Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Καρυπίδης: "Επιστρέφω σπίτι μου" - Σκούφας Σ. : "Είναι μορφή για την Κατερίνη"

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Τελευταία φορά που ο Σάββας Καρυπίδης αγωνίστηκε στην γενέτειρα του την Κατερίνη, κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του τον Αρχέλαο ήταν το μακρινό 2005 με την φανέλα του Φιλίππου Βέροιας. Έκτοτε ο σπουδαίος αριστερόχειρας εξτρέμ άνοιξε τα... φτερά του, αγωνιζόμενος στο εξωτερικό. Πρώτος προορισμός η Καντέτεν Σαφχάουζεν. Εκεί έγινε ο πρώτος Έλληνας χαντμπολίστας που κατέκτησε τίτλο εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα το πρωτάθλημα Ελβετίας. Η συνέχεια τον βρήκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Έπαιξε σε Βέτσλαρ (2005-2007), Μέλσουνγκεν (2007-2013), αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (282 γκολ σε 34 ματς) της Μπουντεσλίγκα, κλήθηκε στην μεικτή κόσμου, μέχρι και... τραμ έγινε, λόγω της δημοτικότητας του στην Γερμανία!
Μετά από 8 χρόνια η μοίρα του επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη. Ο Σάββας Καρυπίδης γυρίζει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Η κληρωτίδα της ΟΧΕ «υπέδειξε» στην πρεμιέρα την αναμέτρηση Αρχέλαος Κατερίνης- ΑΕΚ και έτσι αύριο στις 18:00 ο 34χρονος αθλητής, φτασμένος πλέον θα επιστρέψει στην γενέτειρα του για να αντιμετωπίσει την ομάδα που τον ανέδειξε και ανδρώθηκε, στην πρώτη της εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία μετά από 8 χρόνια!ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΚΟΥΦΑΣ:
«Ο ΣΑΒΒΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

Ο «δάσκαλος» του Σάββα Καρυπίδη, Σωκράτης Σκούφας. Ο άνθρωπος που πέρασε ώρες ατέλειωτες στο γυμναστήριο για να τον προετοιμάσει καλύτερα. Ο προπονητής που οδήγησε τον Αρχέλαο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ανδρών το 1994 μιλάει στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για αυτή την συνάντηση. «Πραγματικά είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Με τον Σάββα
Πάντα βρισκόμασταν, Χριστούγεννα, Πάσχα ποτέ δεν έφυγε με το μυαλό του από εδώ, μόνο με το σώμα. Οι παίκτες του Αρχελάου με τον Σάββα είναι ικανοί να μπερδευτούν και ανταλλάσουν πάσες στο παιχνίδι, λόγω της οικειότητας που υπάρχει! Όλοι μαζί έχουν περάσει πολλά χρόνια στο ίδιο γήπεδο. Νομίζω η προσωποποίηση των 37 χρόνων χάντμπολ στην Κατερίνη. Όλη την δουλειά αυτή, όλη αυτή την προσπάθεια, όλη αυτή την αγάπη της Κατερίνης για το χάντμπολ μπορεί να την εκφράσει αγωνιστικά ο Σάββας. Είναι μεγάλη τιμή ένας παίκτης που έχει κληθεί στην μεικτή κόσμου είναι Κατερινιώτης. Νιώθω σαν μεγάλος του αδερφός».

«ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ»
Για το αν διέκρινε από μικρός το ταλέντο του, ο έμπειρος τεχνικός είπε: «Ο Σάββας έγινε μόνος του μεγάλος παίκτης, απλά εμείς τον καθοδηγήσαμε και τον βοηθήσαμε να βγάλει το ταλέντο του. Πρωτοεμφανίστηκε το 1989 όταν κάναμε ένα τεστ επιλογής από τα Δημοτικά σχολεία για να επιλέξουμε αθλητές για τον Σύλλογο. Στην Κατερίνη έχουμε μια αδυναμία στους αριστερόχειρας. Αμέσως μετά από 3 μήνες ο Σάββας άρχισε να ξεχωρίζει. Δούλεψε ασταμάτητα και τα επόμενα 10 χρόνια εκτοξεύθηκε αγωνιστικά. Δεν αρκέστηκε στο ταλέντο, όπως οι περισσότεροι, δούλεψε πολύ παραπάνω. Εκείνα τα χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε πολύ που δεν είχαμε κλειστό γυμναστήριο, όλα τα παιδιά έκαναν προπόνηση στο τσιμέντο. Κανένα όμως δεν διαμαρτυρήθηκε».

«ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»
Για το πώς θα αισθανθεί όταν θα αντιμετωπίσει ως προπονητής στο τεχνικό τιμ του Αρχελάου τον Σάββα και περιμένει να τον υποδεχθεί ο κόσμος, απάντησε: «Θα είναι πραγματικά ένα γεγονός πολύ σημαντικό. Ο Καρυπίδης για την Κατερίνη είναι μια μορφή, όπως είναι ο Κώστας Κουκοδήμος, η Ζαίρα Λαζαρίδου, ο Αντώνης Παπαδημητρίου. Ο κόσμος θα έρθει να δει τον Αρχέλαο, τον Σάββα, αλλά και την ΑΕΚ γιατί οι Κατερινιώτες έχουν παιδεία στο χάντμπολ και ξέρουν να βλέπουν το άθλημα. Πάντως δεν θα καλοπεράσει, θα προσπαθήσουμε με την ομαδικότητα μας να δυσκολέψουμε αυτόν και τους συμπαίκτες του (γέλια)». Στην ερώτηση για το αν θα ήθελε κάποια ημέρα να τον δει να ασχολείται με τον Αρχέλαο, είπε αλληγορικά: «Είναι σαν να με ρωτάς αν θέλει ο γονιός να γυρίσει το παιδί στο σπίτι του. Όχι μόνο θέλουμε, αλλά μακάρι να το ανακαινίσει και να το φτιάξει και καλύτερο»

!ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ:
«ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

Από την πλευρά του ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, αλλά και της πρεμιέρας της Α1 Ανδρών, Σάββας Καρυπίδης δεν έκρυψε την συγκίνηση του. Από το 1989 έως το 2001, γαλουχήθηκε, ανδρώθηκε και έμαθε το χάντμπολ στον Αρχέλαο, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο αυριανό ματς.
«Θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μου. Επιστρέφω στην γενέτειρα μου. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα νιώσω. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από φίλους, συγγενείς και αγαπημένα μου πρόσωπα. Θα είναι μια συγκινητική στιγμή. Επιστρέφω στο σπίτι μου, στο γήπεδο που ανδρώθηκα. Τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά
Εκτός από το παιχνίδι θα είναι και μια γιορτή. Θέλω να το χαρώ».

«ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»
Για το αν θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με τον Αρχέλαο και την επιστροφή της ομάδας στην Α1 Ανδρών είπε: «Ο Αρχέλαος πρέπει να ανήκει στην Α1 και είναι φτιαγμένος για την πρώτη κατηγορία. Είμαι ανά πάσα στιγμή στο πλευρό της ομάδας και το έχω στα πλάνα μου στο μέλλον να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο. Περίμενα πως και πως αυτή τη στιγμή να επιστρέψω. Κατερίνη και Αρχέλαος είναι τα πάντα για μένα.
Δεν ξεχνώ από πού ξεκίνησα και είμαι ευγνώμων στην πόλη και τον Αρχέλαο».

«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ»!
Για την αγωνιστική συνάντηση του με τον Σωκράτη Σκούφα: «Θα έχει πλάκα. Κάποτε μικρός με πίεζε για να κάνω σωστά αυτά που πρέπει και τώρα που έχω την δική μου διαδρομή θα βρεθούμε αντίπαλοι. Έχω μεγάλο σεβασμό απέναντι του. Πραγματικά με έχει δουλέψει πάρα πολύ και ατέλειωτες ώρες. Ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου του ανήκει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου