Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ»

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Στο ιστορικό Δημαρχείο Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 31ου τελικού του κυπέλλου Ανδρών μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (αύριο 14:00, OTE TV) με παρόντες τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Πανδή, τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Παντελή Χατζηιωάννου, τους προπονητές των δύο ομάδων Γιάννη Αρβανίτη, Στέλιο Υετίων, αλλά και τους αθλητές Φάνη Τσαούση και Θόδωρο Πετρίδη.
Την... εμφάνιση της έκανε και η επίσημη μπάλα του τελικού, εγκαινιάζοντας έτσι την συνεργασία με την εταιρεία Kempa.
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Σπύρος Πανδής (Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Παιδείας του Δήμου Κέρκυρας): «Με την απόφαση σας να εμπιστευτείτε τον τελικό στο νησί μας, τιμάται το κερκυραϊκό χάντμπολ και την παράδοση του. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι η Κέρκυρα έχει μία δυναμική παρουσία στο άθλημα. Αυτό βέβαια οφείλεται και από την αγάπη των αθλητών στο χάντμπολ, τους γυμναστές και τους δασκάλους, ενώ και η δημοτική αρχή έχει βοηθήσει από την πλευρά της με τον απαραίτητο εξοπλισμό στα σχολεία. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που Κερκυραίοι αθλητές αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης διαφημίζοντας το νησί μας σε όλο τον κόσμο. Καλή επιτυχία στις ομάδες».
«Διαβατήριο για το μέλλον»
Παντελής Χατζηιωάννου (Πρόεδρος ΟΧΕ):
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον Δήμο Κέρκυρας και τον ΔΟΠΑΠ για την γρήγορη φιλοξενία. Μόλις την τελευταία εβδομάδα κατορθώσαμε να οριστικοποιήσουμε τον τελικό, λόγω εξωτερικών παραγόντων. Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες για την συμμετοχή τους εδώ και ο καλύτερος να κερδίσει. Δεν θέλω ναν απολογηθώ ούτε να δικαιολογηθώ για αυτά που λέγονται για τον τελικό. Είναι κατενθουσιασμένος που θα διεξαχθεί το παιχνίδι στην Κέρκυρα σε ένα τόπο που το χάντμπολ είναι κορυφαίο άθλημα. Έχει βγάλει αθλητές που κοσμούν το ελληνικό χάντμπολ το εξωτερικό και έχουν τιμήσει την Εθνική ομάδα. Συνειδητά επιλέξαμε την Κέρκυρα και το κάνουμε για 3η φορά γιατί καλλιεργεί σε υψηλό επίπεδο το άθλημα. Αποφασίσαμε να διεξαχθεί εδώ με στόχο να πάρουμε το.... διαβατήριο από του χρόνου να διοργανώνουμε τελικούς σαν και αυτόν σε μεγάλα στάδιο με πολύ κόσμο. Εύχομαι να χαρούμε τον τελικό. Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που το αγαπάς και τρελαίνεσαι δεν το περνάς απαρατήρητη».
«Η πολιτεία έδωσε τις κατευθύνσεις»
Σε ερώτηση για το αν είναι πισωγύρισμα η επιλογή της Κέρκυρας σε σχέση με πέρσι, που ο τελικός διεξήχθη σε γήπεδο 4.000 θέσεων στην Πάτρα, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ απάντησε: «Η διοργάνωση του τελικού σε ένα σπίτι του χάντμπολ όπως η Κέρκυρα δεν μπορεί να είναι πισωγύρισμα. Εξάλλου πέρσι μην ξεχνάτε ότι μπορεί να παίξαμε σε γήπεδο 4.000 θέσεων, αλλά μέσα δεν ήταν παραπάνω από 1.000 άτομα. Εμείς έχουμε στόχο σαν Ομοσπονδία με 1.500 φιλάθλους από κάθε ομάδα και 1.000 παιδιά στο γήπεδο. Όμως τα γεγονότα στον τελικό του μπάσκετ μας θύμισαν άσχημες καταστάσεις. Ψάξαμε μεγάλο γήπεδο, αλλά κανένας Δήμος/ Περιφέρεια δεν δεχόταν να πάρει αυτή την διοργάνωση με τόσο κόσμο. Η πολιτεία μας έδωσε κατευθύνσεις για να μην πάμε σε μεγάλο γήπεδο και αυτή είναι που έχει και την τελική ευθύνη. Τώρα είμαστε εδώ, ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να έχουμε έναν όμορφο τελικό γιορτή».
«Ακόμα πιο δύσκολος από πέρσι»
Στέλιος Υετίων (προπονητής ΠΑΟΚ):
«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε ένα πολύ όμορφο νησί. Είναι ξεκάθαρο πως είναι ένα χαντμπολικό νησί. Ίσως είχαμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας, η κατάσταση τώρα είναι αυτή και εμείς είμαστε εδώ. Θέλουμε να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας όσο καλύτερα μπορούμε. Στο εξωαγωνιστικό μέρος δεν έχω ούτε την δικαιοδοσία, ούτε την διάθεση να πω κάτι. Στο αγωνιστικό είναι προφανές ότι έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο. Έχουμε απόλυτο σεβασμό στην ΑΕΚ, είναι μια επανάληψη του περσινού τελικού. Εγώ τον θεωρώ δυσκολότερο από πέρσι. Είναι πραγματικά 50-50. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη από πέρσι με καλύτερο ρόστερ, αλλά και εμείς το ίδιο. Ξεκινάμε και οι δύο από το μηδέν. Είμαστε δύο ομάδες που αγαπάμε το χάντμπολ. Θα θέλαμε να έχουμε τον κόσμο μαζί μας, αλλά και με αυτές τις συνθήκες θα κάνουμε το καλύτερο για να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους, αλλά δεν θα τους ευχαριστήσουμε όλους γιατί θέλουμε εμείς να είμαστε οι νικητές».
«Θα μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε το κύπελλο»
Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Για εμάς είναι μια γιορτή. Ήρθαμε να περάσουμε καλά και να κάνουμε ένα καλό ματς. Είμαστε έτοιμη. Θα μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε το κύπελλο. Εύχομαι και εγώ να στεναχωρήσω τον φίλο μου τον Στέλιο και να το πάρουμε εμείς (γέλια). Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι άσχημο, εξάλλου και πέρσι ήταν αξιοπρεπέστατος τελικός με κόσμο και των δύο ομάδων και μάλιστα μας έδωσε συγχαρητήρια και η πολιτεία».
«Η δουλειά μας είναι στις τέσσερις γραμμές»
Φάνης Τσαούσης (περιφερειακός ΑΕΚ): «Έχουμε να γίνει αύριο μία πραγματική γιορτή. Ήρθαμε να πάρουμε το κύπελλο. Το θέλουμε ακόμα περισσότερο. Πέρσι δυστυχώς δεν τα καταφέρουμε. Τα εξωαγωνιστικά δεν μας αφορούν».
Θόδωρος Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ χαιρετίζουμε την συνέντευξη Τύπου. Τις τελευταίες ημέρες προετοιμαστήκαμε εντατικά για τον τελικό αυτό. Είναι μέσα στους στόχους μας. Θα συμφωνήσω με τον Φάνη ότι εμάς τους αθλητές δεν πρέπει να μας επηρεάζουν τα εξωαγωνιστικά και η δουλειά μας είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου