Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

12 συμβουλές για την οικονομική επιβίωση της ομάδας σας.

 Αναρτήθηκε από Μπαχάς στο handballteam.blog

«Λάθρα βίωσας» (Πυθαγόρας)
        Αποφύγετε να «γδάρετε « τους αθλητές σας και τους γονείς των μικρών παικτών σας και λάβετε τα παρακάτω προτεινόμενα μέτρα. Θα επεξεργαστούμε δραστικότερα στο μέλλον.
Προπονηθείτε ξανά στα προαύλια των σχολείων και στα ανοιχτά γήπεδα του Ποσειδωνίου και της Μίκρας (εμείς οι Θεσσαλονικείς). Ελπίζουμε πως η καλοκαιρία, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο ενώ θα επανέλθει (το αργότερο) τον Μάρτιο. Συμπληρωματικά στην Κολύμβηση (τώρα με τα νέα χαράτσια των Κολυμβητηρίων) μπορείτε να στραφείτε στην ανοιχτή θάλασσα όπου μπορείτε ακόμη να κολυμπάτε ελεύθερα.
Όσοι ασχολείστε με την λειτουργία μιας ομάδας παρακολουθήστε Σχολές Διαιτητών και Κριτών, κάντε δήλωση ενεργείας και περιμένετε να σας πληρώσουν οι γηπεδούχες ομάδες για να πληρώσετε με τη σειρά σας τη γραμματεία της δικής σας ή πληρώστε τους εαυτούς σας και τα χρήματα θα επιστρέψουν στο σωματείο.
Αναζητείστε «ευκαιρίες» για να ντύσετε την ομάδα σας στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και στην Τσαϊνατάουν της πόλης σας αφού όμως πρώτα εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα να παρατείνετε την ζωή των στολών σας με πλύσιμο, καρύκωμα, αυτοκόλλητα και άλλες πατέντες.
Θεσπίστε αποζημιώσεις που θα πρέπει να καταβάλλουν οι αθλητές σας και οι προπονητές των τμημάτων σας ώστε να τους παραχωρήσετε το δικαίωμα να παίξουν και να προπονούν ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και βιογραφικό.
Αφού εξαντλήσετε τις δυνατότητες υπεξαίρεσης μπαλών από τις αντίπαλες ομάδες (που μάλλον θα πάψουν να σας παίζουν φιλικά),προπονηθείτε με πλαστικές μπάλες και σχολικές (αφού πλέον καταργήθηκε ο σχολικός αθλητισμός) και προτείνετε πάντα ως γηπεδούχοι μια άθλια μπάλα ώστε να παίξετε με των άλλων (για να μην χάσετε και αυτή που έχετε).
Αποφύγετε την άνοδο από τις χαμηλότερες κατηγορίες σε ανώτερες, αποσυρθείτε από τα μπαράζ ή καλύτερα προνοήστε να τερματίσετε κάτω από την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα σας, αν και πάλι δεν είναι σίγουρο στην εποχή μας πως δεν θα ανεβείτε. Αν πάλι είστε σε Εθνική κατηγορία και «κινδυνεύετε να σωθείτε» τότε μηδενιστείτε εγκαίρως δύο φορές ώστε να μην σας προλάβει άλλος και υποβιβαστεί πρώτος (όπως η Νέα Ελβετία πέρσι).
Αναλόγως στα ηλικιακά πρωταθλήματα φροντίζουμε να ηττηθούμε επαρκώς ώστε να μην προκριθείτε σε επόμενη φάση και να χρειαστεί να πληρώσετε την συμμετοχή σας, όπως στην τελική φάση του Μίνι.
Φυσικά, κάθε δαπάνη για μετακίνηση και διατροφή εξαλείφεται με την αντικατάσταση της μίσθωσης πούλμαν με την μετακίνηση με τραίνο(τουριστική θέση, όρθιοι ή στη σκευοφόρο) και την αποκλειστική ευθύνη των αθλητών να ετοιμάζουν ξηρά τροφή και νερό για πιθανόν ταξίδια (μόνο στα μπαράζ όπου πηγαίνουμε για να χάσουμε). Επίσης πεζοπορία και ποδήλατο δεν πρέπει να αποκλειστούν αφού θα έχουν και ευεργετικά αποτελέσματα στην φυσική κατάσταση των παικτών μας.
Καταργήστε κάθε είδους αλληλογραφία, τηλεμοιοτυπία και τηλεφωνική επικοινωνία με τους φορείς του αθλήματος (ήδη το Μπάντμιντον και το Πινκ-Πονκ στέλνει μόνο e-mail και διαθέτει μόνο αριθμό κινητού). Επίσης δεν εμφανιζόμαστε στις Συνελεύσεις του αθλήματος για να μην χρειαστεί να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή σας.
Μην δηλώνετε συμμετοχή σε καμία διοργάνωση που απαιτεί καταβολή παραβόλου. Δεν είναι χαζοί οι υπεύθυνοι των ομάδων που αποσύρθηκαν από τα περσινά πρωταθλήματα Νεανίδων και Κορασίδων στη Θεσσαλονίκη (μόνο δύο ομάδες συμμετείχαν). Αυτοί που έπαιξαν ήταν οι άφρονες.
Τέλος, στείλτε τους αθλητές σας (όσους δεν έχουν ασφάλιση) να εξεταστούν στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείωνεφοδιασμένους με τα δελτία τους και προφασιζόμενοι αρρυθμίες, ζαλάδες, στηθάγχη και ότι άλλο ώστε να υπογράψουν οι εφημερεύοντες το δελτίο τους. Φυσικά, ένα πτυχίο γιατρού (ή φιυσικοθεραπευτή) από χώρες όπου μπορεί κανείς να αγοράσει ένα θα σας λύσει και το πρόβλημα του γιατρού στον πάγκο.
Για τη διασκέδαση σας μείνετε μακριά από τα Τουρνουά που οργανώνει η Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ της Ομοσπονδίας και απαιτούν παράβολα για να βγουν τα έξοδα των παρασιτικών διαιτητών και παρατηρητών που λυμαίνονται τον χώρο.
Το υποβρύχιο
   Και μια παρομοίωση: Ο αθλητικός σύλλογος είναι ένα υποβρύχιο, παλιό ή νέο, οπλισμένο με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα, καταδυθείτε σε μεγάλο βάθος και μειώστε τις ενεργειακές σας δαπάνες στο ελάχιστο ώστε ο θόρυβος που θα ακούγεται από το σκάφος σας να είναι μηδαμινός. Ακόμη και οι σφυγμοί σας πρέπει να πέσουν στο ελάχιστο όπως των Ινδών γκουρού. Αποφεύγετε έτσι να πιάσουν τη θέση σας τα σόναρ των «παραβολοθηρικών» του στόλου της Ομοσπονδίας σας. Θα αναδυθείτε και πάλι όταν η ραδιενεργή ατμόσφαιρα καθαρίσει και ο στόλος τους μείνει από καύσιμα. Χρησιμοποιείστε το «Περισκόπιο» του μπλογκ μας για να παρακολουθήσετε την επιφάνεια του αθλήματος και όσους πλέουν στα ρηχά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου