Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα εποχή στον Κύδωνα που θα στηριχθεί αποκλειστικά σε χανιώτες αθλητές


Η αποχώρηση των Βριλησσίων και η αδυναμία που δήλωσαν οι επιλαχούσες ομάδες να τα αντικαταστήσουν στην Α1 έκαναν πιο εύκολο το έργο της ανδρικής ομάδας του Κύδωνα που πλέον διατηρεί πολλές ελπίδες να εξασφαλίσει την παραμονή της για μία ακόμα χρονιά στην μεγάλη εθνική κατηγορία.
Ο χανιώτικος όμιλος από τις αρχές Σεπτέμβρη συνεχίζεται την προετοιμασία του -που ξεκίνησε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου- στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού υπό τις οδηγίες του Μάκη Οικονομάκη. Ο Χανιώτης προπονητής που αντικατέστησε πέρυσι στα μισά της περιόδου τον Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς -μέχρι τότε ήταν βοηθός του- θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο σε έλληνες παίκτες. Ετσι είχαν την ευκαιρία να επανέλθουν παλιοί αθλητές στο ανδρικό τμήμα αλλά και να βρουν πιο εύκολα θέση στο ρόστερ με περισσότερες ελπίδες να πάρουν συμμετοχή ταλαντούχοι αθλητές από το φυτώριο του συλλόγου.
Ουσιαστικά μία ντουζίνα είναι τα νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγοριες. Πιο συγκεκριμένα είναι οι:
Ηρθαν φέτος:
-Τηλέμαχος Γούλας από τον Αρη Θεσ/κης
-Νίκος Γρηγοράκης από τον Αρη Χανίων
-Γιάννης Παϊζάκης νέο δελτίο
-Γιώργος Γαροφαλάκης νέο δελτίο
Επανήλθαν στην ενεργό δράση:
-Νίκος Κρασουδάκης
-Σήφης Βλατάκης
-Αντώνης Καστρινάκης
-Χρόνης Μαυρογένης
Προωθήθηκαν από την Ακαδημία:
-Νίκος Αναστασάκης
-Τάσος Μιχελάκης
-Κώστας Καφάτος
-Ηλίας Ματοσι
Δίπλα τους παρέμειναν σχεδόν όλοι οι παλιοί χανιώτες αθλητές πλην του Νίκου Κοκολοδημητράκη που συνεχίζει στην ΑΕΚ.
Αντίθετα παρελθόν αποτελούν όλοι οι αλλοδαποί αλλά και όσοι είχαν έρθει από ελληνικές ομάδες εκτός Κρήτης πλην του τερματοφύλακα Βασίλη Ρηγάτου.
Για το μέλλον του συλλόγου στην Α1 ο έφορος Δημήτρης Κοκολοδημητράκης σημειώνει: "Μαζί με τους αθλητές, τον προπονητή Μ. Οικονομάκη, που ανέλαβε από πέρυσι στα μισά της περιόδου, και το προεδρείο του ΑΟ Κύδων έχουμε σίγουρα μπροστά μας δύσκολο έργο με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης. Ολοι μαζί παλιοί και νέοι παίκτες-ταλέντα δουλεύουμε σκληρά εδώ και ένα μήνα χάρη και στην βοήθεια του γυμναστηρίου "Body & Soul" και νομίζω ότι το ομαδικό πνεύμα που επιδεικνύουν οι αθλητές είναι αξιοθαύμαστο και μας επιτρέπει κάθε αισιοδοξία. Για τον λόγο αυτό όλοι εμείς που αποτελούμε την ομάδα του Κύδωνα, οι παίκτες, ο προπονητής και οι διοικούντες κάνουμε έκκληση στην χανιώτικη κοινωνία και τις τοπικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την ανδρική ομάδα για να εκπροσωπήσει αυτή επάξια για τρίτη συνεχή χρονιά τα Χανιά στην μεγαλύτερη εθνική κατηγορία χάντμπολ. Ηδη κυκλοφορούν και τα εισιτήρια διαρκείας τα οποία έχουν τιμή 25 και 50 ευρώ".
Από την πλευρά του ο προπονητής Μάκης Οικονομάκης έχει σημειώσει από την πρώτη στιγμή που επιλέχθηκε να συνεχίσει φέτος στον πάγκο ότι έχει μπροστά του μία πρόκληση. "Είναι πολύ δύσκολα οικονομικά τα πράγματα. Φέτος θα δουλέψουμε μόνο με Έλληνες αθλητές. Θα χρησιμοποιήσω και νεότερους σε ηλικία θα «ανακατέψω την τράπουλα» θα δώσω ευκαιρίες σε πολλούς αθλητές και σε κάποιους άλλους θα αλλάξω θέση" είπε χαρακτηριστικά.
Θυμίζουμε ότι λίγο καιρό μετά την τεράστια επιτυχία να κατακτήσουν το κύπελλο Ελλάδας στο κλειστό του Κλαδισού τα Βριλήσσια δήλωσαν παραίτηση από το πρωτάθλημα της Α1. Η ΟΧΕ αρχικά κάλεσε της επιλαχούσες ομάδες από την Α2 δηλαδή τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, αλλά και τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας να πάρουν τη θέση των Βριλησσίων, που αποχώρησαν για οικονομικούς λόγους από το πρωτάθλημα. Το ίδιο όμως οικονομικό πρόβλημα στάθηκε εμπόδιο στους δύο συλλόγους να δεχθούν να αναπληρώσουν την θέση που "χήρεψε" και έτσι η Ομοσπονδία αποφάσισε το νέο πρωτάθλημα της Α1 να διεξαχθεί με 11 και όχι 12 συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου