Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΧΕ


Με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που αφορούν τις αποφάσεις του ΔΣ της ΟΧΕ σχετικά με την μη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στις Διεθνείς διοργανώσεις, η ΟΧΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που αφορούν τις αποφάσεις του ΔΣ της ΟΧΕ σχετικά με την μη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στις Διεθνείς διοργανώσεις, η ΟΧΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
'Eκπληξη και απορία προκαλούν δημοσιεύματα που μιλούν για «λουκέτο», «διάλυση» και «αποφάσεις ντροπής» κ.α καθόσον σε καμία περίπτωση το Δ.Σ. της ΟΧΕ δεν αποφάσισε ούτε την διάλυση, ούτε την αναστολή δραστηριότητας των Εθνικών Ομάδων.
Το ΔΣ της ΟΧΕ λαμβάνοντας υπόψη, την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση καθώς και τις αγωνιστικές δυνατότητες των ηλικιακών εθνικών ομάδων στην παρούσα φάση, αποφάσισε την περικοπή ορισμένων δραστηριοτήτων και την αντικατάσταση κάποιων από άλλες. Στα πλαίσια αυτά κρίθηκε σωστό να μην δαπανηθούν χρήματα για την συμμετοχή σε κάποιες επίσημες διοργανώσεις για μια αγωνιστική σεζόν.
Αντιθέτως, και πάντα εντός των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, το ΔΣ της ΟΧΕ εκτίμησε ότι θα ήταν προτιμότερο με τα όποια χρήματα εγκριθούν, να προγραμματιστούν προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες στα πλαίσια ενός νέου μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού και μιας αναπτυξιακής φιλοσοφίας, όλων των Εθνικών ομάδων τα οποία και θα ανακοινωθούν σύντομα.
Κατόπιν των ανωτέρω διευκρινίσεων είναι πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα ούτε «διάλυσης», ούτε «λουκέτου» στις Εθνικές ομάδες, οι οποίες θα στελεχωθούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ διευκρινίζεται πρόσθετα πως οι παραπάνω προτάσεις θα ισχύσουν με την προϋπόθεση ότι η Πολιτεία θα προβεί σε μείωση του 50% του φετινού προϋπολογισμού όπως η ίδια ανακοίνωσε, ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί εάν ο προϋπολογισμός θα είναι ο εγκεκριμένος και χωρίς καμία περικοπή.
Πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΣ εξέτασε την μη συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις: π.χ. το 2005 και το 2009, οι Νεανίδες Β' δεν συμμετείχαν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με απόφαση του ΔΣ.
Τέλος, προς αποφυγήν λανθασμένων συνειρμών και συσχετισμών που αφορούν την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης, διευκρινίζεται ότι από την Εθνική ομάδα Νέων που αγωνίστηκε σε αυτό, πλέον το 80% των αθλητών ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου