Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτο: Διαλύονται οι εθνικές χάντμπολ!


Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Το Δ.Σ. της ΟΧΕ... περνάει στην ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη ομοσπονδία που στην ουσία διαλύει τις εθνικές ομάδες χάντμπολ!
Συγκεκριμένα έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και του τεχνικού επιτελείου αποφασίστηκε τόσο για λόγους οικονομικούς όσο και για λόγους αγωνιστικούς η μη δήλωση συμμετοχής της εθνικής ομάδας νέων στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, της εθνικής ομάδας εφήβων στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και της εθνικής ομάδας νεανίδων Α' στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Όμως η κατρακύλα δεν αφορά μόνο τις μικρές εθνικές ομάδες. Στην Ομοσπονδία είναι σχεδόν αποφασισμένοι να μην κατεβάσουν στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την εθνική ομάδα γυναικών.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κληρωθεί σε προκριματικό όμιλο με αντιπάλους την Πορτογαλία και τη Σερβία, με τους αγώνες να ξεκινούν τον Οκτώβριο.
Το κόστος της συμμετοχής της φθάνει στα 70.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση μη συμμετοχής θα έχει ποινή αποκλεισμού ενός έτους και πρόστιμο 15.000 έως 20.000 ευρώ!
Αυτό τι σημαίνει; Πως η ομοσπονδία «μετράει» την οικονομική διαφορά και είναι αποφασισμένη να μην δηλώσει τη γυναικών για να γλιτώσει τα 50.000, αγνοώντας βεβαίως την ξεφτίλα από μια τέτοια απόφαση!
Ακούγεται απίστευτο βεβαίως, αλλά στην ουσία δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέλλον και στην εθνική ανδρών του συγκεκριμένου αγωνίσματος, από την στιγμή που «τελειώνουν» οι μικρές εθνικές ομάδες του αθλήματος.
Θεωρητικά, οι «μικροί» θα είναι αυτοί που σε δύο - τρία χρόνια θα στελεχώσουν την ανδρών, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν προβλέπεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου