Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή Α. Κόγκα προς Ο.Χ.Ε.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης πραγματοποίησε ένα απόλυτα επιτυχημένο, οργανωτικά, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Έχουν περάσει ήδη δύο (2) ολόκληροι μήνες και θα περίμενε κανείς ότι κάποιες κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το άθλημά μας θα είχαν δρομολογηθεί με ταχύτητες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δυστυχώς όμως, παρότι σοφότεροι, κινούμαστε με ταχύτητα «τραυματισμένης χελώνας» που είναι κλεισμένη στο καβούκι της και φοβάται να περπατήσει.
Τι έγινε μέσα σε δύο μήνες και χάσαμε τα αντανακλαστικά μας; Οι οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Εμείς τι κάνουμε; Περιμένουμε να μας παρασύρει και να μας πλακώσει; Βρισκόμαστε σε λήθαργο. Μας αξίζει τέτοια τύχη;
Αγαπητοί φίλοι της Ο.Χ.Ε., αγαπητοί φίλοι του αθλήματος. Παρακολουθώντας ανήσυχος τις τελευταίες εξελίξεις στο άθλημά μας, έχω την εντύπωση ότι ένα «αόρατο χέρι» ή ένας «αόρατος άνθρωπος» προσπαθεί να φρενάρει τις όποιες εξελίξεις ή αποφάσεις. Δυστυχώς δικαιώνομαι, όντας ο μόνος που έδωσε αρνητική ψήφο στον προϋπολογισμό της Ο.Χ.Ε. κατά τη διάρκεια της τελευταίας «άτολμης» Γενικής Συνέλευσης.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ κύριε Πιλαφά, επειδή γνωρίζω πόσο αξιοπρεπείς και έξυπνοι άνθρωποι είστε, δεν μπορώ να δεχθώ τη λογική του «αόρατου χεριού» και «αόρατου ανθρώπου», ούτε φυσικά τη λογική του «One man show» γιατί πιστεύω απόλυτα πως οι μικροπολιτικές και οι προσωπικές πρακτικές έχουν φύγει πια από τη ζωή μας.
Πρέπει επομένως να εκλείψουν και από το άθλημά μας. Τα προβλήματα λύνονται συλλογικά και όχι ατομικά ή «κατ’ εντολή».
Από τη στιγμή που καταφέραμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις απαιτήσεις ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θεωρώ αδιανόητο να μην αντιμετωπίζουμε με διάλογο, συνυπευθυνότητα και συλλογικότητα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και που δυστυχώς, θα συσσωρευτούν ακόμα μεγαλύτερα, ένεκα της σκληρής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας.
Αγαπητοί φίλοι του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε., υπάρχει η βούληση να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν το άθλημά μας να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και τη δυναμική του; Αποφάσεις σαν αυτές της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης θα το οδηγήσουν στο τέλμα.
Εάν υπάρχει η βούληση, προτείνω:
Πάγωμα έναρξης όλων των Πρωταθλημάτων μέχρι να συγκληθεί Γενική Συνέλευση. Δυστυχώς για την Α1 ανδρών ήδη ξεκίνησε.
Άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε., με τους προέδρους των ομάδων Α1 Εθνικής Ανδρών και Γυναικών. Επιβάλλεται η παρουσία των, ΣΥΠΧΕ, ΚΕΔ, ΠΣΑΧ.
Πλήρης ενημέρωση περί της οικονομικής κατάστασης χωρίς «θα» και «ίσως».
Άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης όπου θα πρέπει να κατατεθούν ομόφωνες προτάσεις από τους παραπάνω αναφερόμενους για:
Α) πλήρη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων των κατηγοριών,
Β) οικονομική πρόταση επιβίωσης των εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών,
Γ) προτάσεις για συγχώνευση και κατάργηση ενώσεων.
Τώρα πια αγαπητοί φίλοι δεν υπάρχει χρόνος και φυσικά χρήμα για προτάσεις και αποφάσεις σαν της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, αλλά ούτε φυσικά και του στυλ «ξεκινάμε και βλέπουμε» όπως ελέχθη για το Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.
Κλείνοντας, θα ήθελα να καλέσω όλα τα σωματεία και κυρίως, τα ιστορικά και αυτά που πρωταγωνιστούν στο άθλημά μας, να συμβάλουν στο να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Φίλοι της Α.Ε.Κ., της Αναγέννησης Άρτας, του Διομήδη Άργους, του Δούκα, της Νέας Ιωνίας, του Π.Α.Ο.Κ., του Φίλιππου Βέροιας δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αλλά γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι πλέον δεν υπάρχει και διαθέσιμο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου