Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ρεκόρ εθελοντών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στη Θεσσαλονίκη

Ξεπέρασαν και τους Ολυμπιακούς της Αθήνας!
Ρεκόρ εθελοντών για το ελληνικό χάντμπολ έχει ήδη επιτευχθεί ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων της Θεσσαλονίκης (17-30 Ιουλίου). Οι εθελοντές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300, σχεδόν οι διπλάσιοι δηλαδή από αυτούς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (160 χρησιμοποιήθηκαν, ενώ έγιναν 200 αιτήσεις).

Μπορεί ενάμιση μήνα πριν τους αγώνες να υπάρχουν ακόμα σημαντικές ελλείψεις, ωστόσο η παρουσία των εθελοντών στην 1η συνάντηση με τους αρμοδίους στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» της Μίκρας, έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας πως η διοργάνωση θα στεφτεί από επιτυχία. Το παρόν έδωσαν 180 εθελοντές από τους 240 που υπάρχουν επίσημα στους καταλόγους, ενώ έγιναν εκείνη τη στιγμή και 30 νέες αιτήσεις.

Την συνάντηση συντόνισαν ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων και Αγωνιστικού του Παγκοσμίου Δρ. Δημήτρης Σκούφας και οι υπεύθυνες εθελοντισμού και προσωπικού της διοργάνωσης Έφη Μπούρα και Μαριάνθη Διαμαντή. Επίσης το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Σίμος Λαζαρίδης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Μπάμπης Μαναβής.

Λαζαρίδης: «Διαφήμιση για την πόλη μας»

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ στην ομιλία του ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, εξέφρασε τη χαρά του και την έκπληξη του για αυτή τη μεγάλη συμμετοχή και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνουν πολύ καλοί αγώνες οι οποίοι θα προβάλλουν το χάντμπολ αλλά και θα αποτελέσουν μια χρυσή ευκαιρία για την τουριστική προβολή και διαφήμιση της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής».


Σκούφας: «Θα πετύχουμε»

Ο διευθυντής της διοργάνωσης Δημήτρης Σκούφας τόνισε πως δεν πρόκειται να γίνει διοργάνωση με προχειρότητα, αλλά με υπευθυνότητα. «Θα πετύχουμε», κατέληξε. Η κ. Μπούρα από την πλευρά της μίλησε για τεχνικά ζητήματα και τα καθήκοντα των εθελοντών.

Επόμενο ραντεβού στην Αριστοτέλους

Μεγάλος αριθμός εθελοντών τοποθετήθηκε σε εγκαταστάσεις ενώ πραγματοποιήθηκαν και μίνι συνεντεύξεις σε πολλούς από τους εθελοντές οι οποίοι γνωρίστηκαν με τους ανθρώπους που θα συνεργαστούν.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και ομάδες εργασίας μεταξύ των στελεχών της διοργάνωσης, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας.

Μετά την αθρόα συμμετοχή όλων αυτών των ανθρώπων που εθελοντικά επιθυμούν να συνδράμουν στην πραγματοποίηση μιας άρτιας διοργάνωσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων αποκτά πλέον σάρκα και οστά.

Το επόμενο κάλεσμα των εθελοντών και των ανθρώπων του αθλήματος έγινε για το Σάββατο 4 Ιουνίου (10:00-14:00) στην πλατεία Αριστοτέλους όπου θα γίνει μία μεγάλη γιορτή για την ανάπτυξη του αθλήματος σε συνδυασμό με την καμπάνια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το 3ο ραντεβού με τους εθελοντές και τον κόσμο του αθλήματος έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου όπου η Εθνική θα αγωνιστεί για τα προκριματικά του Euro 2012 κόντρα στην Τσεχία στο Κλειστό του ΠΑΟΚ (18:30). Αυτός ο αγώνας θα είναι και ένα test event ενόψει του Παγκοσμίου καθώς το «παλατάκι» θα είναι το κεντρικό στάδιο στη διοργάνωση, ενώ αγώνες θα γίνουν σε ΧΑΝΘ, Εύοσμο και Μίκρα.

Στους εθελοντές μοιράστηκε φάκελος του Παγκοσμίου με ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου