Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Με "γεμάτο" ρόστερ ο Γ.Σ. Χανίων

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr
 
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο ν? αρχίσει το πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ ανδρών, στο οποίο θα πάρει μέρος ο Γυμναστικός Σύλλογος Χανίων, με την ομάδα του Νομού μας να βρίσκεται ήδη στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας και πλέον αυτή συνεχίζεται μόνο στο παρκέ (κλ. Κλαδισού - όπου θα είναι ξανά η έδρα του), μ? έναν... ευχάριστο πονοκέφαλο, αφού σχεδόν σε καθημερινή βάση δίνουν το παρών περισσότεροι από 25 αθλητές. 
Αυτό συμβαίνει, γιατί η Χανιώτικη ομάδα (στην οποία ο Δημήτρης Πουλιδάκης με συνεργάτη τον Κώστα Σαμαρά συνεχίζουν στο προπονητικό τιμ) όχι μόνο διατήρησε σχεδόν όλο τον περυσινό κορμό, αλλά έκανε και μεταγραφές, ενώ έχει και αρκετό υλικό από τα μικρά τμήματα της (παίδες και έφηβους), κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει πολύ 'γεμάτο' ρόστερ.
Μπορεί λοιπόν το έμψυχο δυναμικό να δείχνει ικανό και αρκετό για να υλοποιηθεί ο λογικός αρχικός στόχος που -όπως συνήθως συμβαίνει με 'νεοφώτιστους'- είναι η εύκολη παραμονή, όμως τα προβλήματα δεν λείπουν.
Το ένα είναι... μόνιμο στο Χανιώτικο χάντμπολ και έχει να κάνει με την... απουσία φιλικών αγώνων, ενώ το άλλο είναι το οικονομικό, το οποίο επηρεάζεται από τη γενικότερη κατάσταση, η οποία πλήττει ήδη πολύ καιρό και τον χώρο του αθλητισμού. Και αν με τα φιλικά οι εκάστοτε εκπρόσωποί μας έχουν πλέον... συνηθίσει, αφού το 'μοντάρισμα' γίνεται υποχρεωτικά μέσα από τους πρώτους επίσημους αγώνες, στο οικονομικό η ομάδα θα χρειαστεί υποστήριξη από χορηγούς και φορείς. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου αισιοδοξούν ότι η ΑΝΕΚ Lines θα συνδράμει και φέτος καθοριστικά στον τομέα των μετακινήσεων, αφού είναι δεδομένο ότι το μεγάλο... έξοδο αποτελούν οι συνολικά 9 μετακινήσεις (επτά στην Αθήνα, μία στο Αίγιο και μία στην Πάτρα), ενώ περιμένουν υποστήριξη και από άλλους χορηγούς-φορείς.
Όσον αφορά το θέμα της μετονομασίας του συλλόγου σε 'Πλατανιάς', έχουν αρχίσει οι -χρονοβόρες- διαδικασίες και σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το τι τελικά θα γίνει.
 
Σε συνομιλία που είχαμε πρόσφατα με τον Δ. Πουλιδάκη, ο προπονητής της ομάδας αναφέρθηκε στη μέχρι προετοιμασία, τη συνέχεια της προσπάθειας, αλλά και διάφορα άλλα θέματα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τα Χανιά θα εκπροσωπηθούν επάξια στην Α2 Εθνική κατηγορία, στην οποία έχουν και πάλι συμμετοχή μετά από 4 χρόνια απουσίας. 
 
Αναλυτικά όσα μας δήλωσε ο χανιώτης προπονητής: «Μέχρι τώρα η προετοιμασία μας κυλάει ομαλά. Εχουμε πλέον αφήσει τον στίβο του Εθνικού Σταδίου, όπου δουλέψαμε στη φυσική κατάσταση και συνεχίζουμε στο κλ. Κλαδισού, με στόχο να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα.

Όπως βλέπεις υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών και αυτό συμβαίνει σε όλες τις προπονήσεις, αφού όχι μόνο συνεχίζουν σχεδόν όλοι οι παίκτες που έπαιζαν πέρυσι, αλλά είχαμε και νέες μεταγραφές, μεταξύ των οποίων είναι η σημαντική επιστροφή του Νίκου Κοκολοδημητράκη, αλλά και παικτών που επίσης είναι γνωστοί στο χώρο, όπως των Σπύρου Μελιόπουλου, Κώστα Φελλά, Νίκου Σταυρουλάκη, Δημήτρη Αλυγιζάκη. Ακόμη, παρόντες είναι οι περυσινοί παίδες, που πλέον ανήκουν στην κατηγορία εφήβων, αλλά και οι παμπαίδες, που έχουν... προαχθεί σε παίδες. Γίνεται αντιληπτό ότι από έμψυχο υλικό δεν θα έχουμε πρόβλημα, ενώ και φέτος θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες μας, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι, κάτι που επιβεβαιώνει και η πρόσφατη κλήση σε προπονητικό καμπ της εθνικής εφήβων των Αποστόλου και Λαδάκη.
Σίγουρα ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη (2/11) του πρωταθλήματος είναι αρκετός για να φτάσουμε στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, όμως από την άλλη, η έλλειψη φιλικών δεν θα επιτρέπει να δείξουμε από την αρχή το πραγματικό αγωνιστικό μας πρόσωπο. Εμείς θ? αρχίσουμε έχοντας στόχο την παραμονή, κάτι που δεν θα είναι και πολύ εύκολο, αφού μπορεί να υποβιβάζονται οι δυο τελευταίες ομάδες, όμως όλα δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α2 θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διαφορές δυναμικότητας και αναμένεται να εξελιχθεί σ? ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.
Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος το μεγάλο μας... αγκάθι θα είναι οι μετακινήσεις, τα συνολικά 9 ταξίδια που θα υποχρεωθούμε να κάνουμε. Το οικονομικό λοιπόν, αποτελεί πρόβλημα που ζητάει λύση, με δεδομένες τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, ενώ η ομοσπονδία αδυνατεί να καταβάλει τα χρήματα τα οποία δικαιούνται τα σωματεία για τις μετακινήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι σε εμάς οφείλει περίπου 6.000 ευρώ από την περυσινή σεζόν. 

Τέλος πάντων, ελπίζω όλα να εξελιχθούν θετικά και η ομάδα να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Νομό μας στην Εθνική κατηγορία.

Όπως προανέφερα, συνεχίζουμε να δίνουμε βάρος στις ακαδημίες, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει προπονήσεις. Αφορούν παιδιά ηλικίας 8 - 13 ετών, δηλαδή κατηγορίες προμίνι-μίνι-παμπαίδες, οι προπονήσεις γίνονται κυρίως στο κλ. Χανίων και υπεύθυνος είναι ο Βαγγέλης Αλβανός, με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στις ακαδημίες μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλέφωνο 6970809012, ενώ προπονητής στους παμπαίδες είναι ο Ηλίας Κιναλόπουλος.
Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία ακόμη δυο ομάδων στον Νομό μας, στις πιο μικρές ηλικίες, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή τοπικού πρωταθλήματος.
Πάντως θέλω να εκφράσω και ένα παράπονο, το οποίο έχει να κάνει με τη διαχείριση που υπάρχει, για 2η σεζόν, στο ΕΑΚ Χανίων. Απαιτούν, λοιπόν, 3 ευρώ για κάθε προπονητική ώρα το μεσημέρι και 5 ευρώ για την αντίστοιχη βραδινή, σε μια εποχή που τα ερασιτεχνικά σωματεία πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτή η βοήθεια που απαιτείται να προσφέρει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ένα κρατικό γυμναστήριο. Θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική, από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με παιδιά μικρής ηλικίας, τα οποία δεν πληρώνουν συνδρομή στο σωματείο, ενώ από την άλλη το κλειστό δεν σου προσφέρει τίποτα περισσότερο από τον χώρο προπόνησης. Δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά, που είναι αποδυτήρια, ζεστό νερό, καθαριότητα».
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΌπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη της ΟΧΕ, από την Α2 κατηγορία ανδρών θ? ανέβουν συνολικά 2 ομάδες και είναι αυτές που θα καταλάβουν την 1η θέση στον Α' και Β' όμιλο, οι οποίες ανακηρύσσονται πρωταθλήτριες και προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών περιόδου 2014 - 15.
Οσον αφορά τον υποβιβασμό, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις (9η και 10η) σε κάθε όμιλο, υποβιβάζονται στη Β? Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2014-15.
Ομως υπάρχει περίπτωση, εάν την περίοδο 2013-14 οι δυο τελευταίες υποβιβαζόμενες ομάδες της Α1 ανήκουν γεωγραφικά π.χ. στον Α? όμιλο, τότε εκτός από τις 2 τελευταίες ομάδες του Α΄ ομίλου της Α2 που υποβιβάζονται (9η και 10η), θα υποβιβαστεί στην Β? Εθνική και η αμέσως χειρότερη βαθμολογικά ομάδα του ομίλου αυτού, δηλαδή η 8η.
Στην προαναφερόμενη περίπτωση, η κενή θέση που προκύπτει στον Β? όμιλο της Α2 (αφού δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα από την Α1 στον όμιλο αυτό) καλύπτεται από ομάδα της Β? Εθνικής. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην περίπτωση που προκύψει κενή θέση στον Α? όμιλο της Α2.
Ακόμη, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ομάδων και για οποιαδήποτε θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής: α. Η βαθμολογία των αποτελεσμάτων των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων, β. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων, γ. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων (αφορά ισοβαθμία δύο ομάδων), δ. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων (αφορά ισοβαθμία από τρεις ομάδες και πάνω), ε. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του ομίλου, στ. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του ομίλου, ζ. Κλήρωση, ή μονός αγώνας μπαράζ εάν πρόκειται για θέση που οδηγεί σε κατάκτηση πρωταθλήματος, άνοδο ή υποβιβασμό.
Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης ότι κάθε ομάδα της Α2 ανδρών δικαιούται να εντάξει στο δυναμικό της, έναν αλλοδαπό αθλητή υπήκοο κρατών εκτός Ε.Ε. ( θα λογίζεται ως ξένος). Επίσης κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό αθλητών υπηκόων χωρών μελών της Ε.Ε. (κοινοτικούς).
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα το λιγότερο 12 αθλητές οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στον πάγκο των ομάδων τους ενώ προαιρετικά μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 16 αθλητές. Εφόσον ο αριθμός των αθλητών φτάσει τους 16 τότε και μόνο τότε οι δύο (2) εξ? αυτών πρέπει να είναι γεννηθέντες από 1/1/1993 και νεώτεροι.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι αθλητές έχουν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στο πάγκο της ομάδας τους. Ομάδα που θα παρουσιαστεί με λιγότερους από 12 παίκτες, σε τρεις (3) αγώνες θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ.
Στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών επιτρέπεται η συμμετοχή απεριόριστου αριθμού αθλητών κατηγορίας παίδων γεννηθέντες 1998-1999.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών κατηγορίας παμπαίδων οι οποίοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2000 και αργότερα.
Τέλος, στην προκήρυξη αναφέρεται ότι η συμμετοχή στα ηλικιακά πρωταθλήματα εφήβων ή παίδων ή παμπαίδων είναι υποχρεωτική για όλα τα σωματεία της Α2 ανδρών.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣΑνακοινώθηκαν οι ειδικές προκηρύξεις του κυπέλλου Ελλάδος ανδρών και γυναικών 2013-14 και οι κληρώσεις για όλες τις φάσεις θα διεξαχθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12.30 στα γραφεία της ΟΧΕ. 
Ο Γ. Σ. Χανίων δήλωσε συμμετοχή, κάτι που δεν έκανε η ΕΑΧ Χανιά και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας οι ομάδες της Α2 ανδρών/γυναικών που θα αγωνιστούν με ομάδες της Α1 ανδρών/ γυναικών θα είναι σε όλες τις φάσεις (εκτός τελικού) πάντα γηπεδούχες, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της κλήρωσης.
Στον φετινό, λοιπόν, θεσμό του κυπέλλου ανδρών δήλωσαν συμμετοχή 17 ομάδες από την Α1 και Α2, που είναι οι: ΑΕΚ, Διομήδης Άργους, ΧΑΝΘ, ΓΑΣ Κιλκίς, ΑΣΕ Δούκα, ΠΑΟΚ, Αερωπός Έδεσσας, Ποσειδών Λουτρακίου, Φίλιππος Βέροιας, Φοίβος Συκεών, Αναγέννηση Βύρωνα, Αρχέλαος Κατερίνης, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, ΓΣ Χανίων, Φαίακας Κέρκυρας, ΓΑΣ Καματερού και Πανελλήνιος. Η έναρξη των αγώνων ορίζεται για την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 8 ή 9 Μαρτίου 2014. Συνοπτικά το πρόγραμμα των φάσεων μέχρι τον τελικό.
-1ος γύρος: 13/11/2013 (1 αγώνας)
-2ος γύρος: 7-8/12/2013 (8 αγώνες- 16 ομάδες)
-3ος γύρος: 22/1/2014 (4 αγώνες- προημιτελικά)
-4ος γύρος: 29/1/2014 (2 αγώνες- ημιτελικά)
-Τελικός: 8-9/3/2014
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟΝ Α? ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ
1η αγωνιστική 2-11
Ακαδημία Πάτρας - Άρης Νίκαιας
Πανελλήνιος - Πήγασος Αιγίου
Γ.Σ. Χανίων - Ν. Ιωνία/Δικέας
Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων - Γ.Α.Σ. Καματερού
Ιωνικός Ν.Φ. - Ολυμπιακός Κερατσινίου
2η αγωνιστική 9-11Ιωνικός Ν.Φ. - Ακαδημία Π.
Άρης Ν. - Πανελλήνιος
Πήγασος Αιγ. - Γ.Σ. Χανίων
Ν. Ιωνία/Δικέας - Βριλήσσια
Ολυμπιακός Κ. - Καματερό
3η αγωνιστική 16-11Πανελλήνιος - Ιωνικός Ν.Φ.
Γ.Σ. Χανίων - Άρης Ν.
Βριλήσσια - Πήγασος Αιγ.
Καματερό - Ν. Ιωνία/Δικέας
Ακαδημία Π. - Ολυμπιακός Κ.
4η αγωνιστική 23-11Ιωνικός Ν.Φ. - Γ.Σ. Χανίων
Ακαδημία Π. - Πανελλήνιος
Άρης Ν. - Βριλήσσια
Πήγασος Αιγ. - Καματερό
Ολυμπιακός Κ. - Ν. Ιωνία/Δικέας
5η αγωνιστική 30-11Βριλήσσια - Ιωνικός Ν.Φ.
Γ.Σ. Χανίων - Ακαδημία Π.
Καματερό - Άρης Ν.
Ν. Ιωνία/Δικέας - Πήγασος Αιγ.
Πανελλήνιος - Ολυμπιακός Κ.
6η αγωνιστική 14-12Ιωνικός Ν.Φ. - Καματερό
Ακαδημία Π. - Βριλήσσια
Πανελλήνιος - Γ.Σ. Χανίων
Άρης Ν. - Ν. Ιωνία/Δικέας
Ολυμπιακός Κ. - Πήγασος Αιγ.
7η αγωνιστική 21-12Ν. Ιωνία/ΔΙΚΕΑΣ - Ιωνικός Ν.Φ.
Καματερό - Ακαδημία Π.
Βριλήσσια - Πανελλήνιος
Πήγασος Αιγ. - Άρης Ν.
Γ.Σ. Χανίων - Ολυμπιακός Κ.
8η αγωνιστική 18-1-2014Πήγασος Αιγ. - Ιωνικός Ν.Φ.
Ν. Ιωνία/Δικέας - Ακαδημία Π.
Καματερό - Πανελλήνιος
Βριλήσσια - Γ.Σ. Χανίων
Άρης Ν. - Ολυμπιακός Κ.
9η αγωνιστική 25-1Ιωνικός Ν.Φ. - Άρης Ν.
Ακαδημία Π. - Πήγασος Αιγ.
Πανελλήνιος - Ν. Ιωνία/Δικέας
Γ.Σ. Χανίων - Καματερό
Ολυμπιακός Κ. - Βριλήσσια
Στον β? γύρο οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αντίστροφες έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου