Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΣΥ.Π.Χ.Ε. προτείνει σχεδιασμό, στόχους, κίνητρα, διάλογο και δουλειά για την ανάπτυξη του χάντμπολ

Αναρτήθηκε από handballteam
 

Το ΔΣ του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΣΥ.Π.Χ.Ε.) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Χάντμπολ, αποφάσισε να καταθέσει τα εξής:
 Το οικονομικό γίγνεσθαι όσον αφορά το χώρο της Χειροσφαίρισης δεν ήταν ποτέ σε υψηλό επίπεδο εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, βλέπε περίοδο 2000-2004, λόγω της χρηματοδότησης του Ελληνικού αθλητισμού για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών της Αθήνας. Παρόλα αυτά το έργο που επιτελείτο στις Εθνικές μας ομάδες κυρίως των ανδρών σε όλα τα επίπεδα έβαζε τις βάσεις για ένα καλλίτερο αύριο με αποκορύφωμα τις δύο 6ες θέσεις σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμιο. Κοντά στον σχεδιασμό, αν και είχε μικρότερη δυναμική υπήρχε και η γυναικεία Χειροσφαίριση των πολλών ξένων προπονητών η οποία δεν κατόρθωσε να φέρει αντίστοιχες επιτυχίες αν και είχε πολύ αξιόλογο υλικό ιδιαίτερα την περίοδο 2000-2006.
Σκοπός του Συνδέσμου ήταν και είναι η άνοδος του επιπέδου των ελλήνων προπονητών, η αναγνώριση και η κατοχύρωση των μελών του ώστε να διεκδικούν τα δικαιώματά τους αλλά και η παρουσία του όταν και όπου οι καταστάσεις το απαιτούσαν.
Το ΔΣ του ΣΥ.Π.Χ.Ε. δηλώνει παρόν και ανοιχτό σε κάθε συζήτηση με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών αλλά και την παροχή δυναμικού και τεχνογνωσίας. Επίσης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς του αθλήματος (αθλητές, διαιτητές, παράγοντες, κριτές και φιλάθλους) σε ένα γόνιμο διάλογο για την έξοδο από την κρίση.
Θα ήθελε επίσης να τονίσει ότι, είναι αντίθετος στις όποιες περικοπές εργασιακών θέσεων, σε προσπάθειες υποβάθμισης της αξιολόγησης των προπονητών παρέχοντας θέσεις με μηδενικά συμβόλαια χωρίς αντίκρισμα και με αντάλλαγμα αποσπάσεις σε διάφορες θέσεις χωρίς ιδιαίτερα οφέλη. Είναι επίσης αντίθετος σε συμβόλαια ΄part time΄ ιδιαίτερα με την εξάπλωση του αθλήματος σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος δυσκολεύοντας την παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση όλου του έμψυχου δυναμικού. Και φυσικά δεν αποδέχεται την όποια υποβάθμιση της γυναικείας χειροσφαίρισης με ολιγωρίες και πισωγυρίσματα ιδιαίτερα στην κρίσιμη αγωνιστική περίοδο που αυτή διέρχεται τα τελευταία χρόνια.
Ο μακρόχρονος σχεδιασμός και η θεσμοθέτηση στόχων και κινήτρων παράλληλα σε άνδρες και γυναίκες, αξιοποιώντας και ευαισθητοποιώντας όλους τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς του αθλήματος, πιστεύουμε ότι μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με αδιάκοπη και συνεχή δουλειά θα βάλει εκ νέου τις βάσεις και θα οδηγήσει το άθλημα σε μεγαλύτερες επιτυχίες.
Με τιμή
Το ΔΣ ου ΣΥ.Π.Χ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου