Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σήμανε η ώρα του κιτρινόμαυρου... νταμπλ!


Μετά από μία παλλικαρίσια ανατροπή στον σαββατιάτικο (14/5) β' ημιτελικό του φάιναλ φορ Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ επικράτησε στα Χανιά με 27-23 (9-13 ημ.) του Φίλιππου Βέροιας και την Κυριακή 15/5 (16.00, ΕΤ1) θα διεκδικήσει στον τελικό της διοργάνωσης το παρθενικό νταμπλ της Ιστορίας της. Αντίπαλός της πρωταθλήτριας, τα Βριλήσσια, που στον α΄ημιτελικό «κατάπιε» το Διομήδη Άργους με 29-10!
Συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία φάνηκε στο κλειστό του «Κλαδισού» παρουσία περίπου 500 φίλων της η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η οποία μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από τον μαχητικό Φίλιππο Βέροιας με 13-9
Τα 17 από τα 27 τέρματα της ΑΕΚ επιτεύχθηκαν από τους περιφερειακούς της, Γεωργιάδη και Μπακαούκα.
Τα 17 από τα 27 τέρματα της ΑΕΚ επιτεύχθηκαν από τους περιφερειακούς της, Γεωργιάδη και Μπακαούκα.
Στο β' μέρος του ημιτελικού, η ΑΕΚ αντέδρασε, κατάφερε με ένα σερί 5-1 να φέρει το ματς στα ίσα, 14-14 και με δύο συνεχόμενα γκολ αργότερα του Μπακαούκα, να πάρε «κεφάλι στο σκορ» με 20-19. Η ομάδα της Βέροιας, υπό την παρότρυνση περίπου 300 «ερυθρόλευκων» φιλάθλων της, εκμεταλλευόμενη την δίλεπτη αποβολή του Μεγαλοοικονόμου ισοφάρισε με τα τέρματα των Τζούφρα, Μπαντή σε 22-22 στο 50', αλλά στη σύνέχεια το λόγο πήραν οι περιφερειακοί της «Ένωσης», Γεωργιάδης και Μπακαούκας.
Ακολούθησε το σουτ του «ερυθρόλευκου» Ντομπρόκοβιτς στο δοκάρι, ακολούθησε ένα σερί 3-0 της ΑΕΚ, η οποία με δύο γκολ του Γεωργιάδη και ένα του συνήθη σκόρερ της, Μπακαούκα έβαλε με 25-22 τις βάσεις για την πρόκριση, την όποια «επισφράγισε» με το δέκατο προσωπικό του τέρμα ο «Άγιος Χριστόφορος» της φετινής «Ένωσης», Μπακαούκας, γράφοντας το τελικό 27-23.
Κουλούρης: «Δύο μπράβο για το Φίλιππο Β.»
Έπειτα από τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση, δεν υπήρχε ούτε ένας «κιτρινόμαυρος» που να μην έδωσε συγχαρητήρια στο Φίλιππο Βέροιας για την μαχητικότητα και την προσπάθεια που κατέβαλε για τη νίκη.
«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες» τόνισε σε δηλώσεις του ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών, Ευγένιος Κουλούρης. «Εγινε ένα πολύ καλό ματς αντάξιο ενός ημιτελικού. Για τους παίκτες του Φιλίππου έχω να πω δύο μπράβο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε διοίκηση. Εχουμε έρθει από την Πέμπτη και μας παρέχουν ότι θέλουμε».
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης αναφερόμενος στον κυριακάτικο τελικό με τα Βριλήσσια εξήγησε πως η ομάδα του έχει πάρει το μάθημα της από τα ματς πρωταθλήματος με την ομάδα των Βορείων Προαστείων. «Κόντρα στα Βριλήσσια το ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Στο πρωτάθλημα μας δια λύσανε. Πείραμε από νωρίς το μάθημα μας. Είναι μαχητές και πρέπει να είμαστε 100% ετοιμοι » τόνισε ο αρχιτέκτονας των φετινών ιστορικών επιτυχιών των «κιτρινόμαυρων», που στον τελικό αναμένεται να έχουν στο πλευρό τους περίπου 1000 οπαδούς τους.
Μπαντής: «Ντρέπομαι για αυτό το μεγάλο σύλλογο»
Και αν οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν δύο μπράβο για την εμφάνισή τους στον ημιτελικό, διπλή ήταν και η πικρία των παικτών του, εκτελών χρέη προπονητή, Γιώργου Χατζόγλου μετά τη λήξη του αγώνα.«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πρόκριση, αλλά και στους συμπαίκτες μου» τόνισε ο πλέι μέικερ της ομάδας της Βέροιας, Δημήτρης Μπαντής.
«Ολη τη χρονιά είχαμε τρομερά αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα. Σταθήκαμε πολύ καλά. Είμαι στενοχωρημένος διότι στα Χανιά ήρθαμε μόνο οι αθλητές, ο προπονητής και δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος της διοίκησης. Είναι πραγματικά κρίμα για αυτό τον μεγάλο σύλλογο. Πραγματικά ντρέπομαι. Κάτι πρέπει να γίνει όλη την χρονιά ήταν απών. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου είναι ήρωες».
Τα δεκάλεπτα: 5-5, 9-7, 13-9 (ημχ), 18-17, 22-22, 23-27
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γιώργος Χατζόγλου- συνοδός): Λοίζος, Τζούφρας 5, Αρβανιτίδης, Μπαντής 3, Κουρουμλίδης, Ρεμπελάκος, Κωστακίδης, Δεληγιάννης 6, Ευαγγελίδης 1, Κορωνάς, Ντομπρόκοβιτς 4, Παπαδόπουλος 3, Γιούπης 1, Πρωτογέρης.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 10, Μεγαλοοικονόμου 2, Γεωργιάδης 7, Μάνιτς 3, Βακάλης 2, Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Τσαούσης, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 3. Παρατήρητης: Μπάβας, διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Δίλεπτα: 2-5 πέναλτι: 3/3-3/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου