Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η... συμμορία των Βριλησσίων

 «Είναι ένα μικρό κλαμπ, αλλά έχει τεράστια καρδιά» δήλωνε ο Ογκι Κάιγκανιτς αμέσως μετά την κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου στην ιστορία για τα Βριλήσσια. Τα λόγια του 35χρονου Σέρβου περιφερειακού έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη συμμορία των παιδιών της ομάδας των βορείων προαστίων. Μια «συμμορία» όπου κυριαρχεί το σλόγκαν των τριών σωματοφυλάκων «όλοι για έναν κι ένας για όλους». Και σε κάθε αγώνα αποδεικνύουν πως ξέρουν να παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό και να δίνουν τα πάντα για να πανηγυρίσουν.
Η... συμμορία των Βριλησσίων

Μπορεί να μην έχουν τη λαοθάλασσα οπαδών στο πλευρό τους, όμως το βράδυ της Κυριακής οι πιστοί «Thundercats», το κλαμπ των οργανωμένων οπαδών των Βριλησσίων, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τους θριαμβευτές των Χανίων, όπου απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ πήραν πανάξια το κύπελλο.
Αλλά το μεγάλο γλέντι στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, κάτω από το καμπαναριό του ιερού ναού της Αναλήψεως του Κυρίου εκεί όπου η παράδοση θέλει να γίνονται οι πανηγυρισμοί έπειτα από κάποιον τίτλο. Βέβαια, αυτοί δεν είναι πολλοί (νταμπλ το 1996 και κύπελλο το 2011), που σημαίνει πως υπήρχε ένας λόγος παραπάνω για πανηγύρια.
Με την αποστολή της ομάδας να επιστρέφει αεροπορικώς σε δύο δόσεις στην Αθήνα, το πρώτο μέρος μετέφερε το κύπελλο που το δεν το άφηνε από τα μάτια του ο πρόεδρος και πλέον φανατικός οπαδός της ομάδας- Βασίλης Σκουλάς, ενώ το δεύτερο μέρος είχε για παρέα την αποστολή της ΑΕΚ.
Το ραντεβού στην Ανάληψη ήταν προγραμματισμένο από τα Χανιά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με τους θριαμβευτές να αποδεικνύονται Άγγλοι στο ραντεβού τους. Άλλωστε οι περίπου 100 φίλοι της ομάδας ανυπομονούσαν να στήσουν το δικό τους τρελό πάρτι.
Για περίπου μία ώρα στην πλατεία έγινε ανάσταση και το κύπελλο πήγε στο καμπαναριό όπως και το 1996.
Άπαντες ήθελαν να απαθανατίσουν τις στιγμές και να ποζάρουν με το κύπελλο, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν τον Κάιγκανιτς αν θα μείνει, με τον Σέρβο να απαντάει διπλωματικά «θα δούμε».
Βέβαια την αποθέωση γνώρισε και ο Νίκος Γραμματικός μάλιστα υπήρχε και πιστή ακόλουθος των Βριλησσίων που φορούσε τη φανέλα του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ανδρών με το 11 προς τιμή του- που άκουσε αρκετές φορές το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου