Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κινδυνεύει το χαντμπολ


Κινδυνεύει το χαντμπολ

Οι εξελίξεις των εγκεκριμένων επιχορηγήσεων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων σε όλες τις ομοσπονδίες. Ακόμη και με αυτές που είναι νοικοκυρεμένες όπως η ομοσπονδία του χάντμπολ. Συγκεκριμένα, η ΟΧΕ θα χάσει 800.000 ευρώ, από τα 2,2 εκατομμύρια που ήταν να λαμβάνει κανονικά.
Αν συνυπολογίσουμε πως το 2010 η επιχορήγηση έφτανε τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, οι απώλειες αγγίζουν τα 1,3 εκατομμύρια σε δύο χρόνια.
Αυτή η εξέλιξη αναγκάζει την ομοσπονδία να επαναπροσδιορίσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό, ο οποίος μη ξεχνάμε πως έχει ήδη περιοριστεί. Πριν λίγες ημέρες είχαν ανακοινωθεί οι περικοπές των Εθνικών ομάδων νέων, εφήβων και νεανίδων οι οποίες δεν θα πάρουν μέρος στα προκριματικά των διεθνών διοργανώσεων.
Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί άμεσα διοικητικό συμβούλιο από την ομοσπονδία, το οποίο θα οδηγήσει σε γενική συνέλευση ώστε να ενημερωθούν και επίσημα τα σωματεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγωνιστικές εξελίξεις προηγούνται των διοικητικών καθώς το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο ενώ εκείνο των γυναικών την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, για το πρωτάθλημα των γυναικών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διεξαχθεί με δύο ομάδες λιγότερες καθώς Παναιτωλικός και Αναγέννηση Άρτας ανεπίσημα έχουν ενημερώσει για την αποχώρηση τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, η ομοσπονδία αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της (τα οδοιπορικά) στα σωματεία και το φάσμα της αποχώρησης από το πρωτάθλημα όλο και μεγαλώνει και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου