Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ανατροπή από τον Δούκα

Πηγή:http://hatzi-handball.blogspot.com
Με εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο κι απόλυτη συγκέντρωση ο Δούκας έφτασε στη νίκη κι έκανε το δύο στα δύο επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 26-23.
Ο «δικέφαλος» του Βορρά όπως και στην πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ, έτσι και στο ΔΑΪΣ παρουσίασε δύο πρόσωπα. Ένα πολύ καλό στο πρώτο μέρος όπου και προηγήθηκε με 10-5 υποχρεώνοντας τον Κρανάκη να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ (μόλις στο 13:30) για να αφυπνίσει τους παίκτες του που είχαν δεχθεί ένα σερί 5-0 από τους Θεσσαλονικείς.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία του σκορ και τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το ημίχρονο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με τρία γκολ διαφορά (16-13).
Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του Δούκα στο δεύτερο ημίωρο ήταν εμφανής αμέσως αφού κατάφερε να κλείσει τη διαφορά στο ένα γκολ (18-17 στο 41’) για να έρθει η καθοριστική στιγμή του αγώνα ενάμιση λεπτό αργότερα. Ο Γεωργιάδης νίκησε δύο φορές τον Παλάσκα –πρώτα στο πέναλτι και στη συνέχεια στο δεύτερο σουτ που επιχείρησε ο περιφερειακός του ΠΑΟΚ- και η ψυχολογία άλλαξε άρδην υπέρ των γηπεδούχων.
Ο Δούκας πέρασε για πρώτη φορά μετά το 3-2 του 2:26 με 19-18 στο 47:08 κι έκτοτε δεν έχασε την πρωτοπορία. Ο Γεωργιάδης ολοκλήρωσε με 14/31 αποκρούσεις -η πλειοψηφία τους στο δεύτερο ημίχρονο- ο ΠΑΟΚ σε 30’ πέτυχε μόλις επτά γκολ (τα πέντε στο τελευταίο δεκάλεπτο) κι ο Κνέζεβιτς βρέθηκε αρκετές φορές να τα βάζει με τους παίκτες του που τον άφηναν εκτεθειμένο είτε στους αιφνιδιασμούς είτε στην περιφέρεια του Δούκα.
«Ήταν εμφανές το πρόβλημα στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, με περισσότερο ενθουσιασμό, κλείσαμε την άμυνα. Ήρθε κι η αλλαγή ψυχολογίας μετά τις αποκρούσεις του Γεωργιάδη. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε, μας έλειπε η πειθαρχία και δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση» σχολίασε ο Νίκος Μουντζουρίδης.
ΔΟΥΚΑΣ-ΠΑΟΚ 26-23,
Τα δεκάλεπτα: 5-6, 7-11, 13-16 (ημ.), 16-18, 21-19, 26-23
Δούκας (Γ. Κρανάκης): Γεωργιάδης, Μαγκαφουράκης, Μουντζουρίδης 7, Γεωργίου 2, Τόμπρος, Τζηράς 1, Γκέρτσος 2, Παπαδιονυσίου 2, Νικολαΐδης 4, Αργυράκης 2, Κοβογλανίδης, Μαστορογιάννης 4, Κοτελίδας 1, Ακάλεστος 1.
ΠΑΟΚ (Στ. Υετίων): Μισυρλής, Παλάσκας 1, Σεϊρεκίδης, Γουργούμης, Σαουλίδης 1, Κοκκώνης 2, Κνέζεβιτς, Πετρίδης 4, Ανγκελόφσκι 2, Ιωαννίδης 5, Τσακίρης 2, Σεβαστίδης 3, Τάτσης, Κεσίδης 3
Διαιτητές: Βήτας-Σκλαβενίτης
Δίλεπτα: 3-4 Πέναλτι: 1/1-1/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου