Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Pregame: 18η αγωνιστική με ντέρμπι ΑΕΚ-Διομήδη

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από τον Γιώργο Τάκη
Πέντε αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Α1 Ανδρών και η 18η στροφή κρίνεται από τις πλέον καθοριστικές για την «μάχη» της πρωτιάς, αλλά και της σωτηρίας.
Αύριο τα «φώτα» πέφτουν σε Θεσσαλονίκη και Λουτράκι, όπου διεξάγονται τρία ματς με φόντο την παραμονή στην κατηγορία. Στην συμπρωτεύουσα ΧΑΝΘ υποδέχεται τον ουραγό Πανελλήνιο με τους γηπεδούχους να μην έχουν άλλο κίνητρο πλην του γοήτρου, αφού με 12 βαθμούς στην 7η θέση έχουν ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά οι «Ολυμπιονίκες» αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία μετά την νίκη τους επί του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Οι αναμετρήσεις μεταξύ ΧΑΝΘ και Πανελληνίου είναι πάντα αμφίρροπες, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι σε 6 ματς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δύο νίκες, της Αθήνας τρεις, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.
Στο κλειστό των Συκεών ο Φοίβος θέλει να «καθαρίσει» την υπόθεση παραμονή, φτάνοντας στους 12 βαθμούς, κερδίζοντας τον Αερωπό Έδεσσας. Οι φιλοξενούμενοι στερούνται βαθμολογικού κινήτρου, ενώ προέρχονται από βαριά ήττα και κακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ.
Στο Λουτράκι ο Ποσειδώνας που είναι πάντα μαχητικός και αξιόμαχος, έχοντας και αυτός εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία θα υποδεχθεί τον Φίλιππο Βέροιας που ψάχνει ένα «διπλό» για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον στόχο που είναι η σωτηρία. Το αξιοσημείωτο είναι πως για τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία, αφού Φοίβος και Ποσειδώνας είναι νεοφώτιστοι στην Α1.
Στο Δαϊς ο Δούκας θα αγωνιστεί με τον ΓΑΣ Κιλκίς με τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων να έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες, αν θέλει να έχει προοπτική στα πλέι οφ για να κατακτήσει μία καλύτερη από την 4η θέση, όπου ήδη βρίσκεται. Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη έχει και την προϊστορία με το μέρος της αφού σε 11 αναμετρήσεις έχει επτά νίκες, έναντι τεσσάρων της ομάδας από το Κιλκίς. Πάντως από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι διατηρούν έστω και μαθηματικά ελπίδες για την τετράδα και έχουν αποδείξει ότι είναι μακράν η 5η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, βάσει βαθμολογίας, αλλά και αγωνιστικής πορείας.
Κρίνεται το πλεονέκτημα έδραςΑναμφίβολα το μεγάλο ματς διεξάγεται την Κυριακή στο κλειστό του Ιωνικού, όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη. Οι «Λύκοι» έχουν πλεονέκτημα τριών βαθμών και σε περίπτωση που πάρουν θετικό αποτέλεσμα εξασφαλίζουν ουσιαστικά όχι μόνο την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, αλλά και στα πλέι οφ, αφού θα έχουν ένα μεγάλο αβαντάζ βαθμών. Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική φόρμα μετά τον τελικό του Κυπέλλου και έχει την προϊστορία με το μέρος της με 10 νίκες σε 11 εντός έδρας αναμετρήσεις με τον αντίπαλο της με τελευταία στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Πάντως κίνητρο και για τους δύο (η ΑΕΚ για να το σπάσει και ο Διομήδης για να το διευρύνει) είναι το μεγάλο αήττητο σερί 40 αγωνιστικών που έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια!
«Η άμυνα μας είναι η βάση μας»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης τόνισε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Έχουμε αποδεχθεί να παίζουμε... εκτός έδρας τα περισσότερα ματς, αφού δεν έχουμε σταθερή έδρα. Θα στηριχτούμε πάλι στην άμυνα μας, που είναι η βάση μας. Επιθετικά βρίσκουμε τα πατήματα μας και κόντρα στις επιθετικές άμυνες των αντιπάλων μας και αυτός ο συνδυασμός σαφέστατα είναι υπέρ μας. Έχουμε δείξει ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι θα κάνουμε άλλο ένα καλό ματς. Αυτή την στιγμή πλεονέκτημα βαθμολογικό ενόψει των πλέι οφ έχει ο Διομήδης, ακόμα και αν κερδίσουμε. Στόχος μας αρχικός είναι να φτάσουμε στον τελικό, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε από τώρα το πλεονέκτημα έδρας. Πηγαίνουμε βήμα βήμα».
«Το πρωτάθλημα τελειώνει στην 22η αγωνιστική. Απλά αν κερδίσουμε θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα μέχρι το τέλος και στα πλέι οφ. Θέλουμε να γίνει ένα παιχνίδι με καλό αγωνιστικό επίπεδο, όπως τα τελευταία ντέρμπι του αθλήματος. Δεν είμαστε άνετοι, αλλά δεν έχουμε και την πίεση που θα είχαμε αν δεν είχαμε τους τρεις βαθμούς διαφορά. Θα θέλαμε τη ρεβάνς από την ήττα μας στον ημιτελικό», σχολίασε από την πλευρά του ο αρχηγός του Διομήδη Γιώργος Ζαραβίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου