Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Υετίων: «Να δώσουμε το στίγμα μας»

Πηγή: http://www.insidesports.gr

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων, μίλησε στην εκπομπή «InsideHandball» του Inside KAP web Radio, για την πορεία τη προετοιμασίας, του στόχους της σεζόν, ην πίεση του να προπονείς μια μεγάλη ομάδα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ενίσχυση με κάποια μεταγραφική κίνηση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Πιπεριά:
Για την πίεση του να δουλεύεις σε μια μεγάλη ομάδα:
«Είναι δεδομένο ότι το να είσαι σε μια μεγάλη ομάδα με τόσο κόσμο και τόσο μεγάλο όνομα, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, έχει μεγάλη πίεση. Υπάρχουν απαιτήσεις, υπάρχει η σχετική δημοσιότητα που τη θέλουμε όλοι και μακάρι να υπάρχει για όλες τις ομάδες και το άθλημα μας γενικότερα, οπότε οποιαδήποτε δραστηριότητα και οποιαδήποτε κατάσταση δημιουργείται στο τμήμα έχει μεγάλη αντανάκλαση και από πλευράς δημοσιότητας αλλά και στις απαιτήσεις του κόσμου».
Για το πώς έχει ξεκινήσει η προετοιμασία:
«Η προετοιμασία μας φέτος έχει πάει απρόσμενα καλά, χωρίς να λέμε κλισέ πράγματα, ίσως οφείλεται και στη συνειδητοποίηση των παικτών με τα χρόνια.
Να τονίσω ότι είμαστε 30-35% πάνω συγκριτικά με την περσινή περίοδο στο επίπεδο φυσική κατάστασης και δύναμης. Οι αθλητές μου είχαν έρθει έτοιμοι από το καλοκαίρι και αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα να δουλέψουμε σε πιο γρήγορους ρυθμούς κάποια πράγματα.
Αυτό το λέω ειλικρινά, άλλωστε δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, αφού στο χώρο μας γνωστοί είμαστε όλοι. Πάμε πολύ καλά στην προετοιμασία, αλλά όπως είναι γνωστό κανείς δεν έχει πάρει τίτλους στα φιλικά και κανείς δεν έχει στεφθεί πρωταθλητής στην προετοιμασία.
Έχουμε ζητήματα να λύσουμε περιμένουμε ίσως και κάποιες προσθήκες. Σε ότι αφορά τους στόχους του ΠΑΟΚ, είναι εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστικοί.
Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί, μια ισχυρή ομάδα που χτίστηκε καλά αλλά εμείς κοιτάζουμε τη δική μας παρουσία και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το στίγμα μας στο πρωτάθλημα που έρχεται, να πάμε όσο πιο ικανοποιητικά γίνεται, όσο πιο ψηλά γίνεται».
Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Τα τελευταία χρόνια, σε ποιοτικό επίπεδο το πρωτάθλημα κυμαίνεται σε μια στασιμότητα. Αν το δούμε όμως λίγο διαφορετικά και λίγο αιρετικά, σε ανταγωνιστικότητα τα χρόνια αυτά είναι δυνατό. Ο όρος ποιότητα είναι κάτι σχετικό, σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ ότι θα είναι ένα καλό πρωτάθλημα».
Για τον αν θα αποκτηθεί ξένος παίκτη και την ευρωπαϊκή πορεία:
«Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμη. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, εμείς αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όπως είμαστε και η διάθεση της διοίκησης είναι αν παρουσιαστεί κάποιο κενό ή κάποια ανάγκη για να καλυφθεί να γίνει κάποια προσθήκη ή προσθήκες που θα μας βοηθήσουνε. Θα το ξέρουμε άλλωστε πολύ σύντομα, αφού πλησιάζει στο τέλος της και η περίοδος των μεταγραφών.
Το Τσάλεντζ Καπ είναι θεωρητικά πάντα μια βατή διοργάνωση. Δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στις ελληνικές ομάδες να κάνουν κάτι καλύτερο, όπως απέδειξε και ο Διομήδης. Έχουμε αντίπαλο από μια ισχυρή σχολή (Λευκορωσία), το ζήτημα νομίζω ότι είναι η δική μας κατάσταση εκείνη την περίοδο».
Για την στήριξη του κόσμου:
«Το τμήμα έχει τη χαρά και την τιμή να το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ καθότι πέρα από τους τίτλους έχουν διακρίνει την προσπάθεια και τη διάθεση να αγωνιζόμαστε στο 100% και φέτος ελπίζω ότι θα έχουμε και πάλι αυτή τη στήριξη όπου παίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου