Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

"Δώρο γενεθλίων από την Πένεφ" του Κων/νου Χατζηδημητρίου

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ έκανε η Ορμή Λουξ.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από 10 συνεχόμενες ήττες στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια νίκησε 27-26 την Ελβετική Μπρουλ στο Δ. Τόφαλος με μεγάλη πρωταγωνίστρια της Τάνια Πένεφ.
Η Σέρβα πλέι μέικερ που χθες έκλεισε τα 36 της χρόνια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας 10 φορές, ενώ στο τελευταίο διλεπτο (58:17, 59:07) πέτυχε τα γκολ που έκριναν τον αγώνα υπέρ της ελληνικής ομάδας.
Έτσι έκανε ένα καλό δώρο στον εαυτό της, την ομάδα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ανδρέα Κόγκα που είχε και αυτός χθες τα γενέθλια του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη από το νέο του πόστο.
Η Ορμή έτσι πήρε τους δύο πρώτους βαθμούς στον 1ο όμιλο του 1ου προκριματικού γύρου και αύριο (20:00) με νίκη κόντρα στην Πορτογαλική Λαγος θα εξασφαλίσει την πρόκριση για την επόμενη φάση, την οποία παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες.
Αγωνιστικά η Ορμή ήταν φανερά ανέτοιμη και επηρεασμένη από την σοβαρή απουσία της Στανκούτε που χτύπησε με την Νιπαραβιτσιένε στην προπόνηση της Τετάρτης, ενώ και η δεύτερη ήταν κακή μην καταφέρνοντας να ξεπεράσει τον τραυματισμό της στον αγκώνα. Στο πρώτο ημίχρονο το άγχος και οι κακές επιλογές έδωσαν το δικαίωμα στις Ελβετίδες να ξεφύγουν ακόμα και με 5-9 στο 19΄ Η Ορμή ισορρόπησε και κατάφερε πριν κλείσει το ημίχρονο να μειώσει σε 10-11 στο 25΄, ενώ στο δεύτερο έκανε την αντεπίθεση της. Ισοφάρισε για πρώτη φορά στο 34΄ (13-13) και πέρασε μπροστά 16-14 στο 37΄, ενώ στο 44΄ προηγήθηκε 22-18. Στο 50΄ το σκορ ήταν 25-22 και όλα έδειχναν πως έλεγχε το ματς, αλλά ένα μπλακ- αουτ μέχρι το 57΄ ήταν η αιτία που η Μπρουλ ξεθάρρεψε και με σερί 4-0 πήρε προβάδισμα 25-26 στο 57΄ Ωστόσο από εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση η Πένεφ.
ΟΡΜΗ- ΜΠΡΟΥΛ 27-26
Τα δεκάλεπτα: 2-5, 5-9, 10-12 (ημχ), 18-17, 24-22, 27-26
ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (Μπόρις Τσουρλέφσκι): Σεμεντσένκο, Καλασνίκοβα, Κασάπη, Παπαδοπούλου, Καράγιωργα 4, Ευαγγελίδου, Στράτου, Ζιλινσκάιτε 6, Ανθίτση 1, Νιπαραβιτσιένε 2, Παπάζογλου, Στανκούτε, Πένεφ 10, Βαφαειάδου, Στρατάκη 4.
ΜΠΡΟΥΛ (Βρόνι Κέλερ): Θεοδωρίδου 3, Σέφολντ 2, Γκανζ 2, Γκόλιτς, Μουστάφοσκα 7, Σιντόροβιτς, Χουρμέριντα, Μπίερ, Βενγκέρ, Χαάγκ 4, Βέισπάουτ 2, Μπος 6, Μποσάρτ, Μπενζ, Ενγκελερ. Παρατηρητές: Καπλάνης (Κύπρος)- Σέρμπου (Ρουμανία), Διαιτητές: Μπαρανόφσκι- Λεμάνοβιτς, κόκκινη: 58:17 Μουστάφοσκα (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 3-8, πέναλτι: 4/7-4/4.
Μπόρις Τσουρλέφσκι (τεχνικός Ορμής Λουξ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Τα κορίτσια τα έδωσαν όλα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είχαμε πολύ άγχος και πολλά νεύρα στο 1ο ημίχρονο. Τους είπα στα αποδυτήρια ότι πρέπει στο 1ο δεκάλεπτο του β? ημιχρόνου να παίξουμε καλύτερα και το κάναμε. Μας λείπε το σουτ απ? έξω και η Ρουγκίλε (Νιπαραβιτσιένε) δεν είναι ακόμα έτοιμη από τον τραυματισμό της. Πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο και αυτή γιατί χρειαζόμαστε την ποιότητα της. Για την Πένεφ τι να πω. Είναι αρχηγός και έπαιξε με ψυχή, όμως το χάντμπολ είναι ομαδικό άθλημα και όλοι βοηθούν».
Ανδρέας Κόγκας (πρόεδρος Ορμής Λουξ): «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σπάσαμε την κατάρα των δύο χρόνων χωρίς νίκη, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο για εμάς. Η ομάδα είχε άγχος, αλλά στην συνέχεια βρήκε τον ρυθμό της και έδειξε μέρος των δυνατοτήτων της. Κάναμε το πρώτο βήμα, έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια».
Τάνια Πένεφ (πλέι μέικερ Ορμής Λουξ): «Είχαμε άγχος στην αρχή του ματς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Ψυχολογικά μας βοήθησε η αντεπίθεση που κάναμε. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Σε αυτά τα τουρνουά τα πρώτα ματς είναι πάντα τα δυσκολότερα , γι΄ αυτό και η νίκη μας ήταν πολύ σημαντική».
Βρόνι Κέλερ (προπονήτρια Μπρουλ): «Δεν είμαι ικανοποιημένη. Χάσαμε μεγάκη ευκαιρία να κερδίσουμε. Η διαιτησία πιστεύω μας αδίκησε, διότι μας έδειξε πολλά δίλεπτα, αντίθετα με την ελληνική ομάδα. Κάναμε όμως και λάθη σε κρίσιμα σημεία. Το κέντρο της άμυνα μας δεν στάθηκε καλά και η Πένεφ που είναι έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις μας τιμώρησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου