Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ

Ασταμάτητος σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Διομήδης πέρασε σαν σίφουνας από μια "αφιλόξενη" όπως αποδείχτηκε έδρα. Σε ιδιαίτερα εχθρική ατμόσφαιρα, οι παίκτες μας έδειξαν χαρακτήρα και πήραν σχετικά εύκολα μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 26-29. Η ομάδα μας είχε από την αρχή την πρωτοπορία στο σκορ, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ταχύτητα και ξέφυγε μέχρι και 7 γκολ, ενώ άντεξε στα τελευταία λεπτά στην πίεση του ΠΑΟΚ (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου).
Ο Διομήδης για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε ότι είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ, ένα δεμένο σύνολο με συνοχή και ομοιογένεια. Το πάθος που επιδεικνύουν οι παίκτες και η ομαδικότητα κάνουν προβλήματα όπως η απουσία του Μαραγκού και η κόκκινη του Μεγαλοοικονόμου στο 45' να φαντάζουν ανύπαρκτα και μηδαμινά. Όποιος μπαίνει μέσα δίνει και την ψυχή του μόνο για το καλό της ομάδας. Μακάρι έτσι να συνεχίσουν οι Λύκοι και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
Στο αγωνιστικό μέρος δεν υστέρησε κανένας. Ο Χριστόφορος ήταν για άλλη μια φορά εγγύηση για τα μετόπισθεν, ο Ηλίας όπου χρειάστηκε ήταν εκεί (απόκρουση πέναλτι), ο Σαμαράς συνέχισε με την κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την ΑΕΚ, ο Τάσκοβιτς πολύ δυνατός για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Μεγαλοοικονόμου γίγαντας σε άμυνα και επίθεση, ο Ουρόσεβιτς ουσιαστικός και αποτελεσματικός, ο Μάλλιος κορυφαίος παίκτης του γηπέδου στο 2ο ημίχρονο, ο αρχηγός ήταν Αρχηγός για ακόμα μια φορά. Σημαντική η συμβολή του Πριόβολου, του Κρεμαστιώτη και του Κοντούλη που ήρθαν από τον πάγκο να καλύψουν τα κενά και να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις στο τέλος.
Για τον προπονητή μας δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ο ίδιος δήλωσε μετά το παιχνίδι, κρατώντας χαμηλούς τόνους:
«Είναι έξι βαθμοί που δεν πήραμε πέρυσι. Το στοίχημα ήταν να υπάρχει περιβάλλον σύμπνοιας, η άμυνα και να ξέρουμε τι ζητάμε στο γήπεδο. Δεν αλλάζει κάτι. Στόχος είναι να παίζουμε καλύτερο χάντμπολ. Αν χάναμε σήμερα και πάλι θα ήμουν ευχαριστημένος αν είχαμε παίξει καλύτερα από το ματς με την ΑΕΚ. Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών αφού λόγω της ρήτρας της μεταγραφής του Μαραγκού από τον ΠΑΟΚ δεν τον είχαμε μαζί μας ενώ χάσαμε στο 40’ με κόκκινη τον Μεγαλοοικονόμου με συνέπεια να αναγκαστούμε να παίξουμε με αρκετά περίεργα σχήματα. Αυτή τη στιγμή έχω την πολυτέλεια να μη με απασχολεί το πώς θα πάει για πρωτάθλημα. Ο Διομήδης είναι μια ομάδα που δεν έχει τίτλο και δεν έχει άγχος να κυνηγήσει τίτλο. Με ενδιαφέρει να βρίσκει η ομάδα ρυθμό».
Σκορ και λεπτομέρειες του αγώνα:
Δεκάλεπτα: 4-3, 7-9, 13-14 (ημ.), 15-20, 18-25, 26-29
ΠΑΟΚ (Στ. Υετίων): Μισυρλής 1, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης, Κνέζεβιτς, Πετρίδης 2, Ανγκελόφσκι 3, Ιωαννίδης 1, Τσακίρης 8, Σεβαστίδης 1, Τάτσης 2, Κεσίδης 3, Αποστολίδης.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Μ. Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 4, Μεγαλοοικονόμου 6, Πασσιάς, Πριόβολος, Μάλλιος 7, Νούγκοβιτς, Σαμαράς 5, Ουρόσεβιτς 2, Τάσκοβιτς 5
Διαιτητές: Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος Δίλεπτα: 8-9 Πέναλτι: 2/3-3/3 Αποβολές: 46:59 Ιωαννίδης (κρατήθηκε δελτίο)-45’ Μεγαλοοικονόμου (τρία δίλεπτα)
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών στις 4 Οκτωμβρίου 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου