Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κυπελλούχος στο χάντμπολ τα Βριλήσσια


  • Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν πολύ κοντά στο να κάνει και πάλι το θαύμα του, όπως έκανε και πριν από δέκα μέρες στη Θεσσαλονίκη στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, όμως αυτή τη φορά ο χρόνος τον νίκησε. Το τέρμα στην εκπνοή της αναμέτρησης κρίθηκε εκπρόθεσμο καθώς το χρονόμετρο είχε μηδενιστεί όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια του, μην μπορώντας έτσι να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση και να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει και αυτόν τον τίτλο.Ο ήρωας του πρωταθλήματος πήγε να κλέψει και το κύπελλο. Τελικά το γκολ του Μπακαούκα στο φινάλε του τελικού στο χάντμπολ δεν μέτρησε και τα Βριλήσσια κέρδισαν 19-18 την ΑΕΚ, κατακτώντας το τρόπαιο στο χάντμπολ. 
 το συγκρότημα του Νίκου Γραμματικού με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μισό του αγώνα έκλεισαν στα καρέ της την ΑΕΚ και με τα αδέλφια Βαμβακά να κερδίζουν και πάλι τις εντυπώσεις, όπως και στον ημιτελικό με τον Διομήδη, χάρισαν το Κύπελλο στα Βριλήσσια, το πρώτο μετά το 1996 και δεύτερο συνολικά στην ιστορία τους.
Το νταμπλ έμεινε… όνειρο για την ΑΕΚ, τουλάχιστον για φέτος και τα Βριλήσσια είχαν την ευθύνη γι’ αυτό. Ο τελικός ήταν εκ προοιμίου δύσκολος, χωρίς να υπάρχει φαβορί, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα. Οι δυνατές άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, αλλά οι δύο τερματοφύλακες τον κυριότερο. Ο Δημήτρης Καφφάτος από τη μια και ο Παύλος Βαμβακάς από την άλλη έδωσαν… ρεσιτάλ, κατεβάζοντας τα ρολά και κρατώντας χαμηλά το σκορ, που ήταν στο 20’’ μόλις στο 4-4. Ο δε πορτιέρο της Ένωσης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αποκρούοντας τα τρία από τα τέσσερα πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει η ομάδα των Βριλησσίων στο πρώτο ημίχρονο.
Ισορροπημένο το ματς στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Χριστόφορος Μπακαούκας και Χάρης Βαμβακάς έκαναν… κόντρες στο σκοράρισμα, με την Ένωση να υπερτερεί στα σημεία. Η ΑΕΚ με έκανε «νταμπλ» σκορ (8-4) πέντε λεπτά πριν από την ανάπαυλα, το συγκρότημα του Νίκου Γραμματικού, ωστόσο, κατάφερε να καλύψει το έδαφος και να πάει στο ημίχρονο με τη μικρότερη εις βάρος του διαφορά (9-8).
Στην επανάληψη ο αγώνας πήρε διαφορετική τροπή και ο Χάρης Βαμβακάς, παρέα με τον αδελφό του Παύλο κάτω από δοκάρια, έσκισε με το… βαμβάκι την Ένωση. Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία για τα Βριλήσσια που έκλεισαν τους διαδρόμους στους παίκτες της ΑΕΚ, καταφέρνοντας από πολύ νωρίς όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά και να περάσουν μπροστά με 10-9 και στη συνέχεια με 13-11. Χωρίς επιθετικό προσανατολισμό η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έχασε σημαντικές επιθέσεις, βλέποντας τη διαφορά να αυξάνεται στο 16-12, στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μάνιτς με ένα τέρμα και ένα κερδισμένο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακαούκας μείωσε σε 17-16, όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό.
Ίσως το χαμένο πέναλτι στην αμέσως επίθεση της ΑΕΚ από τον αρχηγός τη, να ήταν και αυτό που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς, τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Ο Βαμβακάς είπε «όχι» στον Μπακαούκα και από εκεί και έπειτα άρχισε η μεγάλη «μάχη». Σκόραρε ο Χάρης Βαμβακάς (19-17), «απάντησε» ο Γεωργιάδης και πάλι ο Μπακαούκας (19-18), όμως το σκορ έμεινε εκεί. Δημιουργήθηκε προς στιγμήν μια σύγχυση για το τέρμα του αρχηγού στην εκπνοή, όμως οι διαιτητές έκριναν. Η ΑΕΚ έμεινε με τη… χαρά και τα Βριλήσσια βρέθηκαν και πάλι στον 7ο ουρανό, έπειτα από 15 χρόνια.
Εξαιρετική για μια ακόμη φορά η παρουσία του κόσμου και δη του κόσμου της Ένωσης, που είχαν κόσμια συμπεριφορά αυτές τις δύο μέρες, χωρίς να σταματήσουν να τραγουδούν για την ομάδα τους ακόμη και μετά την ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου