Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΣΕΖΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΕΜΦΥΛΙΟ»!

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 
Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις αναμένεται στο ελληνικό χάντμπολ. Η έλευση μεγάλων αθλητών από το εξωτερικό, αλλά και η ενίσχυση πολλών ομάδων και κυρίως αυτών που κάθε χρόνο διεκδικούν τους εγχώριους τίτλους υπόσχεται ένα υψηλότερο επίπεδο θεάματος.
Η σεζόν ανοίγει πρόωρα, αφού πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (29 Σεπτεμβρίου), υπάρχουν τα μεγάλα ραντεβού μεταξύ του Διομήδη Άργους και της ΑΕΚ για το EHF cup. Πρόκειται για τον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» στην ιστορία του αθλήματος και το καλύτερο «ορεκτικό» στο «μενού» της φετινής χρονιάς. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν αύριο στις 19:00 στη Νέα Κίο και την ερχόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον 1ο γύρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.
Πρόκειται για μία σύγκρουση ενός σκληροτράχηλου και δυσκολοκατάβλητου συνόλου απέναντι σε σπουδαίες προσωπικότητες με διεθνή εμπειρία στο άθλημα.
Ο πρωταθλητής Ελλάδος και Κυπελλούχος Ευρώπης, Διομήδης Άργους, με κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική περσινή πορεία που τον γέμισε αυτοπεποίθηση, κράτησε τον βασικό του κορμό και κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τις αποχωρήσεις των Μάλλιου (πλέι μέικερ), Ουρόσεβιτς (δεξί ίντερ), αποκτώντας τον Γιώργο Μαστορογιάννη και τον Κώστα Δεληγιάννη, ενώ η προσθήκη του Σκοπιανού Καραϊβάνοφ είναι μία εναλλακτική λύση πολυτελείας για την περιφέρεια.
Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ κατάφερε να πείσει τους Αλέξη Αλβανό (δεξιός ίντερ) και Σπύρο Μπαλωμένο (αριστερός ίντερ) να επιστρέψουν στην Ελλάδα σχεδόν μετά από μία δεκαετία και απέκτησε μία μεγάλη δυναμική, που μαζί με τους Μπακαούκα, Καφφάτο και Παπαδόπουλο συνθέτουν μία πολύπειρη πεντάδα αθλητών που ο καθένας μπορεί στην καλή του ημέρα να κερδίσει ένα ματς σχεδόν μόνος του...
Ναουμίδης, Παπαδιονυσίου, Τσακνής μπορούν να αποδειχθούν πολύ καλές προσθήκες, έχοντας ο καθένας στοιχεία που ταιριάζουν στις ανάγκες της «Ένωσης».
Ο δεξιός εξτρέμ της ΑΕΚ Μπακαούκας, σχολίασε για την αυριανή αναμέτρηση: «Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι πιθανότητες είναι 50-50.Η πρόκριση θα παιχτεί και στα δύο ματς. Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ και οι δύο ομάδες θα κοιτάξουν να ελέγξουν την ροή του ματς. Και οι δύο είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι. Το επίπεδο των δύο ομάδων ανέβηκε πολύ. Πήραμε παίκτες με αξία».
«Είναι το ξεκίνημα της χρονιάς με ευρωπαϊκή αίγλη. Η προετοιμασία μόλις έχει τελειώσει. Είναι δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Είναι άδικο που δύο ελληνικές ομάδες παίζουν μαζί στον 1ο γύρο. Όλα θα φανούν στο ματς, δεν υπάρχουν προγνωστικά», σχολίασε ο πίβοτ του Διομήδη Άργους Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου