Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πρέπει να πάμε μπροστά

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Στην ομιλία του στην Γ.Σ. για τον διοικητικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο τελικός των Ανδρών στην Κέρκυρα σε μία «φωλιά» του αθλήματος ήταν άρτιος. Αν το καταλάβουμε όλοι, μπορούμε μαζί να πετύχουμε και να διοργανώσουμε στο μέλλον τελικό σε μεγάλο γήπεδο. Επίσης πολύ ωραίος τελικός Κυπέλλου Γυναικών έγινε στο Αμύνταιο σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο στο Αμύνταιο την πόλη όπου γεννήθηκε το άθλημα. Στις Εθνικές Ομάδες υπάρχει δυναμική στις μικρές ηλικίες, όπου πάνω τους μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον του αθλήματος. Η Εθνική Παίδων έδειξε ότι αν δουλέψουμε έστω και με αυτά τα λίγα χρήματα μπορούμε να φτιάξουμε παίκτες που θα διαδεχτούν αυτούς που είναι τώρα στην Εθνική Ανδρών. Στις Εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικό πρώην ομοσπονδιακοί τεχνικοί και διεθνείς αθλητές όπως οι Νίκος Μάντζος και Χρήστος Τζουβάρας να θέλουν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς τα Εθνικά συγκροτήματα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
Η ανάπτυξη βαδίζει στον σωστό δρόμο με πολλές δράσεις, προπονήσεις, καμπ, τουρνουά στα 
σχολεία, σεμινάρια και street handball. Στο θέμα του προγραμματισμού των πρωταθλημάτων και σε άλλα σημαντικά θέματα δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους 15 συμβούλους του Δ.Σ. Χρειαζόμαστε βοήθεια και συμβολή από τα σωματεία και τους ανθρώπους του αθλήματος. Πρέπει τα σωματεία να δραστηριοποιηθούν με προτάσεις που θα φέρουν υγιή διάλογο. Πρέπει να πάμε μπροστά, όπως η ώρα που άλλαξε σήμερα. Στις Διεθνείς Σχέσεις έχουμε μια πολύ καλή επαφή και συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία και στοχεύουμε στα προγράμματα της, τα οποία θα ελαφρύνουν τον προϋπολογισμό της ΟΧΕ και θα βοηθήσουν πολύ στην ανάπτυξη, τις Εθνικές ομάδες και την επιμόρφωση των προπονητών.
Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Νίκου Γραμματικού πήραμε μία πολύ καλή χορηγία από την KEMPA όσον αφορά τις μπάλες.
Στην προβολή του αθλήματος από την αρχή της σεζόν έχουμε συνεργασία με τον OTE TV και εντελώς δωρεάν καλύπτει αγώνες του αθλήματος, ενώ η ΕΡΤ ζήτησε 305.000 για την παραγωγή του πρωταθλήματος και η NOVA 280.000! Θα θέλαμε να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά την συνεργασία με τον OTE TV που είναι μέχρι στιγμής άψογη.
H κατάσταση στα οικονομικά είναι τραγική. Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα χαρτί υπογεγραμμένο από την κ. Χαλβατζή και όχι από τον Υφυπουργό για 600.000 ευρώ επιχορήγηση. Αν οι εξαγγελίες του κ. Ιωαννίδη υλοποιηθούν για 11 εκατομμύρια που θα μοιραστούν ακόμα στις Ομοσπονδίες, η ΟΧΕ θα πάρει περίπου το 70% του περσινού εγκεκριμένου προϋπολογισμού, δηλαδή 1.000.0000 ευρώ.
Τα ανελαστικά έξοδα του 2012 ήταν 650.000 ευρώ και αν παραμείνουν μόνο τα 600.000 της επιχορήγησης θα είμαστε και... μέσα κατά 50.000 ευρώ. Άρα το κλείνουμε το μαγαζί, παραδίδουμε τα κλειδιά και φεύγουμε...
Εδώ και καιρό κάνουμε μειώσεις στις δαπάνες, όπως το ενοίκιο των γραφείων που καταφέραμε να το μειώσουμε από 2.800 σε 1.000 ευρώ το μήνα. Έγιναν κάποιες κινήσεις να μεταφερθεί η ΟΧΕ στο ΟΑΚΑ, αλλά δυστυχώς δεν κατανοήσαμε την λογική αυτή. Προσπαθούμε τουλάχιστον να πάρουμε κάποιες ώρες στο κλειστό γυμναστήριο κάτω από τις εξέδρες για τις Εθνικές Ομάδες και τα κλιμάκια».
Στα 2.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του 2014
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταμίας της ΟΧΕ Αντώνης Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία και επικεντρώθηκε στον προϋπολογισμό του 2014 με την ΟΧΕ να ζητάει από την ΓΓΑ το ποσό των 2.000.000 ως εξής: Για Διοικητικές δαπάνες: 408.000, Λειτουργικές 140.000, Μηχανογράφηση: 12.000, Εθνικές Ομάδες: 480.000, Πρωταθλήματα: 850.000 και Ανάπτυξη: 110.000
Ακολούθησε η Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής από τον Πρόεδρο, Άγγελο Κανόνη.
«Να δούμε την αλήθεια κατάματα, να προστατέψουμε το χάντμπολ»
Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Γραμματικός έκανε από πλευράς του Δ.Σ. την εισήγηση για την τροποποίηση των κανονισμών: «Βάσει των οικονομικοκοινωνικών προβλημάτων είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε πράγματα στους κανονισμούς του αθλήματος και στις εγγραφές- μεταγραφές. Το σκεπτικό δεν έχει να κάνει με την Ευρώπη, που είναι δύσκολο να φτάσουμε τα δικά τους στάνταρ, όπου για παράδειγμα 22 χρονών οι αθλητές είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για το μέλλον τους,
αλλά να μπούμε σε έναν τρόπο σκέψης να διευκολύνουμε τους αθλητές.
Δικαστικές διαμάχες και το πόρισμα συνηγόρου του πολίτη είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε το χάντμπολ και πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα. Θα πρέπει να επιθυμούμε αθλητές που θέλουν να μείνουν στο σωματείο μας και όχι αθλητές που απλά μένουν επειδή δεν μπορούν να φύγουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου