Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έχασε το νταμπλ, κέρδισε θέση στην Ιστορία


Σε ένα παιχνίδι που ήταν πραγματικός τελικός η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της χάριζε μετά από 33 χρόνια ένα νταμπλ. Οι Κιτρινόμαυροι έπεσαν με ψηλά το κεφάλι σε έναν αγώνα που κέρδισε το καλό χάντμπολ.

Έχασε το νταμπλ, κέρδισε θέση στην Ιστορία
Τα Βριλήσσια αναδείχθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδος, καθώς νίκησαν με 19-18 την ομάδα του Δικεφάλου.
Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να πάρει στροφές η ΑΕΚ και να καταφέρει να σπάσει την αντίσταση των Βριλησσίων. Το παιχνίδι είχε πολύ σκληρές άμυνες κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το σκορ τα 10 πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν 2-1! Από το δεκάλεπτο και μετά το σκηνικό άλλαξε...Με οδηγό τον Καφφάτο και βοηθό τον Μπακαούκα η Ένωση πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ έδιναν ρυθμό στους Κιτρινόμαυρους και δεν τους άφησαν ούτε λεπτό μόνους σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Τα γκολ για την Ένωση στο πρώτο ημίχρονο σημείωσαν οι Μπακαούκας 4, Γεωργιάδης 2, Βακάλης, Τσαούσης και Πάρχανιουκ. Πολύ καλή ήταν η παρουσία του γκολκίπερ της ΑΕΚ που εκτός από όλες τις καλές αποκρούσεις του έπιασε και τρία πέναλτι. Στο τέλος της πρώτης περιόδου η απόδοση των Κιτρινόμαυρων έπεσε κάτι που όμως δεν τους στέρησε το να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 8-9 υπέρ τους.
Με πολύ άσχημο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν στο γήπεδο χωρίς συγκέντρωση και τα Βριλήσσια κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο γκολ. Η διαφορά που είχε χτίσει η ΑΕΚ και η σιγουριά της χάθηκαν. Οι αντίπαλοι πήραν τα ηνία του αγώνα με την Ένωση να ακολουθεί στο σκορ και να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά. Ο τερματοφύλακας των Βριλησσίων είχε κατεβάσει ρολά και οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα. Εφτά λεπτά πριν την λήξη οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη πήραν στροφές, σκόραραν και έμειναν σταθερά πίσω στο σκορ με την διαφορά του ενός τέρματος. Στην λήξη του αγώνα ο Χριστόφορος Μπακαούκας έβαλε το γκολ και έκανε το 19-19. Το γκολ όμως δεν μέτρησε και έτσι τα Βριλήσσια κατέκτησαν το Κύπελλο.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάτι για τους μάγκες και τον Γιάννη Αρβανίτη που έκαναν φέτος μια εξαιρετική χρονιά, κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τα έδωσαν όλα ώστε να καταφέρουν να πάρουν το νταμπλ.
Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν εκεί ακόμα και μετά την λήξη του αγώνα. Τα συνθήματα δεν σταμάτησαν ούτε την ώρα που σήκωσαν το κύπελλο τα Βριλήσσια με όλους τους Κιτρινόμαυρους να είναι φανερά συγκινημένοι με τη συμπεριφορά των οπαδών τους.
Οι σκόρερ για την ΑΕΚ: Μπακαούκας 7, Γεωργιάδης 3, Πάρχανιουκ 1, Βακάλης 2, Μάνιτς 3, Τσαούσης 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου