Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ



 
Με γοργά βήματα η εκτελεστική επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ της ΟΧΕ προχωρά στην υλοποίηση του στόχου, του Ιουλίου, που δεν είναι άλλος από την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του XVIII Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων.
Την κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας των Νέων ως 21 ετών θα φιλοξενήσει η χώρα μας στη Θεσσαλονίκη, (17-31 Ιουλίου), γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σίμος Λαζαρίδης, καθώς και ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής των αγώνων Παντελής Χατζηϊωάννου, συναντήθηκαν με φορείς της πόλης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, τέθηκε στο πλευρό της διοργάνωσης και αναφέρθηκε  στο σημαντικό αντίκτυπο των αγώνων για την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε τους αγώνες ως «χρυσή ευκαιρία για την τουριστική προβολή της περιοχής παγκοσμίως».
Την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη επαφή με το Δήμαρχο Θεσσαλονικής κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κύκλος επαφών περιλάμβανε επίσης συνάντηση με στελέχη της κρατικής τηλεόρασης(ΕΤ-3), ώστε να διευκρινιστούν οι απαιτήσεις της παραγωγής διεθνούς τηλεοπτικού σήματος για τους αγώνες που αναμένεται να μεταδοθούν σε περισσότερες από 80 χώρες.

Το διήμερο επαφών της εκτελεστικής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη έκλεισε με συνάντηση με την ομάδα των στελεχών της διοργάνωσης. Στη συνάντηση έγινε αναφορά της προόδου της προετοιμασίας από τον Διευθυντή αγωνιστικού Δημήτρη Σκούφα και ακολούθησε καταγραφή των προβλημάτων και καταμερισμός των εργασιών Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα της κινητοποίησης όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής με στόχο την προώθηση της διοργάνωσης και τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση θεατών.

Επίσης ορίστηκε  πως ο επίσημος αγώνας της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών  για τα προκριματικά του Euro 2012 με αντίπαλο την Τσεχία στις 8 Ιουνίου στο Κλειστό του ΠΑΟΚ ώρα 6.30μμ θα έχει το χαρακτήρα δοκιμαστικής διοργάνωσης εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Νέων.

Τέλος επιβεβαιώθηκε η εγγραφή 210 εθελοντών στο πρόγραμμα εθελοντισμού για το Παγκόσμιο, γεγονός που θα βοηθήσει ουσιαστικά τη διοργάνωση, αφού ο ρόλος τους αναμένεται πολύτιμος όπως έχει αποδειχθεί σε όλους τους μεγάλους αγώνες.  
Η πρώτη συνάντηση των εθελοντών ορίστηκε να γίνει τη Δευτέρα 30 Μαϊου ώρα 6μμ στην αίθουσα Συνεδρίων του Κτιρίου της Ενόργανης Γυμναστικής (Ιωάννης Μελισσανίδης) στο Ε.Γ. Μίκρας (Τέρμα Νέας Κρήνης).

Θα υπάρξει παρουσίαση της διοργάνωσης του XVII Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων 2011 καθώς και ενημέρωση για οργανωτικά θέματα και θέματα εθελοντισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου