Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Barcelona - Ciudad Real στον τελικό του CL



Αντιγραφή από http://gshania.blogspot.com/
ASOBAL-Bundesliga 2:0

Ισπανική υπόθεση θα είναι ο σημερινός τελικός του CL, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη LANXESS ARENA της Κολωνίας. Αντίπαλοι θα τεθούν η περσινή φιναλίστ Barcelona η οποία ξεπέρασε την αντίσταση της Rhein-Neckar Lowen με σκορ 30:28 και η Ciudad Real η οποία νίκησε σχετικά εύκολα το Αμβούργο με σκορ 28:23.

Στον πρώτο ημιτελικό η Barcelona ξεκίνησε δυνατά πέρνοντας το προβάδισμα στο σκορ με 4:0, στη συνέχεια όμως η RNL ισορρόπησε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 12:12 το τέλος του ημιχρόνου. Κύριοι εκφραστές της επίθεσης της Barca οι Garcia, Tomas, Rutenka ενώ για την RNL το βάρος σήκωσαν οι Sesum kai Stefansson. To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις ομάδες να πηγαίνουν γκολ-γκολ και στο 36' η RNL πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα, αλλά οι Καταλανοί ανεβάζοντας την αμυντική τους απόδοση βρέθηκαν να προηγούνται ξανά με 23:20 στο 48'. Παρά τις προσπάθειες του Bielecki, η Barcelona κατάφερε να κρατήσει ένα σταθερό προβάδισμα 2-3 γκολ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού το οποίο έληξε με 30:28 για τους μπλαουγκράνα. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Schmidt της RNL με 7 γκολ και από τους Καταλανούς οι Rutenka και Garcia από 5 γκολ.

Στον άλλο ημιτελικό η Ciudad μετά το 10' που το σκορ ήταν 4-4, άρχιζε να ανεβάζει την απόδοση της κρατώντας ένα σταθερό προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που την βρήκε να προηγείται με 12:10, με τον Lazarov να έχει πετύχει 4 τέρματα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμα πιο δυνατά με τους Ισπανούς να προηγούνται 17:12 στο 35' και τους Γερμανούς το μόνο που μπόρεσαν να καταφέρουν ήταν στο 50' να μειώσουν στα 2 γκολ. Εκεί χρειάστηκε ένα τάιμ άουτ από τον Ντουσμπάγεφ. Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού η Ciudad με 3 συνεχόμενα γκολ και τον Hombrados να κάνει σημαντικές αποκρούσεις, έκανε το σκορ 27:21 στο 57' κι εκεί στην ουσία έληξε το παιχνίδι, που βρήκε νικητές τους Ισπανούς με 28:23. Πρώτοι σκόρερ οι Entrerios, Abalo από 6 γκολ και Lazarov με 5. Από την πλευρά του Αμβούργου πρώτοι σκόρερ οι Lindbergh και Schroder από 5 γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου