Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Το 13ο Final-4 και…τυχερό



Αν και πρόκειται ουσιαστικά για το 12ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών, καθώς το περυσινό είναι σαν να μην έγινε ποτέ, μετά τα βίαια επεισόδια που σημάδεψαν τη διοργάνωση της Λαμίας, μεταξύ των δύο «δικεφάλων».
Διαβάστε επίσης...
Φέτος η διοργάνωση φιλοξενείται το Σαββατοκύριακο (14/15-5) στα Χανιά, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να κοντράρονται στα προημιτελικά, με το «δικέφαλο» του Νότου να παίρνει την πρόκριση και να είναι και το φαβορί όχι μόνο για την κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου στην ιστορία της, αλλά και του νταμπλ (το πρώτο μετά το 1978, σε οποιοδήποτε άθλημα). Μόλις το περασμένο Σάββατο στέφθηκε πρωταθλήτρια επικρατώντας μέσα στη Μίκρα του ΠΑΟΚ. Αντίπαλος της Ένωσης στον αυριανό ημιτελικό θα είναι ο (πολυνίκης του θεσμού) Φίλιππος Βέροιας, ενώ ο θεσμός θα αρχίσει με τον πρώτο χρονικά ημιτελικό, με αντιπάλους τον Διομήδη Άργους και τα Βριλήσσια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισσού, έδρα του τοπικού Κύδωνα Χανίων, όπου τον περασμένο Μάρτιο φιλοξενήθηκε το παιχνίδι της εθνικής ανδρών με την Ολλανδία, για τα  προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η οργανωτική επιτυχία εκείνου του αγώνα, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση του κόσμου και τη δυσκολία να διεξαχθεί στο Λεκανοπέδιο Αττικής, οδήγησε την Ομοσπονδία να αναθέσει το φάιναλ-φορ στα Χανιά.
Η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φίλιππου Βέροιας, σε μία επανάληψη του τελικού των Σερρών το 2009, όταν ο «δικέφαλος» επικράτησε μετά από δύο παρατάσεις. Η ΑΕΚ καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, απέναντι σε μία ομάδα που έχει κατακτήσει πέντε φορές το κύπελλο και έχει «βαριά» φανέλα, αλλά προέρχεται από αγωνιστική απραξία ενός μηνός, αφού ο Φίλιππος τερμάτισε στην 5η θέση της κανονικής περόδου της Α1 και δεν μετείχε στην τελική φάση. Η ομάδα της Βέροιας για να περάσει στην τετράδα απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου, ΑΣΕ Δούκα. Για τους «ερυθρόλευκους» της Βέροιας η φετινή θα είναι η έκτη παρουσία σε φάιναλ-φορ (μετράνε δύο κατακτήσεις τροπαίου, ένα χαμένο τελικό και δύο ήττες σε ημιτελικούς). Στις φετινές αναμετρήσεις τους οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, με τον Φίλιππο να επικρατεί 34-28 στη Βέροια και την ΑΕΚ 27-26 στο Βύρωνα.
Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι το πιο αμφίρροπο. Ο Διομήδης άνοιξε τη χρονιά ενισχυμένος και με φιλοδοξίες για έναν τίτλο, έμεινε στην «κούρσα» του πρωταθλήματος και μπήκε στην τελική φάση, όμως τελικά περιορίστηκε στην 4η θέση. Η ομάδα του Άργους μετέχει για 4η φορά σε φάιναλ-φορ, αλλά στην προηγούμενη παρουσία της δεν κατάφερε να πετύχει νίκη.
Ο αντίπαλος της τα Βριλήσσια κλείνουν τη χρονιά όπως την άρχισαν, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο αγωνίστηκαν στον... τελικό που διεξήχθη ετεροχρονισμένα για το 2010, όπου ηττήθηκαν από τον ΑΣΕ Δούκα. Είναι η πρώτη τους παρουσία σε φάιναλ-φορ (λόγω ματαίωσης του περυσινού, έχουν όμως στην κατοχή τους ένα κύπελλο από το 1996 και ακόμη δύο συμμετοχές σε τελικούς (πέρυσι και το 1991). Αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα αγωνιστικής απραξίας όπως και ο Φίλιππος, καθώς τερμάτισαν στην 6η  θέση του πρωταθλήματος. Ο Διομήδης ήταν ο νικητής και στις δύο φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις, 24-22 στα Βριλήσσια και 35-28 στο Αργος.
Οι δύο ημιτελικοί θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το Sport + και ο τελικός από την ΕΤ-1.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Αύριο (Σάββατο (14/5)
Ημιτελικοί
15:00 Βριλήσσια-Διομήδης Άργους (Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος)
17:00 Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ
 (Κατσίκης-Μιχαηλίδης)
Κυριακή (15/5)
16:00 Τελικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου