένα λεπτό ολιγωρίας από πλευράς φιλοξενούμενων και γρήγορου χάντμπολ από την ΑΕΚ, έδωσε την ευκαιρία σε Γεωργιάδη και Μπακαούκα (δις) να δώσουν προβάδισμα 5 τερμάτων (13-8) για πρώτη φορά στον αγώνα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη να προηγείται 15-10.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε ξανά μία «νεκρή» περίοδος για 8 λεπτά και η ΧΑΝΘ το εκμεταλλεύτηκε και ξαναμπήκε στο ματς (15-13 στο 48').
Η ΑΕΚ συνέχιζε να μην πείθει με την απόδοση της δίνοντας ελπίδες στη ΧΑΝΘ, η οποία με την σειρά της δεν έδειχνε ικανή να γυρίσει το ματς, κυρίως λόγω του πολύ καλού Καφφάτου, που πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις. Το εκπληκτικό γκολ του Αλβανού στο 46' που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λοίζου παρότι σούταρε με την πλάτη στο τέρμα, ξύπνησε την ΑΕΚ, η οποία με ένα σερί 5-0 έφτασε στο 22-14 στο 51' και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη.
AEK- ΧΑΝΘ 26-20
Τα δεκάλεπτα: 6-4, 10-8, 15-10 (ημχ.), 16-13, 21-14, 26-20
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 5, Γεωργιάδης 9, Γιαννόπουλος 2, Μπαλωμένος 3, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου 1, Αλβανός 3, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου 1, Κουρέτας 1, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ.
ΧΑΝΘ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Λοίζος, Τζινέρης, Τσαβδάρης, Σπυρόπουλος 2, Σαρηγιαννίδης 1, Παπαδόπουλος Θ. 1, Παπαδόπουλος Π., Λάππας, Ιωαννίδης, Κουρουμλίδης 2, Μπουκοβίνας, Αργυρίου 1, Κόντης 4, Τάτσης 3, Δέσπος, Ανανιάδης 6, Παπαδόπουλος. Διαιτητές: Καραπάνος- Χρόνης, δίλεπτα: 3-2 πέναλτι: 0/1-3/3.
«Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αμυντικής λειτουργίας της ομάδας, ειδικότερα μετά το 17'. Απλά στην επίθεση δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας, οι παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό χρειάζονται χρόνο να επιστρέψουν στην ελληνική πραγματικότητα και να αναλάβουν άλλους ρόλους από αυτούς που είχαν συνηθίσει».
Ο προπονητής της ΧΑΝΘ Στέλιος Σεϊρεκίδης είπε: «Παρά τις απουσίες μας σταθήκαμε καλά. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια λάθη. Είμαστε ακόμα στην αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου