Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ιπποκράτης Λάρισας το νεο σωματείο στη Θεσσαλία

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr

Το σημάδι της στην πόλη της Λάρισας άφησε με το πέρασμα της η Εθνική ομάδα των Ανδρών, αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα στο νομό, με το όνομα Ιπποκράτης Λάρισας.
Η επιλογή της ΟΧΕ να διεξαχθεί το παιχνίδι Ελλάδα- Ιταλία για το EURO 2016 στην Λάρισα με την άψογη συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποδείχθηκε 100% πετυχημένη. Το κέρδος ήταν διπλό. Δεν ήταν μόνο η μεγάλη προσέλευση και ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, αλλά και η δημιουργία ομάδας χάντμπολ στην περιοχή. Εξάλλου στόχος της Ομοσπονδίας είναι η ανάπτυξη και το «άνοιγμα» σε νέες περιοχές. Ο ΑΟ Ιπποκράτης Λάρισας όπως είναι το πλήρες όνομα του νέου Συλλόγου στο χάντμπολ θα συμμετέχει στον 6ο όμιλο της Β΄ Ανδρών. Επικεφαλής και προπονητής της ομάδας είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Βασίλης Γκουράβας και οι προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στο κλειστό του Αγίου Θωμά στη
Λάρισα. Το τμήμα χάντμπολ βρίσκεται υπό την στέγη του Συλλόγου, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν γνωστός για το ποδόσφαιρο με έτος ιδρύσεως το 1978.
Ο Ιπποκράτης είναι περιοχή στην Λάρισα, όπου παλαιότερα ονομαζόταν Πέρα Μαχαλάς, ενώ είναι γνωστή και ως «Νησί». Στη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου Τσουμανη Ζήση, Τσουμανη Παναγιώτη και του προπονητή Γκουράβα Βασιλείου αποφασίστηκε η δημιουργία του τμήματος. Στη πρώτη αυτή συνάντηση παρευρέθησαν και αρκετοί νεαροί ταλαντούχοι χαντμπολίστες, αλλά και παλαιότεροι όπως οι Ζησόπουλος, Γκουντόπουλος, Καζαζίδης, Παππάς.
Σε δηλώσεις του στον τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο Βασίλης Γκουράβας τόνισε για το νέο εγχείρημα: «Νιώθω αρκετά συγκινημένος, με την ιδιότητα του προπονητή χάντμπολ αλλά και του παλιού παίκτη, βλέποντας όλους αυτούς τους αθλητές που από στόμα σε στόμα χωρίς μια επικοινωνιακή τακτική συντονισμένη συναθροιστήκαν αυθόρμητα και τόσο μαζικά με πολύ διάθεση και ζήλο για να συμμετάσχουν σε αυτό που πάμε να κτίσουμε φέτος. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Τσουμανη για όσα κάνει για το χάντμπολ. Είναι ένα εγχείρημα που πάνω από όλα βάζει την άθληση, την ευχαρίστηση για συμμετοχή και παιχνίδι, την άμιλλα, τη δημιουργία καλών προσωπικοτήτων. Πιστεύω ότι η δημιουργία μιας ανδρικής ομάδας Β' εθνικής χάντμπολ στη περιοχή μας πέρα από την όποια πορεία της, θα δράσει καταλυτικά, έτσι ώστε ο πυρήνας των μικρών μαθητών και παιδιών που θα δημιουργηθεί κατόπιν, θα έχει όραμα , βάση και μέλλον πάνω σε αυτά τα υγιή πρότυπα αυτών των ανδρών - αθλητών. Θεωρώ ότι τώρα είναι το σωστό τάιμινγκ για αυτό το εγχείρημα και καλώ όλους και όλες, γιατί σε εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις πουθενά, να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά και να αποδείξουν με δυναμικό τρόπο, ότι το χάντμπολ ξαναζεί και δίνει προοπτική και διέξοδο σε όλη τη μαθητιώσα νεολαία και ελπίδα για το αύριο των νέων».
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και ο Σύλλογος επιθυμεί να δημιουργήσει όλα τα αναπτυξιακά τμήματα (προ μίνι, μίνι, παμπαίδες, παγκορασίδες, παίδες και κορασίδες), βαδίζοντας από την αρχή στον σωστό δρόμο ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου