Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Champions league. Δύσκολα η Barcelona. Άνετα το Αμβούργο

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.com/
Με τις εκτός έδρας των δυο φιναλίστ του φάιναλ φόρ του Μαΐου συνεχίστηκε η πορεία προς τον τελικό του VELUX EHF Champions league 2011. Χθές το βράδυ το Αμβούργο νίκησε εύκολα στην Constanta, ενω η Barcelona παλέψε σκληρά για να νικήσει τη Schaffhausen.
Α Όμιλος
Kadetten Schaffhausen (SUI) - Barcelona Intersport (ESP): 26:30 (13:14)
Οι 3.150 θεατές αποτέλεσαν νέο ρεκόρ θεατών για αγώνες του EHF Champions League στην Ελβετία. Και για τους οπαδούς της νέας "BBC Arena" κάθε ελβετικό φράγκο άξιζε χρυσός την Πέμπτη το βράδυ.
Η Kadetten είχε εξαιρετική απόδοση για 42 λεπτά και ήταν κοντά να νικήσει τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι είχαν και πάλι προβλήματα - όπως και το περασμένο Σάββατο εναντίον της Chambery.
Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο μέχρι το 36', με το σκορ στο 16:16, χάρη στην ισχυρή άμυνα συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα Remo Quadrelli. Αλλά μετά το 18:18, η Barcelona με επτά συνεχόμενα γκολ, πήγε το σκόρ στο 25:18.
Αλλά όποιος σκέφτηκε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, έκανε λάθος.Κάτω από τις επευφημίες των θεατών τους, η Kadetten πάλεψε μέχρι το τέλος και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στα τρία γκολ, αλλά στη συνέχεια ήταν πολύ άστοχη επιθετικά. Ακόμα χειρότερα από την ήττα, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο του Γερμανού Christian Dissinger, ο οποίος μπορεί να μείνει έξω για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.
Η Barca έχει τώρα 4 βαθμούς, ενώ η Kadetten παραμένει στους δύο.Κορυφαίοι σκόρερ ήταν ο Starczan με εννέα γκολ για την ελβετική ομάδα και ο Tomas, ο οποίος σκόραρε τέσσερις φορές για τους Καταλανούς.
Γ' όμιλος
HCM Constanta (ROU) - HSV Hamburg (Γερμανία): 26:34 (12:17)
Παρά την απώλεια σημαντικών παιχτών από τραυματισμούς, η HSV Hamburg δεν είχε κανένα πρόβλημα στο Buzau. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν αρκετά ισχυροί για να σταματήσουν τους Γερμανούς πρωταθλητές. Το HSV έχει τώρα 4 βαθμούς, ενώ η Constanta ψάχνει ακόμα τον πρώτο της βαθμό.
Κορυφαίοι σκόρερ σε αυτό το μονόπλευρο παιχνίδι ήταν ο Alexandru Csepreghi με έξι γκολ για τους πρωταθλητές Ρουμανίας και Domagoj Duvnjak με επτά τέρματα για το Αμβούργο.
Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο στο 5:5, πριν το Αμβούργο σημείωσει έξι συνεχόμενα γκολ και κάνει το σκορ 16:08. Αλλά Constanta πάλεψε σκληρά μετά το ημίχρονο, μειώνοντας τη διαφορά σε μόλις τέσσερα γκολ (13:17) και κράτησε αυτή τη διαφορά μέχρι το 46' (20:24). Στη συνέχεια, όμως οι Ρουμάνοι έχασαν τη δύναμή τους και το Αμβούργο επικράτησε εύκολα.
Δηλώσεις των προπονητών:
Per Carlen (Αμβούργο): Ήμασταν κουρασμένοι μετά από τέσσερις αγώνες σε οκτώ μέρες, αλλά παρά την κούραση παίξαμε καλά, ειδικά στην άμυνα. Κατά τη γνώμη μου ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας σε αυτή τη σεζόν.
Ion Craciun (Constanta): Δεν βρήκαμε το σωστό τρόπ και στα 60 λεπτά και η ισχυρή άμυνα του HSV μας ανάγκασε σε πολλά λάθη. Ακόμα κι αν λείπουν κάποιοι σημαντικοί τους παίχτες, το Αμβούργο είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου