Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Νίκος Γραμματικός στο Sport24.gr


Ο Νίκος Γραμματικός είναι ο σημαντικότερος αθλητής που έχει αναδείξει το ελληνικό χάντμπολ και από την Κυριακή το όνομά του φιγουράρει σε μια ξεχωριστή λίστα. Αυτών που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο ως παίκτες, αλλά και ως προπονητές με την ίδια ομάδα. Ο τεχνικός των Βριλησσίων μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του.
Ο Νίκος Γραμματικός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1996 ως παίκτης των Βριλησσίων και τα κατάφερε και πάλι μετά από 15 χρόνια, από τον πάγκο της ομάδας, κάτι που έχουν πετύχει άλλοι τρεις προπονητές.

Ο 41χρονος προπονητής δήλωσε δικαιωμένος για την επιτυχία της ομάδας του, ενώ έκανε ειδική μνεία στην άμυνα των παικτών του, που ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, το "κλειδί" για τη νίκη.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νίκου Γραμματικού στο Sport24.gr:

Πώς αισθάνεστε για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

"Σίγουρα είμαι χαρούμενος, αλλά και κουρασμένος ταυτόχρονα. Νιώθω δικαιωμένος για την έντονη προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, αφού ήταν μία δύσκολη χρονιά, η οποία όμως έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο".

Για το γεγονός ότι κατακτάτε και πάλι το Κύπελλο με τα Βριλήσσια, αλλά αυτή τη φορά ως προπονητής, τι έχετε να πείτε;

"Έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Η καριέρα μου στην Ελλάδα ουσιαστικά φτιάχτηκε στα Βριλήσσια, όταν έφυγα από τη Σαλαμίνα. Είμαι δεμένος με αυτήν την ομάδα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα".

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που ήταν το φαβορί;

"Μετά τα Χριστούγεννα δέσαμε περισσότερο σαν ομάδα. Η άμυνά μας έφτασε σε πολύ καλό σημείο. Έτσι έγινε και χθες. Είχαμε πολύ καλή απόδοση στην άμυνα, αλλά είχαμε προβλήματα στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια όμως βελτιωθήκαμε και φτάσαμε σε αυτήν τη σημαντική νίκη".

Πετύχατε μία πολύ σημαντική ανατροπή στο ματς, αφού η ΑΕΚ είχε πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο...

"Ήμασταν 4 γκολ πίσω, 8-4, αλλά καταφέραμε να κλείσουμε το ημίχρονο μόλις με ένα γκολ διαφορά, 9-8. Είχαμε και τρία χαμένα πέναλτι, αλλά και κάποια τετ-α-τετ. Έπρεπε να βελτιώσουμε την επίθεσή και μετά θα ήταν θέμα χρόνου να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Στο τέλος η ΑΕΚ είχε περισσότερο άγχος, αφού ήθελε να κάνει το νταμπλ. Ίσως εμείς να κάναμε ένα λάθος λιγότερο στα τελευταία λεπτά, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο".

Πιστεύετε ότι τα Βριλήσσια επιστρέφουν σιγά-σιγά στην ελίτ του αθλήματος, μετά από αυτόν τον τίτλο;

"Αυτός ο τίτλος δίνει τη δυνατότητα και την προδιάθεση να δουλέψουμε και να βάλουμε βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Δεν ξέρω αν θα ξαναέχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε ξανά ως εδώ. Είμαστε μια ομάδα με διάρκεια που πάντα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις του πρωταθλήματος και δίνει το "παρών" σε Final-4 Κυπέλλου".

Στο πρωτάθλημα είδαμε ότι καταλάβατε την 6η θέση. Είχατε διαφορετικές βλέψεις;

"Πίσω στο μυαλό μας είχαμε στόχο μια καλύτερη θέση. Στον α' γύρο κάναμε 3-4 ήττες με 1 γκολ διαφορά, αλλά και άλλες δυο απρόβλεπτες ήττες. Δεν υπήρχε καλό δέσιμο στην ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια δουλέψαμε πολύ σκληρά και καταφέραμε να κάνουμε μόνο μια ήττα στο β' γύρο. Μας έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος, γιατί πληρώσαμε τα λάθη του α' γύρου. Βάσει των αποτελεσμάτων μας στο β' γύρο, ίσως να μας άξιζε να μπούμε στην τετράδα".

Ποιο είναι το μέλλον σας στην ομάδα;

"Είναι νωρίς ακόμα, θα δούμε τι θα γίνει. Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο ακόμα".

Επιμέλεια: Στέλιος Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου