Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Κύδωνας έχει ξανά δύσκολο έργο











Με τη 2η αγωνιστική συνεχίζεται μεθαύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών, οπότε ο Κύδωνας θα είναι και πάλι γηπεδούχος, έχοντας αυτή τη φορά αντίπαλο τη ΧΑΝΘ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται φέτος πολύ καλύτερη, στηρίζεται σε νεαρούς, αλλά ταλαντούχους παίκτες και βέβαια έχει δώσει πολλά φιλικά.
Αυτό σημαίνει ότι το Σάββατο ο Κύδωνας θα έχει και πάλι πολύ δύσκολο έργο στο κλ. Κλαδισού και είναι φυσικό στο "στρατόπεδό του" να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς όμως και να λείπει η διάθεση για μια καλή εμφάνιση και... ότι προκύψει.
Από το περασμένο Σάββατο ο Μάνος Οικονομάκης έχει συνεργάτη τον Ηλία Κιναλόπουλο, από την Αλεξανδρούπολη, που ήταν προπονητής στους Κύκλωπες και ήρθε με μετάθεση στα Χανιά (τοποθετήθηκε γυμναστής στα Σφακιά) και αν τελικά παραμείνει (έχει υποβάλει αίτηση γι' απόσπαση) αναμένεται ότι θα συνεχίσει στην ομάδα.
Ακόμη, αυτή την εβδομάδα μετέχει στις προπονήσεις και ο Αντώνης Καστρινάκης, που έχει να παίξει με τον Κύδωνα σχεδόν τρία χρόνια. Όμως δεν έχει μείνει χωρίς... δράση, αφού αγωνίζεται με την ομάδα του Λιμενικού και στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έφτασε με την ομάδα του μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε 24-25 από την Ελληνική Αστυνομία. Έτσι είναι πιθανόν να παίξει "κόντρα" στη ΧΑΝΘ, παιχνίδι από το οποίο θ' απουσιάσει και πάλι ο Μυντιλάκης (εκτίει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού τερματοφύλακα Ρηγάτου (παρουσιάστηκε στην Αυλώνα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και καταβάλονται προσπάθειες να του εξασφαλιστεί άδεια).
Τέλος, επειδή πολλά ακούγονται σχετικά με την τύχη του πρωταθλήματος, όλα δείχνουν ότι καθοριστικό θα είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ που έχει οριστεί για την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις.
Πέρυσι, ο Κύδωνας είχε παίξει (Τετάρτη 26/1/2011, αφού ο αγώνας ήταν εξ αναβολής) στον α' γύρο εκτός έδρας με τη ΧΑΝΘ και είχε ηττηθεί 33-30, ενώ στον Κλαδισό την αντιμετώπισε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και έπαιζε για δυο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία), ώστε να εξασφαλίσει απ' ευθείας την παραμονή του, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν μόνο νίκη για ν' αποφύγουν τα πλέι άουτ. Τελικά η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 29-29, η χανιώτικη ομάδα κατατάχθηκε 8η και η ΧΑΝΘ 9η (έπαιξε στα πλέι άουτ και μέσα απο αυτά εξασφάλισε άνετα την παραμονή της).
Κανείς από τους εμπλεκόμενους με το τμήμα δεν περίμενε διαφορετικό αποτέλεσμα στο ματς της πρεμιέρας με τον Δούκα, όχι όμως και τέτοια διαφορά στο σκορ (17-35), που σίγουρα είναι βαρύ και αποτελεί τη μεγαλύτερη σ' έκταση ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής (η προηγούμενη ήταν εκτός έδρας, στην πρώτη παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία, οπότε είχε χάσει στην Νάουσα -3η αγωνιστική, 17/10/2008- από τον Ζαφειράκη με 42-29).
Πριν από τη χθεσινή προπόνηση μιλήσαμε για το παιχνίδι αυτό, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, με τον προπονητή Μάνο Οικονομάκη και τον πιο παλιό παίκτη του Κύδωνα, τον Στέφανο Κοκολοδημητράκη.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ
"Λίγο πολύ η απόδοσή μας με τον Δούκα ήταν αναμενόμενη. Μόνο με προπονήσεις και με μια εντελώς νέα ομάδα, δεν μπορούσαμε να "κοντράρουμε" έναν τόσο έμπειρο αντίπαλο, που είχε παίξει πολλά φιλικά. Εμείς, δυστυχώς, πρέπει να μονταριστούμε μέσα από τα επίσημα παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο μέχρι να πιάσουμε απόδοση σύμφωνη με τις δυνατότητές μας. Είναι φανερό ότι αμυντικά δεν πήγαμε καθόλου καλά, ενώ χρειάζεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην περιφέρεια και αν μπορώ να μιλήσω για κάτι θετικό, είναι η παρουσία που είχαν οι δυο νεαροί μας παίκτες, ο Γρηγοράκης και ο Καφφάτος.
Το παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ είναι δύσκολο, οι αντίπαλοί μας έχουν καλή ομάδα, που και αυτή έχει παίξει αρκετά φιλικά. Αυτό δε σημαίνει ότι θα μπούμε στο γήπεδο με... κατεβασμένα χέρια και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν.
Επαναλαμβάνω αυτό που έχω πει από την αρχή της προετοιμασίας, δηλαδή αν βρούμε σιγά σιγά, αγωνιστικά, το... δρόμο μας και αντέξουμε οικονομικά τις μετακινήσεις, έχουμε όλα τα φόντα να μείνουμε στην κατηγορία, αφού το επίπεδο των περισσοτέρων ομάδων δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά από το δικό μας. Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χρονιά θα έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και στο χώρο του αθλητισμού, άρα μπορεί ο υποβιβασμός να μην κριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο".
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΚΟΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
"Περίμενα λίγο καλύτερη εμφάνιση στην πρεμιέρα, βασικά στην άμυνα και ειδικά όσον αφορά τις επιστροφές μας. Η ουσία είναι ότι έτσι όπως παρουσιάστηκαν οι δυο ομάδες το σκορ δεν μπορούσε να ήταν διαφορετικό, με δεδομένο ότι παίζαμε έχοντας αντίπαλο μια πολύ έμπειρη και δουλεμένη, με πολλά φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ομάδα. Αντίθετα, εμείς είμασταν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή έπαιξαν κάποια παιδιά με μικρή ή καθόλου εμπειρία στην Α1 και βέβαια χωρίς φιλικά.
Θεωρώ ότι η φετινή σεζόν είναι εντελώς διαφορετική από τις δυο προηγούμενες και πλέον, με την κατάργηση των πλέι άουτ, δεν υπάρχουν περιθώρεια για βαθμολογικές απώλειες σε καθοριστικά παιχνίδια και βέβαια ό,τι βάζουμε μέσα... στο σακούλι θα είναι κέρδος. Ελπίζω να μην μπει... στη μέση το άγχος, όπως είχε συμβεί την πρώτη σεζόν, γιατί είναι φανερό ότι φέτος δεν θα υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρεια για διορθωτικές κινήσεις.
Το μεθαυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ είναι δύσκολο, παίζουμε με μια ομάδα που εγώ θεωρώ ότι θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος και θα βρεθεί μέσα στην εξάδα. Οι νεαροί της παίκτες είναι πλέον πιο έμπειροι, ενώ κάποιοι από αυτούς έπαιξαν πρόσφατα με την εθνική μας νέων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Όμως, όπως προανέφερα, η βαθμολογική συγκομιδή είναι πολύ σημαντικό ν' αρχίσει όσο γίνεται ενωρίτερα και με αυτόν το στόχο θα μπούμε στον αγώνα.
Πάντως, εκτιμώ ότι ο Κύδωνας θα είναι σε θέση να δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο μετά από περίπου δυο εβδομάδες, αφού στο διάστημα αυτό ελπίζω ότι θα «δέσουμε» ως ομάδα, ενώ θα έχουν ενσωματωθεί και ακόμη 2-3 παιδιά που δεν έπαιξαν μέχρι τώρα.
'Αλλωστε θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι και απαραίτητο, αφού στις 8 Οκτωβρίου παίζουμε στην Αθήνα με τον Πανελλήνιο και αμέσως μετά υποδεχόμαστε στον Κλαδισό το Κιλκίς, δηλαδή δυο από τις τρεις ομάδες που εγώ νομίζω ότι θα είναι, μαζί με τον Άρη Νίκαιας, βασικοί μας αντίπαλοι στη «μάχη» για την αποφυγή της 11ης θέσης, δηλαδή τον υποβιβασμό στην Α2. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε βαθμολογική συγκομιδή στα δυο αυτά παιχνίδια, προκειμένου να μην έχουμε έναν επιπλέον αντίπαλο και αναφέρομαι στο άγχος.
Ρεαλιστικά, ο στόχος της παραμονής είναι εφικτός, μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, ειδικά μέσα στην έδρα μας, ενώ πολύ σημαντική συμβολή σε αυτό θα έχει η υποστήριξη που θα τύχει το τμήμα από φορείς -επιχειρήσεις, αλλά και τους χανιώτες φιλάθλους.
Τ' αποτελέσματα της πρεμιέρας ήταν για μένα τ' αναμενόμενα και από νωρίς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις, ότι δηλαδή τον τίτλο θα διεκδικήσουν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Διομήδης."

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου