Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αρβανίτης: «ΑΕΚ για Champions League»

Πηγή: http://www.sport-fm.grΜε στόχο την πρόκριση στο EHF Cup φέτος και την συλλογή εμπειριών για πρόκριση στο Chpampions League του χρόνου αγωνίζεται το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ σύμφωνα με τον Γιάννη Αρβανίτη.
 
Για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ, αλλά και τις εμπειρίες που συγκεντρώνει ώστε να μπορεί σύντομα να είναι ανταγωνιστική και στο Champions League μίλησε ο Γιάννης Αρβανίτης
Ο τεχνικός του τμήματος χάντμπολ των «κιτρινόμαυρων» εκδήλωσε την ικανοποίηση του για την φετινή παρουσία της ομάδας, τονίζοντας πως στόχος είναι η πρόκριση στο EHF Cup. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αρβανίτη στο Inside KAP Web Radio
Για το αν προηγούμενη χρονιά είναι εχέγγυο γι΄ αυτή που έρχεται: «Οι επιτυχίες που κάναμε πέρυσι, μας δώσανε το δικαίωμα να πατήσουμε πάνω σ αυτές και με την έλευση του κ. Λαζόπουλου να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, ξεκινώντας μια ευρωπαϊκή πορεία. Είναι μια πορεία που πρέπει να χτιστεί σιγά σιγά, δεν μπορεί να την αποκτήσεις αμέσως, αλλά για εμάς ήταν εφαλτήριο αυτές οι επιτυχίες για την περαιτέρω πορεία μας». 
Για το αν είναι θετικός ο απολογισμός από την παρουσία της ΑΕΚ στον προκριματικό όμιλο:«Είναι σίγουρα θετικός ο απολογισμός. Αντιμετωπίσαμε ομάδες οι οποίες είναι χρόνια στο Champions League, η Ντινάμο πέρυσι έφτασε στους 16 και κάνει συχνά καλές πορείες. Έχουνε πολύ μεγάλο μπάτζετ, έχουνε επενδύσει πολύ πάνω σε αυτό το άθλημα στη Λευκορωσία και έχοντας 12 ξένους εκ των οποίων οι περισσότεροι συμμετέχουν στις εθνικές τους ομάδες έχουν φτιάξει μια ισχυρή ομάδα. 
Όμως ήμασταν εκεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τους αντιμετωπίσαμε πολύ καλά. Δυστυχώς υπήρξαν κάποια λεπτά που ενώ βρήκαμε τις λύσεις κόντρα στη δική τους άμυνα δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. 
Χάσαμε εύκολα σουτ από τα έξι μέτρα και αυτό μας στοίχισε. Στο τελευταίο τέταρτο που μπήκαμε μαζί στο σκορ είχαν πολύ μεγαλύτερο βάθος από εμάς και εμπειρία, όμως δείξαμε ότι είμαστε εκεί.
Στην αναμέτρηση με την Μπεσίκτας από την αρχή κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, στο δεύτερο όμως μας επηρέασε η κούραση, καθώς δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τόσο δυνατά παιχνίδιια σε διάστημα δύο ημερών, μη έχοντας 16 ισάξιους αθλητές, ώστε να μπορείς να δώσεις ανάσες στους βασικούς. 
Το προβάδισμα των επτά τερμάτων νομίσαμε ότι μας έδωσε δικαίωμα να χαλαρώσουμε όμως σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ καλές οι ομάδες, το εκμεταλλεύτηκαν, επέστρεψαν και το τελευταίο τέταρτο έγινε ντέρμπι, ευτυχώς όμως εμείς είχαμε πιο καθαρό μυαλό και το πήραμε». 
Για τη διαφορά νοοτροπίας αυτών των χωρών και το αν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε:«Το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο είναι άλλες οι ταχύτητες, όμως νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς έχουμε ένα μειονέκτημα, εντός εισαγωγικών, συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, οφείλουμε να παίξουμε με Έλληνες αθλητές καθώς έχουμε το δικαίωμα για δύο μόνο ξένους, οπότε η προσθήκη περισσότερων ξένων είναι αρκετά δύσκολη στο χειρισμό της καθώς κάποιοι αθλητές πρέπει να περιμένουν δύο τρεις μήνες για να παίξουν. 
Οπότε αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε αντίθεση με το μπάσκετ που ήταν πιο εύκολο και έτσι πρέπει να το κάνουμε με Έλληνες αθλητές. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που ήρθαν φέτος με αυτούς που είχαμε από πέρυσι είναι πολύ καλοί αθλητές, έμπειροι και μπορούμε να πλησιάσουμε αυτά τα επίπεδα και με δύο τρεις προσθήκες μπορούμε να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Αυτό έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αν σκεφτούμε ότι η ομάδα έχει ένα μήνα προετοιμασίας δείξαμε ομοιογένεια εντυπωσιακή, πέραν των δικών μου προσδοκιών και αυτό έκανε την ομάδα μας να είναι τόσο κοντά στις άλλες». 
Για το ΕHFCup και το τι μπορεί να περιμένει από εκεί η ΑΕΚ: «Κατά αρχήν είμαστε στους ισχυρούς και αυτό το γεγονός θα μας δώσει μια πιο εύκολη κλήρωση. Αυτή τη στιγμή έχουν βγει 12 ομάδες οι οποίες περιμένουν τους αγώνες της πρώτη και δεύτερης φάσης και με 4 ακόμα ομάδες θα είναι οι 16 που θα είναι στην αναμονή των ομάδων αυτών. Οι ομάδες που θα έρθουν θα είναι καλές αλλά θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και ευελπιστώ ότι θα περάσουμε στη φάση των ομίλων του EHF. Αυτός είναι ο στόχος ο φετινός που θα δείχνει ότι έχουμε κάνει μια πραγματικά καλή ευρωπαϊκή πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου