Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε προετοιμασία ο Ιπποκράτης Λάρισας

Πηγή: http://www.eleftheria.gr
 
Του Κ. Γκιάστα «Ελάτε να αλλάξετε παραστάσεις. Ελάτε να παρακολουθήσετε χάντμπολ».
Με αυτό το σύνθημα χθες το απόγευμα ο Ιπποκράτης Λάρισας έκανε την πρώτη προπόνηση για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Οι «κιτρινόμαυροι» της πόλης αποτελούν ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον λαρισινό αθλητισμό και όχι άδικα. Είναι η ομάδα που ξαναζωντανεύει το χάντμπολ όχι μόνο στην πόλη αλλά στην ευρύτερη περιοχή.
Με ένα γεμάτο ρόστερ, με έναν πολύ καλό προπονητή, με ορεξάτη διοίκηση, με όνειρα για το μέλλον και τα νέα παιδιά ο Ιπποκράτης δείχνει πως κάτι μπορεί να αλλάξει στις φετινές συνήθειες των Λαρισαίων φιλάθλων. Στις 12 Οκτωβρίου μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση αλλά και νωρίτερα θα γίνει το μεγάλο τουρνουά 3χ3 σε κεντρικό σημείο της πόλης όπως και σεμινάρια επιμόρφωσης.Χθες στο κλειστό του Αγίου Θωμά συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλοι οι αθλητές και άκουσαν τον προπονητή Βασίλη Γκουράβα αλλά και τα μέλη της διοίκησης να μιλάνε για τα όνειρα του συλλόγου.
«Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 24 ετών. Έχουμε ένα καλό σύνολο που με καλή δουλειά θα τα καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους μια διαφορετική άποψη του αθλητισμού. Την άποψη του χάντμπολ» είπε χαρακτηριστικά στην «Ε» ο Βασίλης Γκουράβας. Λίγο πιο δίπλα του η οικονομική... ψυχή της νέας αυτής προσπάθειας ο Ζήσης Τσουμάνης έχοντας για πολύ καλό συνεργάτη τον αδερφό του Παναγιώτη που μας είπαν με τη σειρά τους: «Εμείς είδαμε πως υπάρχει μια πολύ καλή προσπάθεια και αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε γιατί το χάντμπολ είναι ένα άθλημα φρέσκο στην πόλη και θέλουμε να το φέρουμε για να μπορούν να το παρακολουθούν ευχάριστα οι Λαρισαίοι φίλοι του αθλητισμού. Θα κάνουμε ό,τι γίνεται για να υπάρξει μια αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα και μια καλή ακαδημία για να βγούνε παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας. Η Εθνική πραγματικά με εκείνο το παιχνίδι μας έδειξε τον δρόμο καθώς οι Λαρισαίοι γέμισαν το γήπεδο για ένα νέο αθλημα. Αυτό κάτι λέει για όλους μας. Ήταν ένα μήνυμα...».
Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟΝ 6ο ΟΜΙΛΟ
Στην Β΄ Ανδρών θα συμμετέχουν 47 σωματεία. Μετά την ολοκλήρωση της Α' φάσης του πρωταθλήματος της Β' Ανδρών, όπου οι ομάδες θα συναντηθούν ανά όμιλο ένας προς όλους σε δύο γύρους, η πρόκριση για την άνοδο στην Α2 Ανδρών θα γίνει ως ακολούθως: Οι τρεις ομάδες που κατέλαβαν την 2η θέση στους ομίλους 1ος, 2ος, 3ος (3 ομάδες), θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνα μπαράζ ένας προς όλους σε ουδέτερη έδρα σε μονό γύρο. Ο νικητής των αγώνων αυτών μαζί με τις τρεις ομάδες που κατέλαβαν την 1η θέση στους ομίλους 1ος, 2ος, 3ος (4 ομάδες) θα παίξουν αγώνες μπαράζ ένας προς όλους σε ουδέτερη έδρα σε μονό γύρο. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης βάσει βαθμολογίας προβιβάζονται στον Νότιο όμιλο (Α' όμιλο) της Α2 Ανδρών 2014-2015. Αντίστοιχα η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί στους ομίλους 4ος, 5ος, 6ος, που αφορά τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και οδηγεί σε άνοδο στον Β' όμιλο της Α2 Ανδρών 2014-2015.Η Λάρισα θα παίξει τελικά στον 6ο όμιλο και αντίπαλοι θα είναι οι: ΑΕΣ Απόλλων, ΑΣΑ Αλέξανδρος, ΑΕΣ Μακεδών, ΠΑΣ Ν. Ελβετία, ΑΣ Δίας Π., Συν. Κων/πολιτών και ΑΣ Μίλων Γιανν. Η κλήρωση θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου