Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μονόδρομος η νίκη για τον Κύδωνα


Μπορεί το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών να βρίσκεται μόλις στην 4η αγωνιστική, όμως για τον Κύδωνα το παιχνίδι που θα δώσει αύριο (3μμ, στο κλ. Κλαδισού) με το Κιλκίς χαρακτηρίζεται "ζωής ή θανάτου".
Η χανιώτικη ομάδα μετράει ήδη τρεις ήττες και με δεδομένο ότι έχουν σχεδόν ξεκαθαρίσει τα σωματεία που είναι υποψήφια για την 11η -και τελευταία- θέση στην τελική βαθμολογία (η οποία είναι και η μοναδική που οδηγεί στον υποβιβασμό), γίνεται κατανοητό πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Κύδωνα, εκτός από τη νίκη.
Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα μας θα παραμείνει στην ουρά της βαθμολογίας, γεγονός που σίγουρα επηρεάζει και στον ψυχολογικό τομέα. 'Εχοντας ήδη αντιμετωπίσει τον Πανελλήνιο (από τον οποίο ηττήθηκε), ενδεχόμενο "στραβοπάτημα" με το Κιλκίς (που έχοντας κάνει το ρεπό του, έχει μια ισοπαλία 17-17 με τον Άρη στη Νίκαια και μια εντός έδρας ήττα με 25-26 από τον Αερωπό) θ' αποτελέσει σημαντικό μειονέκτημα για τη χανιώτικη ομάδα, αφού οι τρεις προαναφερόμενοι σύλλογοι, είναι αυτοί που, όπως όλα δείχνουν, θα "παλέψουν" για την αποφυγή του υποβιβασμού (μαζί, ενδεχομένως και με τον Άρη Νίκαιας).
Επιπρόσθετα, γενικότερο αρνητικό στοιχείο για τον Κύδωνα αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει και πολλούς "συμμάχους" στην κατηγορία, αφού τα υπόλοιπα 10 σωματεία της Α1, αλλά και οι διαιτητές, "υποχρεώνονται" να κάνουν το πιο μακρινό τους ταξίδι για να έρθουν στα Χανιά, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σίγουρα η εικόνα της ομάδας τις δυο πρώτες -εντός έδρας- αγωνιστικές δεν ήταν καλή, όμως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, με δεδομένο ότι φέτος απαρτίζεται μόνο από ντόπιους παίκτες, ενώ η έλλειψη φιλικών την υποχρεώνει και πάλι να μονταριστεί μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Ακολούθησε -σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων με το τμήμα- πολύ καλύτερη παρουσία στην Κυψέλη "κόντρα" στον Πανελλήνιο, όμως δυο "κακές" στιγμές (μια αυστηρή αποβολή από τους διαιτητές και ένας τραυματισμός) δεν επέτρεψαν ν' ανοίξει λογαριασμό... στη βαθμολογία. Όλα τα προαναφερόμενα υποδηλώνουν γιατί το Σαββατιάτικο παιχνίδι με το Κιλκίς θεωρείται καθοριστικό και οι παίκτες του Κύδωνα θα χρειαστεί να... τα δώσουν όλα, ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους και οι χανιώτες φίλαθλοι θα πρέπει να πάνε στο κλ. Κλαδισού και να στηρίξουν ηθικά την προσπάθεια για την πρώτη νίκη.
Με απουσίες -λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων- δυο βασικών παικτών γίνεται η προετοιμασία της ομάδας και μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί ο τραυματίας Καστρινάκης (ο παίκτης γυμνάζεται, χωρίς όμως να 'φορτσάρει'), Σήμερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια θα "βγει" η αποστολή για τον αγώνα με το Κιλκίς, ο οποίος επαναλαμβάνουμε αρχίζει στις 3μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου