Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση Προπονητών, Διαιτητών, Αθλητών, Παραγόντων του χάντμπολ, στο πλαίσιο του 1ου συμποσίου που διοργανώνει η ΟΧΕ στο SportCamp του Λουτρακίου.
Στην κεντρική του ομιλία ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου μίλησε για ένα καινούργιο ρεύμα που υπάρχει πλέον στο άθλημα μετά από αυτή την νέα καινοτομία του συμποσίου. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι ενδιαφέρεστε για το χάντμπολ. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Δημιουργείται ένα καινούργιο ρεύμα με αυτό το θεσμό. Το συμπόσιο είναι μια τεράστια ευκαιρία για το άθλημα. Θα πρέπει αυτή η διαδικασία της ανταλλαγής απόψεων να γίνεται στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου. Τον επόμενο Μάιο καλός εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε το 2ο συμπόσιο. Είναι οξύμωρο να μιλάμε για καλύτερες ημέρες, τώρα που διανύουμε τις χειρότερες ημέρες στην χώρα μας, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε, παρότι οι συνθήκες δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν στο παρελθόν, ποτέ δεν είναι όμως αργά».
Στη συνέχεια ο διευθυντής της ΟΧΕ Γιάννης Καρανάσος έκανε μία ανάλυση σχετικά με τα πρωταθλήματα και τους αγώνες που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια με τις αλλαγές των συστημάτων, την διάρθρωση των κατηγοριών για την περίοδο 2012-2013, την αλλαγή του φύλλου αγώνα στα πρότυπα της EHF και γενικά τις βασικές αλλαγές στην προκήρυξη.
Διευκρινιστικά πάνω στο θέμα ο Πρόεδρος της ΟΧΕ τόνισε: «Σας ανακοινώνω ότι πάλι χορηγός μπάλας του πρωταθλήματος η Select για ακόμα δύο χρόνια, μεγάλες προσπάθειες να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη για ένα ματς κάθε εβδομάδα και ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ στην ελληνική τηλεόραση».
Για το θέμα των Εθνικών ομάδων το λόγο πήρε ο τεχνικός σύμβουλος- μάνατζερ της ΟΧΕ, Γιάννης Βαρελτζής, ο οποίος ανέλυσε τον σχεδιασμό και την διάθρωση των Εθνικών ομάδων, τις διοργανώσεις, τον αριθμό των αγώνων που έχουν δώσει οι Εθνικές ομάδες, το καλεντάρι, οι μελλοντικές υποχρεώσεις των ομάδων.
Από την πλευρά των αθλητών στο επιμέρους θέμα, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΧ Γιώργος Ζαραβίνας: «Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την πρόσκληση είναι η δεύτερη φορά που οι αθλητές έχουν λόγο μετά την Γ.Σ. της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο. Όλα αυτά που αναλύθηκαν, τα πρωταθλήματα, η ανάπτυξη, οι Εθνικές ομάδες, έχουν κοινό παρανομαστή τον Έλληνα αθλητή. Νέοι αθλητές πριν τελειώσουν το σχολείο αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, νέοι αθλητές αρνούνται την κλήση στις Εθνικές ομάδες. Υπάρχει χάσμα γενναίων στην Εθνική με αθλητές νέους 20-21 ετών και μεγάλους σε ηλικία άνω των 32-33. Πρέπει να τεθεί θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας».
Ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Τάσος Χειβιδόπουλος, είπε: «Η ΟΧΕ είναι ομοσπονδία των σωματείων, δεν πρέπει αυτό να το ξεχνάμε. Η στάση του Δ.Σ. είναι προς την πλευρά των αθλητών. Πρέπει να δούμε γενικά το πλαίσιο που αφορά τους αθλητές, την προστασία τους και την προστασία των ομάδων. Τα όρια ηλικίας, οι κλήσεις στις Εθνικές, η επιστροφή των αθλητών από το εξωτερικό. Δεσμευτικά στην Γ.Σ. του Δεκεμβρίου να καταθέσουμε μία πρόταση για το όριο ηλικίας και πιστεύω θα έχουμε κοινή πρόταση με τους αθλητές. Δεν είναι πως δεν έχουμε καθόλου αθλητές, έχουμε αύξηση μέχρι τα 18 και μείωση στην συνέχεια στην ηλικία των ανδρών. Για αυτό και πήραμε την απόφαση της μείωσης των ξένων σε 2 και αυτό θα το στηρίξουμε μέχρι εσχάτων. Αν στο μέλλον χρειαστεί θα πάμε και σε έναν ξένο. Η πολιτεία έχει αδικήσει αυτό το άθλημα, πέρσι είχαμε δύο ευρωπαϊκά, το ένα ήταν του χάντμπολ».
Το τελευταίο θέμα έχει να κάνει με την ανάπτυξη με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό των Παίδων, Παναγιώτη Ιατρούδη να αναφέρεται στους Περιφερειακούς προπονητές και τις δράσεις που έγιναν. Συγκριμένα 93 προπονήσεις κλιμακίων, 12 σεμινάριο, η καινοτομία με τις τελικές φάσεις ΟΠΕΝ. Υπήρξε άνοδος στα μίνι, ενώ σε 28 περιοχές έγιναν τουρνουά street handball. Επίσης αναφέρθηκε στην καταγραφή των σωματείων που ασχολούνται με την ανάπτυξη. Υπάρχει άνοδος στα σωματεία που ασχολούνται με τα μίνι αγόρια, αλλά μεγάλη μείωση σε παιδικά και εφηβικά τμήματα.
Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι των σωματείων οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους στα επιμέρους θέματα. Όλα αυτά καταγράφηκαν και θα συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου