Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η ώρα της αλήθειας


Η ομάδα χαντ μπολ του ΠΑΟΚ μαζεύει τα κομμάτια της μετά την απώλεια του τίτλου, το olaPAOK.gr ψηλαφίζει τις στιγμές που σημάδεψαν την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, βάζει τα χέρια επί των τύπων των ήλων και σχολιάζει την επόμενη ημέρα του "Δικεφάλου"
 
Η Λαμία
Ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ από δικά του λάθη. Όχι τόσο από αγωνιστικούς λόγους, αλλά περισσότερο από ψυχολογικούς. Από την αρχή της σεζόν, τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά. Το συγκεκριμένο τμήμα πλήρωσε, πληρώνει και θα πληρώνει όσα συνέβησαν πέρσι στο φάιναλ φορ της Λαμίας καθώς η διοίκηση πολλές φορές επικαλέστηκε την οικονομική ζημία που είχε λόγω της χρηματικής ποινής. Το οξύμωρο και άδικο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι περισσότερο από όλους "πληγώθηκαν" οι παίκτες του ΠΑΟΚ χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη. Αυτοί που από την πρώτη στιγμή δεν προστατεύθηκαν από κανέναν και ξεκίνησαν την σεζόν με τη θηλιά του οικονομικού αδιεξόδου να τους σφίγγει το λαιμό και χωρίς να ξέρουν τι θα συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν.
Τέσσερις μήνες απλήρωτοι
Η σεζόν τελείωσε και είναι ώρα να ειπωθούν κάποιες πικρές, αλλά συνάμα σημαντικές αλήθειες.
Οι παίκτες της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, οι πρωταθλητές Ελλάδας της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, παραμένουν εδώ και 4 μήνες απλήρωτοι από τη διοίκηση του τμήματος, με τον πέμπτο να "τρέχει". Κατά καιρούς έχουν πάρει υποσχέσεις για πληρωμές, οι οποίες, όμως, δεν ήρθαν ποτέ. Χριστούγεννα και Πάσχα οι παίκτες του ΠΑΟΚ τα πέρασαν όντας απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες. Όλοι καταλαβαίνεται πόσο επηρεάζει η οικονομική ανασφάλεια τον άνθρωπο γενικά, πολύ περισσότερο έναν αθλητή που περιμένει αυτά τα λεφτά για να ζήσει.
Δεν πήραν το μήνυμα
Στην αρχή της σεζόν, επτά Έλληνες παίκτες απείχαν από τις προπονήσεις της ομάδας για κάποιες μέρες. Το θέμα πήρε διαστάσεις και αρκετοί έριξαν ευθύνες στους ίδιους τους παίκτες. Κάποιοι είπαν ότι όλα θα άλλαζαν, αλλά όλα παρέμειναν ίδια. Μόνο που κανείς δεν ήθελε να διαταράξει το κλίμα της ομάδας μέσα στη σεζόν. Τώρα, όμως, αυτή τελείωσε, άρα πρέπει να ειπωθεί ότι ο Σεϊρεκίδης τους τελευταίους μήνες έκανε προπόνηση με 5-6 παίκτες καθημερινά, αφού οι υπόλοιποι έπρεπε να δίνουν το παρών στις δουλειές τους για να αμείβονται και να ζουν, αφού από την ομάδα λεφτά δεν υπήρχαν.
Μίτροβιτς
Οι μόνοι που πληρώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ήταν οι δύο ξένοι της ομάδας. Ο τερματοφύλακας Γιαν Κόμινεκ και ο Μίλος Μίτροβιτς. Κι αυτοί, όμως, κάποια στιγμή δεν πληρώνονταν την ώρα που έπρεπε. Ο Κόμινεκ όντας "κολλημένος" με τον ΠΑΟΚ δεν έκανε παράπονα. Ο Μίτροβιτς, όμως, έκανε. Και αυτός είναι ο λόγος που έφυγε από την ομάδα. Ο Σέρβος έμεινε απλήρωτος για έναν μήνα, τη στιγμή που οι Έλληνες συμπαίκτες του ήταν απλήρωτοι για 4 και 5 μήνες. Η διοίκηση χαμήλωσε το μπάτζετ με τη λύση της συνεργασίας της με τον Μίτροβιτς, αλλά κανείς από τους υπόλοιπους δεν πληρώθηκε.
Τραγικές καταστάσεις
Το χειρότερο από όλα είναι αυτό που συνέβαινε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν υπήρχε εμφιαλωμένο νερό για να πίνουν οι παίκτες, οι οποίοι σταματούσαν την προπόνηση για να πιουν από τις βρύσες του γηπέδου! Επίσης, λόγω των πολλών τραυματισμών, η ομάδα είχε ανάγκη από φάρμακα, τέιπ, αλοιφές, πράγματα τα οποία δεν αξιώθηκε κανείς να αγοράσει από τη διοίκηση. Πολλές φορές άνθρωποι από το τεχνικό τιμ, έβαζαν από την τσέπη τους για να καλύψουν τις ανάγκες των αθλητών, προκειμένου αυτοί να αγωνιστούν.
"Αρρώστια"
Η όλη κατάσταση στο συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΟΚ είναι άρρωστη. Οποιαδήποτε προσπάθεια ξεκινήσει με τις ίδιες βάσεις που ξεκίνησε η χρονιά που τελείωσε πριν από λίγες ημέρες θα πέσει στο κενό και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει η ομάδα να φτάσει στην τελευταία φάση ενός τελικού. Το μέλλον των παικτών και του τεχνικού επιτελείου είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο. Το μόνο που μπορεί να τους κρατήσει είναι, όσο τραγικά ρομαντικό κι αν ακούγεται, η αγάπη τους και η τρέλα τους για τον ΠΑΟΚ. Όσοι ασχοληθήκατε έστω και λίγο με το τμήμα το καταλαβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου