Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΛΟΥΤΡΑΚΙ 21-23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012)

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.gr 
 
Α) ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Θέσπιση πρωτοκόλλου μεταξύ της Ομοσπονδίας και Συλλόγων για συνεργασία με ενιαίους όρους με στόχο την καλλιέργεια του αθλήματος και την διαχείριση των αθλητών-τριών που συμμετέχουν στις Εθνικές Ομάδες (προγράμματα προπονήσεων, διευκολύνσεις, υποχρεώσεις σωματείων, δεσμεύσεις και κίνητρα εκ μέρους της ΟΧΕ προς σωματεία κλπ). Θέσπιση κινήτρων για αθλητές-τριες που συμμετέχουν στις Εθνικές Ομάδες (βλ. σχετικό έγγραφο προς ΟΧΕ της 4/9/2012)
Οργάνωση και εφαρμογή Ενιαίου Συστήματος διαχείρισης χορηγιών, επιλογή χορηγών, σύνδεση αγώνων με τοπικές επιχειρήσεις οπού διεξάγεται κάθε φορά παιχνίδι, το οποίο θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις. Ενεργοποίηση της Αυτοδιοίκησης για την στήριξη του
αθλητισμού και του αθλήματος της χειροσφαίρισης κατ’ επέκταση, με την προώθηση θεσμικά κατοχυρωμένων διαδικασιών και λειτουργιών (και ως συνέχεια των ενεργειών που ήδη ξεκίνησαν με επαφές που πραγματοποιήθηκαν με ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ και την σύνταξη σχετικής μελέτης).
Συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΟΧΕ, ως παρατηρητών σε πρώτη εφαρμογή, ενός-μιας εκπροσώπου από τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών-Γυναικών (π.χ. αρχηγοί Εθνικών Ομάδων).
Β) ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Μαζικοποίηση σωματείων ιδιαίτερα με τη συμμετοχή γονέων αθλητών-τριών ως μελών των συλλόγων (προαιρετικά των ενηλίκων, υποχρεωτικά των ανηλίκων αθλητών-τριών). Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται η απήχηση του αθλήματος στις οικογένειες των αθλητών-τριών και στον κοινωνικό περίγυρο, οπού δραστηριοποιείται ο σύλλογος. Η ιδιότητα του μέλους παρέχεται αυτοδίκαια χωρίς άλλη επιβάρυνση στους γονείς αθλητών-τριών στους Συλλόγους που λειτουργούν συνδρομητικά τα τμήματα ανάπτυξης.
Προώθηση εκδηλώσεων-διοργανώσεων που συμβάλουν στην διάδοση του αθλήματος (π.χ. Street handball, τουρνουά και εκδηλώσεις σε δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κ.α.)
Συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και διεκδίκηση οικονομικής στήριξης ετήσιας υποχρεωτικής και όχι δυνητικής με αξιοκρατικά κριτήρια (σχετική αναφερόμενη μελέτη στην παραπάνω Α.5 παρ.) στην λογική της κοινής προσπάθειας και στόχων και όχι στην λογική της αυτόνομης χωρίς συνεργασία και χωρίς λογοδοσία λειτουργίας.
Σωματεία με έδρα σε πόλεις οπού υπάρχουν μεγάλες Πανεπιστημιακές κοινότητες (π.χ. Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος, Λάρισα, Σέρρες, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη κλπ), μπορούν αξιοποιώντας νέους και νέες που φοιτούν σ’ αυτά και προέρχονται από ομάδες της περιφέρειας, να δημιουργήσουν ισχυρές ομάδες προσφέροντας συγχρόνως αθλητική συνέχεια, στα παιδιά αυτά που χάνονται μετά την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Γ) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Επέκταση της ελεύθερης επιλογής σωματείου για ανήλικους αθλητές-τριες ηλικίας κάτω των 12 ετών και σε αθλήτριες που συμμετέχουν στις κατηγορίες παμπαίδων και παγκορασίδων (δηλαδή επέκταση στα 14 χρόνια). Εναλλακτικά θα μπορούσαν τα 2 χρόνια αγωνιστικής αποχής που ισχύουν σήμερα να περιοριστούν σε ένα.
Αθλητές-τριες που έχουν εξασφαλίσει μοριόδοτηση για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η μοριοδότηση θα χρησιμοποιηθεί την 2η ή 3η χρονιά, για να ισχύει πρέπει να παρουσιάζουν βεβαιωμένη αθλητική δραστηριότητα, αποδεικνυόμενη από τα επίσημα φύλλα αγώνα και τουλάχιστον στο 70% της κάθε αγωνιστικής περιόδου (με εξαίρεση σοβαρούς τραυματισμούς).
Αθλητές-τριες που έχουν το δικαίωμα να μεταγραφούν λόγω μετοίκισης (άρθρο 5 καν. Μεταγραφών) για χρονικό διάστημα που προβλέπεται ότι διαρκούν οι σπουδές τους, κατ’ εξαίρεση σε σύλλογο που έχει έδρα στην πόλη οπού φοιτούν, να γίνει προσπάθεια σύνδεσης της δραστηριότητας με κίνητρα από τη Σχολή φοίτησης ή τις τοπικές Κοινωνίες (π.χ. επί πλέον έκπτωση στις συγκοινωνίες, είσοδο σε θεάματα, δωρεάν φαγητό σε λέσχες κ.λ.π).Κατάργηση του αριθμητικού περιορισμού που ισχύει, μέχρι δυο άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου