Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το πρωτάθλημα του αιώνα!


Μια ΑΕΚ να την πιείς στο ποτήρι κατάφερε να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του τμήματος χάντμπολ μέχρι σήμερα και να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα μέσα στη Μίκρα απέναντι στον ΠΑΟΚ με 22-23. Σε ένα γήπεδο κόλαση αυτή η ομάδα απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως έχει ΜΑΓΚΕΣ στο ρόστερ της με όλα τα γράμματα κεφαλαία αφού παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλη την χρονιά ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν μια μεγάλη χαρά στους οπαδούς τους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Μοναδικός στόχος πλέον για τους μάγκες είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου στις 15 Μαΐου στα Χανιά όπου θα διεξαχθεί το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης ώστε να καταφέρουν να κάνουν το ντάμπλ και να δώσουν μια νέα χαρά στους οπαδούς τους που όλη αυτή τη χρονιά τους στήριζαν με όλη τους την δύναμη. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ θα έχει γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου αφού αυτό θα είναι το πρώτο νταμπλ μετά το 1978 όπου τα κατάφερε στο ποδόσφαιρο

Το ματς
Απόλυτη κυριαρχία είχε η ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με όλους τους παίκτες της να σκοράρουν σημαντικά γκολ και να δείχνουν μια υπέροχη εμφάνιση δίνοντας ελπίδες για ανάλογη συνέχεια. Έτσι αν και το ματς πήγαινε χέρι- χέρι με τις δύο ομάδες να μην ξεφεύγουν στο σκορ η Ένωση κατάφερε να πάρει προβάδισμα και «χτίσει» μια διαφορά που τις έδινε προβάδισμα ενόψει του ημιχρόνου. Έτσι η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη μπήκε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της με 12-14.
Η συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ανάλογη με την ΑΕΚ να μην εκμεταλλεύεται κάποια αρνητικά σημεία του ΠΑΟΚ αλλά και το γεγονός ότι δεν έβρισκε δίχτυα. Έτσι οι γηπεδούχοι φρόντισαν να μειώσουν την διαφορά και μάλιστα λίγο αργότερα πάρουν και προβάδισμα με δύο γκολ κάτι που τους έδινε μεγάλη σιγουριά λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Η ΑΕΚΑΡΑ απέδειξε όμως για ακόμα μια φορά ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα αλλά και το ότι έχει ψυχή και πάθος και αυτό το πρωτάθλημα δεν θα χαθεί με τίποτα. Έτσι κατάφεραν κι έκαναν μια επική ανατροπή αφού όλα τα παιδιά το είχαν πιστέψει αρκετά και μπόρεσαν λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Την στιγμή ειδικά που ο Μεγαλοοικονόμου σκόραρε και έφερε την Ένωση με ένα γκολ μπροστά έγινε χαμός (!) στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Η ακύρωση του βέβαια, λόγω του ότι είχε ζητηθεί ταιμ αουτ απέφερε αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ αφού ακόμα και με ισοπαλία θα ήταν αυτός ο πρωταθλητής. Η ΑΕΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Μετά την λήξη του ταιμ αουτ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να γράψει ιστορία και κατάφερε. Στα 10 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης κι ενώ ο χρόνος κυλούσε υπέρ των «ασπρόμαυρων» ο Μπακαούκας έφερε τα πάνω κάτω και βρήκε δίχτυα δίνοντας στην ΑΕΚ το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και βυθίζοντας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην θλίψη και την απογοήτευση αφού φώναζαν ρυθμικά στο ταιμ αουτ και επιζητώντας το πρωτάθλημα. Είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου