Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Champions league Ανδρών. Δεύτερη αγωνιστική

Δεύτερες νίκες για Ζάγκρεμπ και VESZPREM
Όπως το Αμβούργο και η Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, έτσι και οι CO Ζάγκρεμπ και Veszprem πήραν τη δεύτερη νίκη τους στους δεύτερους αγώνες τους για το VELUX EHF Champions League.
Α΄ Όμιλος:
RK Croatia Osiguranje Ζάγκρεμπ (CRO) - Bosna BH Gas Σεράγεβο (BiH) 33:19 (16:9)
Ήταν μια επίδειξη δύναμης των πρωταθλητών Κροατίας, καθώς η Bosna ήταν πάρα πολύ αδύναμη για να απειλήσει την Croatia. Χάρη σε κάποια υπέροχα γκολ και πάσες του Ivano Balic στην αρχή του παιχνιδιού, η Ζάγκρεμπ αύξησε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Καθώς η Bosna δεν είχε τη δύναμη στην επίθεση για να σπάσει την άμυνα των Κροατών, το παιχνίδι κρίθηκε από πολύ νωρίς.
Στο Β΄ ημίχρονο ο Κροάτης προπονητής Ίβιτσα Obrvan άλλαξε τελείως την ομάδα του,
ξεκουράζοντας τους βασικούς του με νεαρούς παίχτες, οι οποίοι μεγάλωσαν τη διαφορά στα 10 γκολ, φτάνοντας το σκορ 23:13 στο 43'. Ο Stepancic σημείωσε το γκολ της ημέρας με ένα τέχνασμα Kempa, στο σφύριγμα της λήξης.
Καλύτεροι παίκτες για τους Κροάτες ήταν οι Zlatko Horvat με επτά γκολ και Marko Kopljar ​​με έξι γκολ, ενώ Medic και Cakic σκόραρε από πέντε γκολ για τη Bosna. Η Bosna παραμένει χωρίς βαθμό, με το Ζάγκρεμπ να έχει φτάσει τους 4.
Δηλώσεις των προπονητών:
Danijel Ridic (Bosna): Είμαστε πιο αδύναμοι από ό, τι πέρυσι, κυρίως λόγω του μικρότερου προϋπολογισμού μας και το γεγονός ότι έφυγαν έξι βασικοί παίκτες. Καθώς ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας πολύ αργά, η ομάδα δεν είναι έτοιμη και στερείται δύναμης και φυσικής κατάστασης.
Ivica Obrvan (Ζάγκρεμπ): Περιμέναμε τους δυο βαθμούς της νίκης, αφού η ομάδα μας είναι ισχυρότερη. Στο Β΄ ημίχρονο έδωσα την ευκαιρία στους νέους παίχτες μας, καθώς χρειαζόμαστε τις δυνάμεις μας για την Πέμπτη απέναντι στη Schaffhausen.
Β Όμιλος: MKB Veszprem (HUN) - Bjerringbro Silkeborg (DEN) 33:25 (17:11)
Χάρη στα 8 γκολ του ασταμάτητου ίντερ MarkoVujin, η Veszprem παραμείνει στην κορυφή του ομίλου μετά από δύο αγώνες.
Οι Ούγγροι ξεκίνησαν τέλεια στην άμυνα και κατά συνέπεια στην επίθεση, προηγήθηκαν με 4:1 και 9:5, πριν οι Δανοί βρουν το ρυθμό τους - αλλά, παρά τη βελτίωση τους η Veszprem ήταν πιο επιθετική και αύξησε τη διαφορά στα έξι γκολ με τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο το η μικρότερη διαφορά έφτασε τα πέντε γκολ, ο μέσος όρος ήταν οκτώ, έτσι η Bjerringbro δεν είχε καμία πιθανότητα - σε πλήρη αντίθεση με τον πρώτο αγώνα της, όταν ήταν κοντά να νικήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Fredrik Petersen σκόραρε έξι φορές για ους φιλοξενούμενους. Η επίθεση των Δανών δεν ήταν αρκετά καλή ώστε να διασπάσει την άμυνα της MKB.
Δηλώσεις των προπονητών:
Lajos Mocsai (Veszprem): Μου αρέσει να βλέπω το στυλ παιχνιδιού των ομάδων της Δανίας, αλλά σήμερα η ομάδα μου ήταν καλύτερη, χάρη στη πολύ καλή συνεργασία της άμυνας και τερματοφύλακα, το ομαδικό πνεύμα και τη μεγάλη υποστήριξη των οπαδών μας.
Carsten Albrektsen (Bjerringbro): Ήταν μια άξια νίκη της Veszprem, ιδίως λόγω των απόδοσης της στο πρώτο ημίχρονο. Είμαι εν μέρει ικανοποιημένος παρά την δεύτερη ήττα μας - αυτή είναι η πρώτη σεζόν μας στη VELUX EHF Champions League. Κατά τη γνώμη μου η Veszprem και η Μαδρίτη, θα παλέψουν για την πρώτη θέση στον όμιλο μας.
Γ Όμιλος:
Cimos Koper (SLO) - Wisla Plock (POL), 27:24 (14:13)
Marko Krivokapic ήταν ο νικητής του αγώνα για τους Σλοβένους με δέκα από τα 27 γκολ της Koper.Τα πέντε γκολ του Toromanovic δεν φάνηκαν αρκετά για την Plock.
Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα όλα είναι ανοιχτά και πάλι, με τις δύο ομάδες να έχουν τώρα από δύο βαθμούς για λογαριασμό τους. Η Cimos Koper προηγήθηκε στο 29 λεπτό, καθώς η Plock είχε ξεκινήσει καλύτερα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεκάλεπτο από το 38 στο 48, όταν το Koper αύξησε το προβάδισμα από 17:15 σε 24:18 για να κριθεί το παιχνίδι.
Δ Όμιλος:
Reale Ademar Leon (ESP) vs Παρτιζάν Beograd (SRB), 33:28 (20:12)
Η Ademar επανήλθε στο δρόμο της πρόκρισης μετά την ήττα στο Μονπελιέ και οι νεαροί Σέρβοι από το Βελιγράδι εξακολουθούν να ψάχνουν τον πρώτο τους βαθμό στη φάση των ομίλων.
Η Leon έδειξε δύο πρόσωπα στα δύο μισά: στο πρώτο οι Ισπανοί έπαιξαν γρήγορα και συγκεντρωμένα στην επίθεση και η άμυνα τους ήταν δυνατή. Η Παρτίζαν δεν είχε καμία πιθανότητα στα πρώτα 30 λεπτά - και το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί με την κόρνα του ημιχρόνου.
Αλλά οι Ισπανοί δεν είχαν την ίδια συγκέντρωση στο δεύτερο μισό και οι Σέρβοι κατάφεραν στο τέλος να μειώσουν τη διαφορά στα πέντε γκολ- χωρίς όμως να απειλήσουν πραγματικά τη Leon.
Οι Denis Krivochlykov (Leon) και Nenad Maksic (Beograd) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του παιχνιδιού με έξι γκολ ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου