Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΑΔΕΙΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 Η Πορτογαλική Μαδέιρα (SAD Madeira) θα είναι ο αντίπαλος του Διομήδη Άργους στον 2ο γύρο του EHF cup. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Φούντσαλ, πρωτεύουσα της Μαδέιρα στις 13 ή 14 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός στην Ελλάδα 20 ή 21 του ίδιου μήνα.
Η Μαδέιρα είναι πιο γνωστή το Πορτογαλικό χάντμπολ για την γυναικεία της ομάδα, η οποία είναι η κορυφαία της χώρας, έχοντας το ρεκόρ της κατάκτησης 15 πρωταθλημάτων από το 1994!
Στην αρχή λεγόταν Ακαδέμικο Φούντσαλ, αλλά το 1998 η ομάδα μετονομάστηκε παίρνοντας το σημερινό της όνομα. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2005) και ένα Κύπελλο (1999) και θεωρείται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στη χώρα, μιας και κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί. Είναι η 5η χρονιά, η οποία αγωνίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατά σύμπτωση, όλες στο EHF cup. Την περίοδο 2005/2006 έφτασε μέχρι τους -16-, αλλά την σταμάτησε η Δανέζικη Γκούντμε. Όλες τις υπόλοιπες φορές ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 3ο γύρο του θεσμού. Πέρσι απέκλεισε εύκολα την Νέιστιν από τα Νησιά Φερόε και στην συνέχεια έμεινε εκτός από την Σλοβάκικη Τατράν Πρεσόφ. Έδρα της είναι το Παβιλάο Ντεσπορτίβο Φούντσαλ, χωρητικότητας 1.000 θέσεων. Πέρσι κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συγκέντρωσε 52 πόντους με 15 νίκες και 7 ήττες με το σύστημα βαθμολόγησης να είναι 3 πόντους για την νίκη. Στα πλέι- οφ σε 10 ματς είχε 6 νίκες- 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και ήταν δεύτερη πίσω από την Πόρτο και μπροστά από Σπόρτινγκ και Μπενφίκα. Το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και στην πρεμιέρα επικράτησε με 28-20 της Μπελενένσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου