Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Χάντμπολ: Προκρίθηκαν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ και Βριλήσσια

Στο Final 4 του Κυπέλλου Χάντμπολ που διεξάγεται στα Χανιά, η ΑΕΚ κέρδισε με 27-23 τον Φίλιππο Βέροιας και τα Βριλήσσια 29-19 τον Διομήδη Άργους και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.
Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ του Γιάννη Αρβανίτη δυσκολεύτηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας, ωστόσο στο τέλος με πρωταγωνιστές τους Μάνιτς, Γεωργιάδη και Μπακαούκα έφτασε στην επικράτηση και θα έχει την ευκαιρία στον αυριανό τελικό να κάνει το νταμπλ.
"Ηταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Είχαμε επίγνωση της δυσκολίας. Ο Φίλιππος Βέροιας είναι πολύ έμπειρη ομάδα και σε αυτά τα ματς που είναι νοκ- αουτ παίζει ρόλο. Είχαμε την τύχη να είμαστε έτοιμοι, λόγω του ότι το τελευταίο διάστημα είχαμε ρυθμό από τα συνεχόμενα δυνατά ματς. Όσοι έφυγαν από το γήπεδο έμειναν ευχαριστημένοι για το θέαμα", δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης.

Από την άλλη, ο Γιώργος Χατζόγλου στάθηκε στη φόρμα της ΑΕΚ: "Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Έγινε ένα καλό ματς. Είμαι στενοχωρημένος που δεν περάσαμε στον τελικό αλλά όχι για την ήττα μας, αφού χάσαμε παλικαρίσια. Το παλέψαμε. Σαν προπονητής δεν έχω εμπειρία, αλλά σαν παίκτης ξέρω ότι σήμερα δώσαμε όσα μπορούσαμε. Η ΑΕΚ ήταν πιο φορμαρισμένη και κέρδισε στις λεπτομέρειες".

Τα δεκάλεπτα: 5-5, 9-7, 13-9 (ημίχρονο), 18-17, 22-22, 23-27

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Γιώργος Χατζόγλου): Λοΐζος, Τζούφρας 5, Αρβανιτίδης, Μπαντής 3, Κουρουμλίδης, Ρεμπελάκος, Κωστακίδης, Δεληγιάννης 6, Ευαγγελίδης 1, Κορωνάς, Ντομπρόκοβιτς 4, Παπαδόπουλος 3, Γιούπης 1, Πρωτογέρης.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 10, Μεγαλοοικονόμου 2, Γεωργιάδης 7, Μάνιτς 3, Βακάλης 2, Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Τσαούσης, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 3.

Εύκολα τα Βριλήσσια

Στον ημιτελικό που προηγήθηκε, τα Βριλήσσια δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κόντρα στον Διομήδη Άργους και με τους Πέρρο, Γαλάνη και Παπαδόπουλο σε εξαιρετική μέρα τσέκαραν το εισιτήριο για τον τελικό. 

Μετά το παιχνίδι ο προπονητής των Βριλησσίων Νίκος Γραμματικός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του: "Θέλαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και τα καταφέραμε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την διάθεση και το αποτέλεσμα. Ήταν ένα ερωτηματικό η αποχή από τα παιχνίδια. Προσπαθήσαμε τις 48 ημέρες να δουλέψουμε και όπως φάνηκε δεν μας επηρέασε αρνητικά. Είμαστε το αουτσάιντερ στον τελικό, έχουμε όμως 50% πιθανότητες".

Από την πλευρά του ο κόουτς του Διομήδη στάθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου: "Τα Βριλήσσια ήταν καλύτερη ομάδα και κέρδισαν δίκαια. Η ομάδα μου κλείνει την χρονιά με μία άσχημη, ντροπιαστική εμφάνιση. Απο την στιγμή που ανέλαβα δουλέψαμε, αλλάξαμε την εικόνα της ομάδας στα πλέι- οφ. Σε κανένα σημείο δεν παλέψαμε. Είμαι ιδιαίτερα στενοχωρημένος κυρίως επειδή δεν παίξαμε καλό χάντμπολ. Σε έναν τέτοιο ματς δεν φτάνει μόνο η τακτική, αλλά και άλλα πράγματα, που δεν τα είχαμε.Ίσως κάποιες προσωπικότητες της ομάδας να υστέρησαν".

Τα δεκάλεπτα: 4-1, 9-5, 14-9 (ημίχρονο), 20-13, 26-16, 29-19 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Νίκος Γραμματικός): Βαμβακάς Π., Τσιγκογιαννόπουλος 1, Βαμβακάς Λ. 4, Πέρρος 5, Γαλάνης 5, Λιάλιος Χ. 3, Κλεώπας, Μπάρμπας, Λιάλιος Α., Κάιγκανιτς 5, Παπαδόπουλος 5, Κατσίκης 1, Τσιλιμπάρης.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Γιάννης Βαρελτζής): Ξύγκος, Μούγιτς 1, Κρεμαστιώτης, Γρηγοράκης 1, Τάσκοβιτς 2, Γιόχανσον 1, Μάλλιος, Τρουπής 5, Χειβιδόπουλος, Τσούλος, Σαμαράς 1, Δημητρούλιας, Ελευθερίου, Ζαραβίνας 7. Παρατηρητής: Μίγκας. Διαιτητές: Τζαφερόπουλος-Μπέτμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου