Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ύμνοι για Σανίκη

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.com"Για διδακτικά βιβλία οι πάσες του'' γράφουν τα κορυφαία γερμανικά site για τον διεθνή ίντερ που με τους Καρυπίδη, Βασιλάκη ανέβασαν την Μέλσουνγκεν στην 2η θέση της Μπουντεσλίγκα! Τα μισά γκολ της ομάδας έχουν βάλει οι Ελληνες!
Το Μέλσουνγκεν είναι μία πόλη στην κεντρική Γερμανία που δεν απαριθμεί περισσότερους από 13,500 κατοίκους. Ωστόσο έχει μεγάλη αθλητική παιδεία αφού ο σύλλογος ΜΤ Μελσουνγκεν ιδρύθηκε το 1869, ενώ το τμήμα χάντμπολ υπάρχει από το 1920 !!! Ολα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι είχαν μικρές αφορμές για να χαρούν, όπως η άνοδος στην Α2 το 1992, η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου το 1996, ενώ από το 2005 που ο σύλλογος βρίσκεται στην Μπουντεσλίγκα έχει κατακτήσει μία 10η θέση, μία 11η, τρεις 12ες και μία 13η πέρσι.
Ποτέ όμως στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Ποιο είναι αυτό; Να φιγουράρει η ομάδα στην 2η θέση της Μπουντεσλίγκα πίσω από την πανίσχυρη ομάδα του Κιέλου. Βλέπεται τις δύο ομάδες χωρίζουν 6 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ (οι Ζέβρες έχουν 9,5 και η Μέλσουνγκεν 3,5), ενώ καμία ομάδα από αυτές που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας δεν έχει κάτω από 5 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό.
Με 4 νίκες σε 5 παιχνίδια, +21 γκολ στον συντελεστή τερμάτων και εντυπωσιακές εμφανίσεις η Μέλσουνγκεν έχει τρελάνει κόσμο και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως φέτος θα είναι η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς. Σε όλα αυτά φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο έχει παίξει η παρουσία των Σάββα Καρυπίδη, Γρηγόρη Σανίκη και Αλέξανδρου Βασιλάκη που είναι η "ατραξιόν'' και το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας. Οι τρεις Ελληνες διεθνείς που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι οδηγούν την Μέλσουνγκεν από νίκη σε νίκη, έχοντας ο καθένας και εντυπωσιακά ατομικά στατιστικά.
Τελευταίο θύμα τους για την 5η αγωνιστική ήταν η Μπάλινγκεν του Αλέξη Αλβανού (1 γκολ) την οποία και συνέτριψαν με 28-19 (13-10) μπροστά σε 2.000 φιλάθλους. Ο Καρυπίδης πέτυχε 7 γκολ, ο Σανίκης 3 και ο Βασιλάκης 2 και όλοι μαζί έχουν πετύχει 75 γκολ, δηλαδή τα μισά γκολ (150) της Μέλσουνγκεν έως τώρα!
Ο 32χρονος δεξιός εξτρέμ Σάββας Καρυπίδης με τα 36 τέρματα που έχει πετύχει (10/11 πέναλτι με ποσοστό 90% από τα κορυφαία της κατηγορίας) είναι πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα σε μ.ο. με 7,2 ανά παιχνίδι και βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να επαναλάβει τον άθλο του 2009, όταν και κατέκτησε τον τίτλο στην συγκεκριμένη κατηγορία με 282 γκολ σε 34 ματς (8,2 μ.ο. ανα παιχνίδι).
Ο 31χρονος δεξιός ίντερ Αλέξανδρος Βασιλάκης είναι πιο ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι του, έχοντας ήδη 20 τέρματα στο ενεργητικό του, όσο για τον Σανίκη εκτός από τα 19 γκολ που έχει σημειώσει, παρουσιάζεται από τα Γερμανικά μέσα ως ο ''μετρ" της πάσας. Μάλιστα τα κορυφαία γερμανικά site για το χάντμπολ, όπως το handball-welt.de και το handball-bundesliga.de είχαν ένα ολόκληρο άρθρο αφιερωμένο στον 31χρονο αριστερό ίντερ με τίτλο "οι πάσες του είναι για διδακτικά βιβλία''! Δεν είναι ψέμα πως ο Βεροιώτης περιφερειακός είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου